48 Tukar Background? Ada sebab.

Salam semua.Ooiitt!!....Korang semua nak pegi mana?.Awat nak lari?.Dah betul la korang  masok 'rumah' aku ni.huhu.Aku baru tukar background template daa..hehe.*ngade-ngade lak ekau ni zaer*.Tak abis-abis aku dok tukar background ni kan?kenape erk?.Hurm.Takpe2,nanti aku jelaskan k.Sebagai seorang blogger yang tak berape tegar macam aku ni,masa lapang aku banyak diabiskan dengan berblog,sampai nak makan,tidur malam pon da tak tentu hala.hehe.Hah! Tidur malam?..Masalah tu zaer*memang masalah pon*..lalala..

Setelah sekian lama mataku dirobek dengan cahaya sinar dikala malam,akhirnya ''aku ketemuin jugak puncanya''~'speaking' ala-ala indonesia.hehe.korang nak tahu punce aku tak dapat nak tidur malam sejak akhir-akhir ni?.Ok2.Ni semua disebabkan ketagihan berblog.Buktinye.Korang perasan tak sebelum ni,aku ade pakai background warne-warni?.Sebenarnye kaler warne-warni tu la punce utama aku tak boleh tidur malam,dan pada masa yang same telah menaikkan mood aku semasa berblog.hehe.Aik,ape kene mengene kaler background dengan tidur dan mood ni?.Hurm.Jom ikut aku bongkarkan rahsia penggunaan kaler dalam berblog..hehe..

Sebenarnye,efek sesuatu kaler tu memang memainkan peranan yang penting dalam pembikinan mood korang.Setelah lame aku dok cari sebab musabab tentang masalah aku ni,ternyata ade jawapannye.Penggunaan kaler/cahaya dalam kehidupan seharian memang dititik beratkan kan..Korang tak percaye?.Ok2,aku ade bukti tentang penjelasan ni..zas~

Cahaya biru
  • Membantu manusia untuk tidur serta menenangkan pikiran. 
Cahaya hijau
  • Memberikan efek yang sangatt baik pada saat kelopak mata dalam keadaan tertutup. Kaler hijau ini ideal untuk relaksasi dan menyeimbangkan emosi. 
Cahaya orange
  • Mengurangi depresi dan meningkatkan mood manusia. 
Cahaya merah
  • Gelombang cahaya merah akan meningkatakn agresivitas manusia sekaligus memberikan kesan eksotis. Anda
Cahaya ungu
  • Sangat baik untuk terapi mental seperti perilaku obsesif dan neurosis. Dalam otak, sinar ini merangsang otak untuk memproduksi endorphin dalam otak yang menenangkan dan meningkatkan mood manusia. Warna kaler ini sangat membantu proses meditasi, tetapi sebaiknya digunakan dalam jangka waktu pendek 

Hehe.macam mane?.So,aku amek keputusan untuk tukar kaler backgound template kepada colour ungu yang xberape nk cerah,dan kaler biru sebagai kaler tambahan.Sebabnye,korang bace la sendiri efek kaler kat atas ni.hehe.Tapi penggunaan colour biru dalam blog aku ni, tujuannye supaya senang nak amek mood tidur nanti.zzzzz.lalala.hehe.Bagi korang yang nk sesuaikan kaler tema dalam blog korang,pikir la dulu efeknye k.hehe.zas~

Sumber Bernama : Mudahmenikah.wordpress

48 comments:

Afiq said...

0o0o itu macam ka..baru tw nih haha

NuSaNa NoSa 91 said...

mcm 2 plak... klu kaler itam plak.. membantu apa?? ^_^

tiKa_AkiTa said...

yg ni lebih cool zaer.. cayalah

echah mashuri said...

perghhh.....bile pen'tido' tegar mengeluarkan fakta2...hehhee
tp aku suka tgk bckground x 2...xangonila!!

nabilah abd rahman said...

ungu cantik...:)

annazanariah said...

hheh.. patutlah sejak anna bertukar background skrg ni asek nak tido awal je. warna memainkan peranan rupenye.. hihihi..

p/s: teringat mohabatein tgk daun2 luruh kat blog zaer. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

hehehhee! sy kaler merahhhh!!!! ong maa...hahha!

qistynacorner said...

hehe, smg bleh la zaer tdo lena pas neh yea... :P

najihah sahami said...

erkkk..patut la rase ngantuk je nih..ish~~

kawan2..pasni zaer da xkan berBW selepas midnight!!hehehe

Zaer!! said...

Afik : Hak ah la kot fiq..Pakai backgroud yang lame 2 segar bugar je dok atas kerusi sambil berbw..haha

Zaer!! said...

Nusana : Hehehe,colour hitam?kalau xsilap zaer kaler hitam tu menawan kan..tapi kalau nk lebih ok la,jadikan blog nusana hitam manis k..hehehe..

Zaer!! said...

Tika : Hehehe..cool bebeh!!..Thakns tika,tengok la..kalau sesuai dengan pandangan zaer,zaer pakai je yang ni..;-)

Zaer!! said...

Echah : Hahahaha..betul 2,bila pen'tido mengeluarkan fakta,sedap je nk berkate-kate..hehe..best tido echah..huhu..xnk try ke??

Zaer!! said...

Nabilah : Hehehe.Thanks nabilah,ungu ni salah satu kaler yang boleh naikkan mood kite..tapi bergantung pada kecerahan cahaya ungu 2 la..hehe..makin terang,makin kuat la mood kite.haha.

Zaer!! said...

Anna : Hahahaha..mohabatti naihey~caragaiho naihey~..hehehe..Zaer saje nk alih pandangan pulak..bia same ngn anna..hehe..

Zaer!! said...

Anis : Yeah!!! merah manyak ong ma..hehe..kalau salah merah maybe xdak ong ma..hehe..

Zaer!! said...

Kak Qist : Hehehe..da memang ley tidor lena ni kak..hehe..agak2 kalau xleh tido,zaer pi main blog..abis cerita..haha..

Zaer!! said...

Najihah : Hahahaha..midnight mase untuk tidur mishhh!!!..siang je boleh skng ni..huhuhu..

n4dh!3r4 said...

yeay!! blog saye kaler ungu.. agagaga.. kalau utk kaler itam takde ke zaer? hihi :P

Zaer!! said...

Nadhirah : Yeayyy!..same la ngn kite dear..hehehe..Klau hitam 2 kan menawan kan..hehehe..ok la 2..;-)

misyamissyou said...

abis wane putih? cm blog sy tu? wehee..kalau susah tido singgah jap blog zaer..ngee~

Zaer!! said...

Miss : Hehehehe..kalau putih lagi la best miss..hehe..segar bugar je mate nak nengok...kalau,agak2 xleh nk tido,datang blog zaer k..hehe..

suzie rahman said...

hihi...k zaer..aman dtg sni.rs nk tdo..ikiki

krole said...

wuahhh...kalo warne hitam..pe yer zaer..??

Zaer!! said...

Krole : Hehehe..hitam itu menawan krole [bak kata perryls]..hahaha..

Huda Engku said...

ok sudah baca.
tiba2 ngantuq r zaer..
background kamu kot wat sy ngantuq..
:P
ngee...
kiddin!!

dak eina (◕‿◕) said...

zaer...kalo kaler pink...huhu betul la zaer...sejak tukar kale blog nie...dr kalerful ke pink~~

jd xde mood nk berblog~~ huhu


bgus2 entry!! tahniah zaer~~

ehem2 suka daun2 berguguran itu~~

Hezesuze said...

hohohoho like that arr..baru weols tau nie..ngeee

kalo kaler pink apa maknenye uols?? mihahahaha

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

kentang la zaer btol2 prihatin... menjaga mate readers huuuuuuuu

=)

p/s: buat kuih tart ke makan kuih tart ni?

Yanie J said...

1 t'tgl wane HITAM hehe...
;D

ASSOYFINGER67 said...

kalau kaler hitam...membantu orang mengingati matikan..huhu

ASSOYFINGER67 said...

Bro..shoutbox kao penuh!!!!!

Tomato Gurl's Life said...

tak tau pulak camtu pun ade..hehe...cerah mata tgk layout ni..

Zaer!! said...

Huda Engku : Hehe..nagtuk ke datang blog zaer??ok2..zaer nk tukar lagi la..hehe..kidding jugak..;-)

Zaer!! said...

Dak eina : Yuhuhu..2 la pasal,kalau boleh xmo nk crowded sangat..ponin palo ni..huhu

Heze : Ahakz! pink??dalam pencarian lagi kak heze..;-)nnt kalau da ade,zaer bgtahu k..

Miss : Hehehehe..mestilah kene jage reader kan..;-)

Zaer!! said...

Yanie J : Hitam??kalau yang zaer tahu hitam 2 menawan kan??;-)

Bro Assoy : Hahaha.yanie J,Bro assoy da jawab da pertanyaan kamu..harap kamu paham k..Thanks bro assoy..;-)

Cik Tom : Hehehe..2 la pasal..zaer saje nk test background ni dulu..kalau ok..teruskan..;-)

AiN Z said...

ooo begitu ke..
kalau kaler pink membantu tak? hee..

Nur Hayaty said...

kalo pink untuk menenangkan jiwakan zaer hehehe =P

zaer masuk blog yaty,zaer rasa apa?=P

Zaer!! said...

Ainz : Hehehe..ain,yaty da jawab da 2..zaer baru je nk jawab..hehe..so,ain da paham kan??pink 2 prefer tok pompuan kot...;-)

Zaer!! said...

Yaty : Hhehehe..yaty da membantu zaer menjawab pertanyaan saudari ainz..hehe..Tenkiu yaty..huhu..tenang ape kalau masok blog kaler pink ni..huhu..

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

owh. baru tau~ hehehe. bha. tukar jan tak tukar. kalu lagik2 warna pink. lagik cepat tido~ hahaha.

yahaya said...

janji loading blog laju..ok la..warna pun menarik...

RastaMat said...

Yes..

UNGU itu sangat anggun..

aku suke..
naseb baek ko jantan..
kalau pompuan, aku dah ngorat..
kompom..
hahaha...

Huda Engku said...

alamak suda jd kelabu.. :D
kelabu tu apa plak efek dia?

ejum said...

ni terbaik jgak gmbar tu cantik background texture die cantik..haha..nak jgak weih..

Jom usha entry terbaru kat sini E J U M

Chaon Cornerz said...

ternampak warna oren kat sini.. hahha.. cool okey warna oren.. tapi kalo terang sangat sakit mate.. :)

pu3mas89 said...

pakcik.. kite baru je masuk kat cni...

so now dah tdo lene ke????

nie mesti tdo sampai xhingat dunia lagi kan kan???

Wan Ahmad Nabil said...

background zaer cantek oww ! :D

 
zaerr.com