17 Dot com menjadi pilihan !!

Salam 1 blogger!..Menanti sahur yang akan terhidang,sempat lagi untuk luahkan perasaan..ecececeh..Harini da 3rd day kite berpuase,Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..Zaer harapkan korang pon macam 2 jugak k..hehe..Berbalik pada tajuk zaer,dot com menjadi pilihan??ape sebenarnya dot com ni??ape spesifikasi yang jelas untuk maksud dot com ni??..hurmm..sape2 yang tahu jawapannye,silalah kongsi yea..hehe..

Memang tidak dinafikan,90 % page site yang ada dalam internet ni semuanya menggunakan dot com,adakah dot com ni bertujuan mendapat popularity pada sesebuah site??..hurmm..Sebenarnye,aku xpernah terfikir untuk mengetahui lebih details tentang artikel ni,tapi mesti ade maksud disebalik dot com ni kan??..so,xsalah kalau artikel ni nk dikongsikan bersame..hehe..

Kat sini terdapat 2 perbezaan yang aku nk kongsikan ngn korang semua : (contoh)

www.abcdef.blogspot.com--------------(1)
&
    www.abcdef.com---------------------(2)

Ha,kat sini korang da nampak kan ape perbezaan antare kedua-dua link tersebut kan??.Mungkin link kedua tu yang menjadi pertanyaan aku selama ni..hehe..Da ramai blogger kat luar sane menggunakan dot com sendiri.( aku pon nk jugak)..hehe..tapi sebelum 2,aku nk tahu ape maksud disebalik dot com ni erk..hehe..Harap korang dapat menjawab pertanyaan yang bermain di minda aku sekarang nih.Tq all!!zas~~

17 comments:

Hamzah Ian said...

hehe.. betol ke nak tau???

terbangtinggitinggi.com

xangonila!! said...

hamzah Ian : Wah!! ko pon da tukaq dot com ka??congrats bro..ape maksudnya bro??;-)

Fina said...

ler nak tau mksd pe, pe maksud? ceh. basicly, bezanya nama tu je la. takda lain. depends juga guna platform apa. kalau guna dotcom platform wordpress, lain. platform blogger, lain. juga platform lain. ask g00gle je lahh. sng.

Hamzah Ian said...

cepat?? aku tak paham maksud ko..

♥ Nasiha Sakinah ♥ said...

errrr.....ap ya? hik2..
tawu..tp cmne nk explain ea?
eh! akak atas da gtawu la! c(:

Cik Jari said...

erk...tak reti pon pasal .com..tapi tetap sibuk nk conteng kat sini..

:
:

:
:

selamat berpuasa

qistynacorner said...

akk ade mslh ngn shoutmix la, xleh view, jom tulun akk, cm zaer nyer pown akk xleh view, huhu

amira said...

er..den pon tak taw.. tapi macam best jer ader domain sendiri.. entah le ape bezanya..

shiyda said...

ha'a la . pe mksudnye eh ? nk taw jgak neh ! huu ~

xangonila!! said...

fina : hehehe..tq fina..tapi ape perbezaannye erk??tadi fina cakap perbezaan bile gunakan platform,so,ape perbezaannye erk??;-)


Hamzah ian : la,ko cakap je la bro..;-)aku nk tahu ni..ko pon da buat dot com kan??.

xangonila!! said...

Nasihah : heee..xpe2,zaer still konpius lagi ni..;-)

Cik jari : Tq cik jari..masok je kalau nk tahu sekali k..;-)

QIst : Kak,tadi SB akak da ok da..arini memang problem SB la..;-)

xangonila!! said...

Amira : Heheh..2 la,zaer ingat nk buat jugak..jeles kekadang tengok orang lain ade platform sendiri..;-)


Shiyda : jom same2 kite blajar shiyda..;-)

padin said...

salam xang..
ekekeee

haha pendekkan url je ekekee..

zaer.com kan lebih mudah berbanding xangonila.blogspot.com? hehe..

RedBoy said...

haha.. aku pon x tahu.. aku tgh berfikir juga nak bertukar kpd dot com.. hehe

xangonila!! said...

padin : wasalam padin..hehe..memang kot,perbezaan kedua link xde blogspot je,tapi zaer.com 2 besh jugak kan padin..;-)

Redboy : Jom same2 tukaq dot com redboy!! sahut cabaran pengopi tegar.;-)

Afiq said...

haha bile lagi nak bertukar? ;p

Jericho said...

Amboi, Afiq mempromosi pulak.. hahah

 
zaerr.com