41 Cerita Zaer sibudak pemalas !

Salam semua..hehe..Wah! da lame tak hapdate entry kat blog aku ni.Sebenarnye blog ni dalam pengubahsuaian lagi.So,aku xboleh nk bergerak sangat untuk menaip enrty buat masa ni.hehe.Takpe,walaucamne pon aku still jugak nk tambah coretan dalam blog aku ni.hehe.So,kali ni aku nk bagi korang bace sikit tentang al-kisah aku semasa bulan puase ni.hehe..zas~

Penggunaan [M]= Merujuk pada MAK,MUMMY,OMAK


**********************************************************************************

Disuatu Hari yang ceria......8.30 Pagi ( di bulan ramadhan )


[M] ''Zaer oOo Zaer!! Bangun2 pegi mandi ngan solat.Tebongkang je keje ko!Copek bangun!''

''Iyo-Iyo mak!! Zaer bangun ni! Solat ape pagi-pagi bute ni omak? Arhh!!*Potong stim tol la omak ni*''

[M] ''Eh2,menajawab pulak! Subuh ekau campak kemano? Dah2! Takyah nak ngado2,poi ganti subuh tu.''

''Owh! Iye tak iye jugak mak! Sori2.zaer pegi jumpe client tadi omak.Tu tak sompek nk solat.''

[M] ''Client kepala Hanggok ko!! Client dalam mimpi ade la! Da besa-besa tidur basah-basah lagi.Adeh! Ponin omak layan ekau ni zaer.''


Pagi yang tak berape nk ceria..Tepat 10.00 pagi


[M] ''Zaer oOo zaer! Ekau buat apa dalam bilik sorang-sorang tu hah! ekau tidur lagi ya!''

''Iye omak!!*Alalala,ado-ado je omak ni*..Yea!Yea! ada costumer call zaer jap ni!''

[M] ''Aik,pagi-pagi lagi costumer da cari ekau zaer? Baguih anak mak ni.''

''Aah mak! ramai sangat ni! Jap lagi zaer kluar bilik.*Fuh! nasib baik omak tak paham costumer tu ape*

''Yahoooooo! dapat tido lagi!! Hehe.''


 Matahari tengah terpacak.12.00 tengahari..Omak eden naik angin!


[M] ''Zaer oOo zaer!! Mana pegi budak ni hah,nk kena pi tengok ni...
Astagfirullahalazim!!!!.....Ekau tidur lagi yea zaer!! ekau tunggu!!''

 [M] ''Nah! hamek penampar siam omak ni.Pannnngggg!!!!!! Costumer kepala hanggok ko! Bangun2!!''

''Opocot! mak aku kawin 10!!! Adeh!! apo ni mak,petang-petang da bagi penampar kat zaer.''

[M] ''Bertuah anak mak!! sanggup ekau cakap omak yang gebu menawan ni kawin 10!!.''

''Err...Err...Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....Sori omak,zaer terlopeh cakap.''

[M] ''Sori pegi naik lori la!! Dah2! Bangun solat zuhur! besar-besar nyusahkan aku.''


Pukol 4.00 petang.Tengah syok aku dok layan blog.Tetibe


[M] ''Zaer oOo zaer!! Ekau buat apa tu? Ekau ni takda keje lain ka selain menghadap komputer riba tu hah! Cube la ringankan tulang tu tolong omak buat keje rumah ni!!''

''Zaer singg.......................''*Alahai! da berbunyi pulak,tak sempat aku nk balas jejak kat blog ni*
Iye omak!! Ala,zaer puase ni,tak larat la mak nak buek keje tu.

[M] ''Alalalala,siannye die!! takpe-takpe,biar mak yang buek semua ni.Ekau dok diam-diam je ye!*ko jage la zaer,nasib la ekau lepas ni*

''Orait omak!! Macam ni la bagus,tak marah-marah..hehe.''


Pukol 6.00 petang..Takde langsung suare mak kedengaran


''Aik,kenape senyap je ni? omak aku kemana? Yahooo!! Mesti semua keje umah da settle.''

*Aku teruskan keje berblog aku*..hehe..


Disuatu senja yang dingin....Tepat pukul 7.15 malam


''Ahhhhh,mana omak aku ni,waktu berbuka nak dekat ni! Satu makanan pon takde!! Omak ni pon satu hal,nak kluar taknak bgtahu aku.Adehh!!''

''Allahhuakbarrullahuakhbar............''*berbuka suda*

''Uwaaaaaaaa!! omak!!! Zaer lapo ni,nak makan!! Uwaaaa!!''


Tepat pukul 8.00 malam...omak zaer tak balik-balik!


''Krinnngggg..kringgg..*tepon rumah berbunyi*''
''Halooo, who's in the line?''

[M] ''Zaer anak kesanyangan...omak ni.hehe.Mak tak ingat nak bgatahu ekau yang omak nk bukak puase kek lua arini.Dah ekau tu sibok/malas/tido dengan main komputer je,maleh la omak nak ganggu ekau,walau macam mana pon,mak ada buat sandwish CAP COMPACT kat bawah saji!! Makan sampai kenyang k.Mak balik lewat sikit malam ni.bye2!!''


Omakkkkkk!!!!!!!!!!!
**********************************************************************************

Hehehe..macam mane?korang pernah kene situasi macam aku ni?.hehe.Tak semestinye kalau kite berpuase tu tak boleh nk buat keje langsung.At least,kalau kiter bekerja ni pon da jadi satu ibadah.hehe.Bagi korang yang percaya cerita ni,sila abaikan k.Cerita ni adalah rekaan semata-mata.hehe.

41 comments:

namir@fat said...

hahaha tipah tertipu~~~lalala~~~

Zaer!! said...

Namir : Hahaha..zaer tak sengaje nk tipu..saje nk buat cerita sendiri..haha..

hamzah ian said...

ayooo

hamzah ian said...

ayooo

hamzah ian said...

ayooo

Zaer!! said...

Hamzah : Ayoo..rekaan semata-mata..;-)

saddam said...

rekaan semata2 mata tapi agak merisaukan kalau terjadi... hahahha

Zaer!! said...

Saddam : Hahaha..2 la pasal..harap2 saddam pon xtergolong dalam cerite ni..hehe..

pu3mas89 said...

cis.. hampir tertipu !!

sungguh tidak suka.

Zaer!! said...

Pu3mas89 : Hehehehe..jangan marah yea mas..hehe..;-)

Hezesuze said...

wah bleh buat drama nie....klako uols...ngeee

Zaer!! said...

Heze : Hahah..yeke kak heze!.nnt kalau ade kosong zaer nk buat drama la..hehe..

Aidi Si Junker said...

mengharukn..ade part2 dlm kesah ni pnh trjadi expecially kne tinggal sorg2 pas2 xgitau dorg gi bukak poser kt lua...seb bek ank mak ni pndai brdikari...huhu

Zaer!! said...

Aidi Junker : Hahaha..ade jugak kene tinggal sorang2 time puase??ish!..kesian la bro..hehehe..;-)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

huhu sian kt bdk zaer dlm cite tu... huhu

tiKa_AkiTa said...

pendekatan yg baik oleh c omak,..
bgus2... die xgne cara kasar...
die gne cara halus..
bru c anak sedar smpai ke tua.. hahahah terbaik...

tp cian gak kat dak yg sebok ngn custmr tu kan.. hahah

NuSaNa NoSa 91 said...

ha3~ pdn muka zaer tu.. yeay2~ ^_^

Pendekar Berkuda said...

haha....bila hang tulih omak hang panggil ko..ko... dah agak dah hang buat2 cerita...wakaka....

tapi serius klaka....haha...

qistynacorner said...

hahaha, akk tertipu... tulah lenkali jgn membuto yo kojo ehhh :P

RedBoys said...

bahaya ni zaer.. kalau betul2 terjadi
nasib red pandai masak..
bab masak ni kacang je n red suka tolong ayah.. ayah? kenapa bukan mak?
sebab mak red tgh sakit.. huhu

Arisa Mihashi said...

padan muka hang zaer! hahahahaha. tu la taknak tolong omak lagi.

RastaMat said...

humak ai..
ganas omak ko zaer..
ni mesti gengster bosar kek soromban tu hah..
hahaha...

n4dh!3r4 said...

brutal gila omak zaer!! hahaha :D

misyamissyou said...

hehee..best2..ade bakat ni..t leh buat cerite dongeng lagi..hehee :D

dak eina (◕‿◕) said...

bagus zaer entry nie...walaupon rekaan..tp ade unsur2 pengajaran kt situ..huhu...eina pon kdg2 byk mse kt depan laptop pastu depan tv gk..tp tyme nk masak..eina pon turut masak gak tau ;)

annazanariah said...

alamak..! tiba2 rasa tertipu. hehe.. mujur jugak la bukan kisah sebenar. kalau tak, haih!.. hihi.. nice one. ada pengajaran dalam cite ni.. keep it up!

g0m0k9enDek said...

bolagu2 den nangih kalo kono cam ni!

missSenget said...

cian omak dpt anak bz ngn customer..:p

~^CoKLaTsToBeRi^~ said...

percaya sangat2! Waaahhh~

cimut munniey :) said...

haha! nice one! len kali mlas lagi kang? hehe

Zaer!! said...

Miss : Sian kat budak 2 kan miss..hehehe..biakan die..sape la agaknye 2 kan??hehe

yahaya said...

alahai anak omak...

Love is Life said...

ish2...budak nih...

sYaza said...

pergh..kalo mam syaza cm ni..mengis syaza...ehheheh

Nur Liyana Mohd Ustar said...

zear , zaer , awk nhe ske sgt wt sy gelak ye ^^

Affan Ruslan said...

kehkeh
kisah benar ke ni?

Affan Ruslan said...

kehkeh
kisah benar ke ni?

ejum said...

muhaha..tdo je keje ko zaer..lain kali dtg je rumah aku ni..byak makkanan boleh dikongsi.ehhe

Jom usha entry terbaru kat sini E J U M

Hazwan said...

jgn malas..kena rajin

Azmi said...

ado nyo org lagu ni..keh3..
puasa xleh buat kojo..keh3

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

hahahaha~ lawak sungguh. ngam la tu. kakakaka~

 
zaerr.com