52 Broadband Penyelamat


Salam semua.Wah! ade hati nk update memalam2 bute ni.dah2! g tido nuh mat zaer.Ah! Tak kire gak,aku nk update walau macam mana pon.Bia orang tak baca ape yang aku tulis,tapi aku puas bile menaip entry dan ondaspot dapat menambah nukilan dalam blog cacai ni.

Kali ni lain pesennye.Kalau dulu,segala tenaga internet 100% aku perolehi dari streamyx untuk surf internet.Tapi kali ni aku terpaksa gunakan broadband untuk mengupdate blog mahupun kerja2 berblogwalking.Sebabnye,sekarang aku berada di ceruk hutan khatulistiwa bagi sesi pembelajaran baru.Tabah dan redha je nih.hehe.

Thanks to afiqbukhari.com sebab die ni la yang suggestkan aku untuk pakai broadband.Kalau tak melepas duit wooo nk pasang streamyx kat umah sewa.Tapi kene beringat sikit la kalau pakai BB ni,takleh nak main pakai bedal je kalau nk on9,sebab limit untuk package yang aku ambik ni cume 1GB yang hanya berkelajuan 384kbps.Kalau terlebih guna,alamat makan roti je la tiap2 hari.hehe.

Mungkin lepas ni aku akan beralih kepada update entry je.Kalau nk blogwalk tu agak mustahil untuk aku teruskan,sebabnya coverage line untuk BB kat tempat ni memang ciput kera.Cuma lepas untuk mengupdate entry 2 3 kerat sehari.Sedih x? Sedihkan diri anda.

Jangan terkejut,mungkin lepas ni aku akan removekan ruangan shoutbox tu.Kesian jugak kat korang yang datang jauh2 terjah blog ni,takot tak sempat plak aku nak balas jejak korang semua.Kang cakap aku ni sombong la hape la.Better aku buat camni untuk memudahkan sesi berblog buat sementara waktu.Pada penegar2 blogger kat luar sana tu,teruskan pencapaian korang k.Harap sangat korang maju selangkah dalam bidang blog ni.Bia rebah ditangga,jangan rebah diblog.hahaha.*Aku sedang merapu*

Cukup bebelan untuk hari ni.Nanti kalau ade ape2,just drop comment je k,maybe aku akan alert dengan comment korang lepas ni.Terima kasih kerana membaca.zas~

Status : Tarik selimut slow2..............Bismika allahu maahya wa'amutu.......zZzZzZz

52 comments:

Afiq Bukhari said...

haha yang penting line internet tetap ada :D

Zaer!! said...

@Afiq BukhariHahaha.tu la.Kalau takde BB sakit gak la nk update.kene order nescafe panas baru leh layan wifi kat cafe.huhu.Mekasih2!

NuSaNa NoSa 91 said...

zaer~~ biarlah update entry pon.. at least ada gk byg zaer.. hik3~ btw, study leklok tau.. bila start?? ^_^

Zaer!! said...

@NuSaNa NoSa 91Mekasih keen.Keen selalu datang blog zaer.Meriah tu kalau keen datang.hehe.Thanks yea keen.hehe.

Zaer start 2hb ni keen.Maybe seminggu ni relaks jap.huhu.Thanks keen!!

NuSaNa NoSa 91 said...

sama2.. thanx kt zaer gk sbb selalu je dtg blog keen.. ^_^
sekali lg, ur welcome~ erkkk..?? zaer bljr kt trg k?? =.=

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

zaer...rindu zaer..jg diri tau.sis doakan zaer ok2 je kat sana.

Zaer!! said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)Wah! Sis Lm! Mekasih yea...Amin.zaer harap sis pon sehat2 n bahagia kat doha sane tu k.Tahun depan bulan 6 sis balik kan?? ahha! bleh la banje makan2.hehehe.

NurSolehah said...

zaer... xley la nk design2 layout lg.. hak3..
blaja rajen2 ok...

:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ok zaer..apa saja zaer nak mkn..sis belanja khas buat zaer..tp,kena blajar rajin2 tau.tgu sis blk ok?

Pendekar Berkuda said...

gila hebat aku..komen sebelumbaca entry...ngiahahahaha...

Pendekar Berkuda said...

ngiahahaha...bagus ang update entry... hak hak hak...

Rainbow said...

pe susah zaer... update pkai BB lain ler... black beri xpun blue beri .
plg lumayan strawberi compom up trafik hahha

cool! jgn ngamuk hihi

Pendekar Berkuda said...

wessss....apesal aku takda dalam list ang ha?? ni yang nak mengamuk ni... ang jangan... kang aku jadi jebat kang...aku tak tikam dah..aku taruk bom nuklear terus... lalalaa~~~~

Pendekar Berkuda said...

alamak...aku sendiri dua kali lapan je...miahahaha...

baru nak follow blog ang..adess... miyahahaha....takpe2.... cukup2 nak seribu follower blog ang nanti... aku signout n masuk balik... bijak tak aku?? miyahahaha...

*pss...rindu ang..bosan la gini... adess...

Faizal Fredley said...

haahha..bb ok la tu bro dr x der langsung...

sarah-najwan said...

tahniah ada BB..kdg2 xle on9 ni..stress gak..

**my SIL ada BB..jika bz nge study..dia wat bisness ngan BB dia..kwn2 yg nk sewa sehari..byr 15 hinggit..sebulan cecah gak seratus..hheeee..pendptan pasif gak tu..hahaa

Ellen said...

hai dik...pergi tak bgtau akak yer..sedih ni..sob sob..adik belajar rajin2 ya..hehe..akak akan selalu visit sini..jan risau..BB pun ok jer dari tak der..hehe...

i am S!L4H.. said...

pkcik blaja ape kt hutan tu...ngeee

me suya said...

hehehe suya update guna semua kemudahan yg ade. kalau internet USM block Blog, the me used BB.. kalau tak, manjang la acik guna internet free..

anyway,zaer...
blaja rajin2 taw

Bulan said...

belajar leklok ;)

blog-tips-kurus said...

Selamat menuntut ilmu wahai zaerr.com :)

M a W a D D a H said...

jenguk zaer sini..lame x beramah mesra ngan zaer...hehehe

broadband, ok what...

walaupun adah pun xpernah pakai...hehehe...

kaizen shinobi said...

ko study ktne der? sampai takde line nih? haha

Sabar2... aku pun pernah mengalaminya... wahaa!

cOnfuSeME said...

adoii ngek...ceruk mn sgt la mu g menuntut ilmu nie...xpe camne on blog u tetap i akan terjah hari2..haha...sila terharu k...;P

Lagenda said...

winduuuuuuuuuu!!
Seb bek ada BB kan..leh gak ngadap zaer!!

Blaja lok lok erk..

nazirulhazwan~ said...

takde shoutbox kat sini pon aku boleh tinggal jejak.
wes, utan mate dow??join bley??

fathiah said...

same la nasib badan :)

Zaer!! said...

@NurSolehahHehehe.Betul tu sis.xbleh la nak design template lagi pasni.Mekasih yea.Harap sis pon sehat n bahagia senantiase..;p

Zaer!! said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)Ok sis.makan je pape yang zaer nak??waaaaa..best ni.hehehehe.okies2,waiting for me okey!hehe

Zaer!! said...

@Pendekar BerkudaWahhhh!! Banyak giler bro pendekar comment sini.Mekasih derrr.hehe

Nanti aku nak buat baru untuk bloglist blog ni.khas untuk kenalan blogger aku terutama ko bro pendekar.hehehe.

Haik! rindu? waaaaa.ehem2 ko nk campak mana bro??kang die lak yang jeles.hehehehe.Selamat bro!

Zaer!! said...

@Faizal FredleyHahah..tu la pasal bro faizal.baik ade dari takde.Bia slow cam siput pon,janji leh on9.hehehe.;p

Zaer!! said...

@Faizal FredleyHahah..tu la pasal bro faizal.baik ade dari takde.Bia slow cam siput pon,janji leh on9.hehehe.;p

Zaer!! said...

@sarah-najwanSalam sis sarah.betul jugak kan kalau idea camtu.tapi kalau pakai BB limit pada sorang or dueorang yang dapat on9.Ingat nk buat streamyx gak sis.tapi bajet kureng.hehe.Bagus cadangan tu.;p.Like!

Zaer!! said...

@EllenSalam sis ellen.wah! rindu la geng2 pengopi ni.hehe.Lama xnampak sis ellen.harap sis ellen sehat sejahtera k.zaer doakan sis baik2 disamping anak yang cumil.hehe

Zaer!! said...

@i am S!L4H..Hahaha..xde la hutan sangat silah.agak2 malam kat sane memang xnampak ape2.hehe

nadzirah aqilah said...

alahai.. kalau pakai BB tu memang kena banyak2 la bersabar.. dtg waktu dia giler kita pun boley join tak betol skali... rasa cukup haribulan BB kat rumah tu pun sya lempar masuk sungai kota tinggi... hehehehe...

taqie said...

hai zaer.. ;)

Zaer!! said...

@me suyaThanks yea suya.Neway,u pon blaja elok2 k.;p

Zaer!! said...

@BulanAhaksss..u pon same k mulan.com.jauh da ngn u skng ni.hehehe..;p

Zaer!! said...

@blog-tips-kurusYessssss.Insyaallah sis.kalau ade rezeki nnt lepak sekali ngn jumir myspace k.;p..OU sudah!!

yad'z said...

zaerr blaja ape kat ceruk hutan.... hehe....

nak link cam ne zaerr, dia tak tinggal link....^^

CIK TOM said...

belajar rajin2 ye zaer...

░♥si lampu neon♥░ said...

ok ok aku paham...huuu walaupun agak kedengaran sedih disitu.

Anishaway said...

singgah derrr

ahaha !

Anishaway said...

mane nak tinggal jejak nih !!!
tak best !

najihah sahami said...

uitt..derr..sama la..i pun bisan tahap gaban ni. adeiiii...kawan u monyet dh makan lom?hahahaha

Faizal Fredley said...

maNE shout box ko??? ke dah buang..

BENA said...

tu la shoubox kdg2 terpakse remove sebab tak smepat nk balas . takut ore kato sombong plop kan kan ? heeee


comei blog loni . PURPLE molekkk . heeee~

saddam said...

huhuhu... bile da pakai BB nie... knalah bnyak bersabar ye... kelajuannye amat lah jauh berbeza dngn streamyx... silap aribulan boleh jadi mereng setengah ari....hihihi
gud luck bro..

Lagenda said...

Elooooo...mak coming bebeh!!

Woofer Storm said...

takpe bro,len kali guna wimax hehehee promite p1 sekejap kat sini^^

pu3mas89 said...

zaer oo zaer.. study leklok tau.. xnak curang2 ! curang itu BAHAYA ngee ..

 
zaerr.com