31 Trafik jammed Nuffnang menjelang raya?

Salam semua.hehe.Trafik jammed Nuffnang? Betul kata Dato' Solah Mat Hassan (Pengarah JPJ),baru-baru ni beliau memaklumkan bahawa pengguna jalan raya menjelang Hari Lebaran tahun ni mencecah lebih dari 1 juta orang.Memang tidak dinafikan,pengguna jalan raya pada edisi raya kali ini memberi statistik yang amat mendadak,sampai pihak JPJ terpaksa mengeluarkan jadual perjalanan untuk pengguna jalan raya menjelang hari lebaran.hehe.Salah seorang pengguna jalan raya tu,termasuklah aku.hehe.


Tapi apa kaitan dengan nuffnang? Nak dijadikan cerita, semasa beraya sakan kat kampung, usaha berblogwalking terpaksa di hentikan buat sementara waktu.Sebabnye.....sibuk dengan persiapan raya.hehe.Dengan perasan yang tak menentu,aku cube bodek abahku untuk pulang awal ke KL.Sebabnye...aku terlalu rindu dengan kerja berblogwalking aku*baru 2 3 hari da kecoh*.haha.


Tepat jam 4.00 petang,bersamaan dengan 15 sep 2010........Yahooo!! aku selamat sampai ke KL,perasaan masa tu memang susah nk diceritakan,hanya tuhan je yang tahu.Sebaik sahaje matikan enjin kereta,berdesup aku pergi mengadap laptop yang baru ditinggalkan seminggu untuk tidur tanpa gangguan.hehe.Laman sesawang utama yang aku buka pada masa tu,semestinya blogspot.com.Teruja bila tengok iklan nuffnang dok berjoget dalam blog aku.*poyo la ekau ni zaer*.hehe.Then,waktu yang dinanti-nantikan,aku login akaun nuffnang.Tak sabar nak tengok trafik selepas seminggu ditinggalkan.Wooooww!!! Trafik aku kali ni memang jammed.haha.So,kat sini aku nk show kat korang trafik jammed aku menjelang hari raya minggu yang lepas.hehe.




Tadaaa!! Amacam? best tak kalau trafik macam ni hari-hari? Comfirm BE la lepas ni.*setahun akan datang*.hehe.Dengan perasan yang terharu,slow-slow aku tutup laman nuffnang tersebut.Sebabnye..derita bile memandang..hehe..Tapi aku tak berhenti setakat tu je,lepas dari peristiwa ni,aku pulun habis trafik yang ade..Hasilnye..korang tengok teks yang bertulis ''ZAER!!'' tu,dah bergerak seperti sedia kala.hehe.


Psst~ Trafik korang macam mana menjelang raya? macam aku jugak ke?..hehe..zas~

31 comments:

Apis said...

haha.. sunyi je :P

Zaer!! said...

Apis : Betul 2 apis..bukan sunyi!! da macam rumah buruk yang ditinggalkan selama 40 hari dah..hahaha;-)

Apis said...

haha! im about to stop this nuffnang thing la... :)

n4dh!3r4 said...

hahaha rasanya semua org sama je.. :P

Zaer!! said...

Nad : hehe..kamu yang xbalik raya pon sama ka nad??aiseyman!!

najihah sahami said...

haha....sama la zaer..tp zaer raya sakan....sape suh...hahaha...

btw, laju je trafik zaer naik balik ek..

n4dh!3r4 said...

sama je la zaer.. da suma org blk kg..org yg x blk kg pun terjangkit skali la.. hehe

Zaer!! said...

Mish : Hahaha..mish bace yang zaer yang bodek abah suruh balik awal..heheh..xmo raya sakan lepas ni..hehe..;-)

Traffik kene pulun sampai lebam!!hehe

Zaer!! said...

Nad : Hahaha..kalau macam 2,baik nad balik kampung je..kalau tercongok bukak blog pon xde orang jugak kan..hehe..;-)

dLa said...

traffic berjalan spt biase. ekeke

Zaer!! said...

Dla : Huhhu..berjalan seperti biase??sebabnye??kamu beraya kat umah kan??hehehe..syabaz2!!

najihah sahami said...

haha..nape la abah zaer xbio lagi sehari dua..baru anak abah nih tau lebam camane..hahaha

Zaer!! said...

Mish : Hahahahaha..abah paham naluri anak die mishh!! mane ley postpone..hehe..;-)

Zack Zaifull said...

aku nyer blog time raya average 40-50 UV jer :-(

tu pun campur takde mood nak berblog

Zaer!! said...

Zack : Wahh!! bleh tahan la tu bro..kalau ade modd mau sampai 200 lebey 2..hehe..keepitup bro!!

gnesop.com said...

raya? oke juga... maintain..
masa di kampung ttp online, buat etry..
so, tetap maintain

Zaer!! said...

Sop : Wahhh!! bagus 2 bro..mesti mantap UV kan?hehe..;-)bangkit semula dari kejatuhan..;-)

Si Roti Kacang said...

kuat betul awak blogwalking....

Zaer!! said...

Roti : Yuhuuu..mana ada la..kalau bosan baru zaer bw..kalau x,macam 2 la trafik zaer..;-)

Dc said...

laa.ingt kan traffic Dc yg low sekali..rupe2 nye ade lg yang low..hahaha..sbb time Dc bw ari raye ari tu..lambat jer yg ade reply bw..n nuff pon wat masalah time raye ari tu..huhu~~

Zaer!! said...

DC : hehehe..nak buat macam mana dc,rezeki raya rupe ini la...hehe..dc mesti gempak kan???kan??

Izan Ishak said...

zaer..kak izan pun sama. balik je raya ni, terus pulun BW balik. tak kira~~

Zaer!! said...

Kak izan : Hehehe..sesama la kite kak!! yuhuu..zaer da ade geng..yang lain semua mantap..hehehe..;-)

Pendekar Berkuda said...

pendekar waktu sehari sebelum raya dan hari raya paling sikit (9 & 10 Sept) ...16 dan 14 je visit...hahahaha....

lepas tu naik jadi 44..100..dan terus naik....hang plak zaer..naik nye bukan main gila....trus masuk 2++ tu..haha...

ProfHariz said...

Turun Sampai 11? gilalah~

shark said...

mmg jeles tgk nuff ko..
aku newbie lg..
huhu
kne wat ko jd sumber inspirasi nie:p

sangilapi said...

mlm raya aku bw,pagi raya aku bw,mlm raya ke dua aku bw.....tapi sikit sgt yg membalas kunjungan :(

last2 aku malas nak bw sampai skrg !

trafik? mmg menjunam jatuh :(

krole said...

krole lagi truk dari zaer heeee~

darkbatman said...

bro, traffic raye aku pun merudummmm jatuh..muahahahaha..

Zaer!! said...

Yie : Bro...sama la..aku nye lagi la..nk buat camne pon da xtahu..haha.;-)

Azmi said...

trafic aku memang gempak time raya...kah3

 
zaerr.com