12 Tutorial Teks Bergerak/Berjoget

Salam semua.hehe.Sempat lagi ke aku nak post tutorial ni?.Takpe-takpe,teruskan semangat mu wahai si zaer.Ape! Tutorial? *biar betol ekau ni zaer*.hehe.Aku just nak kongsi ilmu dengan korang je,harap-harap korang dapat same seperti ape yang aku dapat.hehe.Ok la,kali ni aku malas nk berceloteh panjang sebab sahur nk dekat da ni,cume nak balas permintaan dari blogger-blogger kaum hawa kat luar sana tu.Auwww!!..hehe.
Pada missXYZ,anna n mish,zaer buat tutorial khas tok korang semua k.Jom kasi pecah!!..hehe..


1.Teks Bergerak (Link) Transparent


Contoh Teks :


Dalam penggunaan code ni korang kene ubah(mengikut citerasa korang) :

1.URL LINK  
2.TAJUK ENTRY


2.Teks Bergerak (Link) Box

Contoh Teks :




Dalam penggunaan code ni korang boleh ubah(mengikut citerasa korang) : 

1.URL LINK
2.TAJUK ENTRY
3.#4E4848 = Code Background Box
4.white = Warna colour pada Tulisan
5.Width = Kelebaran sesuatu Box


Hehe,macam mane?korang da dapat?.Penggunaan Teks bergerak tak kisah korang nak letak kat mane,samada dalam entry ataupon pada sidebar,cume masokkan code tu je k.Tapi bagi penggunaan teks ni pada sidebar,width(kelebaran) perlu diambil kira untuk ruang pergerakan teks tu.k.Thanks sebab berkongsi ilmu dengan aku..hehe..zas~

12 comments:

najihah sahami said...

wahh...zaer...senang je upenye kalau dah ada kod ek.....hehe....

yippie!!!thanx zaer....tenkiu...tenkiu...

Zaer!! said...

MisH : hehehe..betol 2..pakai letak je..hehehe..Thanks jugak sebab berkongsi ngn zaer..;-)

annazanariah said...

hehehe.. wow.. camtu rupanya asal usul joget. hihihi..

Zaer!! said...

Anna : Hahaha..senang je kan..hehe..pakai letak je anna..;-)

FloEllen said...

huahuahaua...ebenarnya akak pon nak tya benda ni tp malu..aiseh!!!thanks adik..hug2...hehehhe

RedBoys said...

wahh.. sudah pintar buat tutor.. nice2..

Jom Belajar Cara Buat Template Di Blog Red

Hazwan said...

joget2 yehaa

Hezesuze said...

yezzaa akhirnye weols temui jawapnnye....huhu

dah lama nk tanye tapi xtau kat sape nk buat ayat2 bergerak camgitu...huhu

thanks zaer....

Tomato Gurl's Life said...

kuat zaer berjoget...ekekee

suzie rahman said...

wahh zaer mengorak lngkah dgn tutorial nya

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

fuyooo zaer mau lwn red hehe =)

Dc said...

wahh..bdn Dc pon dah berjoget ne=))

 
zaerr.com