86 Buang yang keroh,Ambil yang jernih..

Salam semua.hehe.Mood kembali pulih selepas berperang dengan masalah SB baru ni.Maaf kalau aku tak cerita lebih lanjut pasal masalah aku ni pada korang semua k.Sebabnye,aku taknak kecohkan kes ni macam kes trafik satu hala yang tengah panas dipasaran.huhu.Betul kata orang,setiap apa yang berlaku mesti ada jalan penyelesaian.So,aku carik jalan penyelesaian dengan cara tersendiri dan dibantu oleh sorang pakar IT yang aku kenal.hehe.Siapa orang tu tak penting,janji beliau ni seorang blogger yang low profile yang aku kenal.Bile ditanya pasal hal ni,beliau hanya sekadar petik jari je nak tolong settlekan masalah aku ni.haha.Bertuah aku dapat kenal dengan beliau.Dah2! kang kembang lak montot beliau.haha.

Pada blogger yang da banned SB aku ni,harap lu bertaubat la.Sebab aku da dapat detect sape sebenarnya dalang dalam kes bann-bann-bommmm! SB ni.Bukan aku pandai-pandai nak buat cerita,tapi pihak SB(ShoutBox) ade email kat aku yang mengatakan memang ada blogger yang banned SB aku,alasannye die tak berpuas hati dalam kes trafik satu hala baru ni.Aku tak paham dengan lu,wa tak kacau lu,yang lu sibuk-sibuk kacau wa apahal? Ternyata hati lu busuk dari binatang yang ada akal.Wa senang je,agak-agak lu mau main triks kotor ni,wa terus banned blog lu.Hutang langsai,lu banned SB wa,wa banned blog lu.Amacam? ok?.Dah la,aku sebenarnya malas nk panjangkan cerita pasal kes ni,janji yang penting blog aku boleh bergerak,berjalanan,beroperasi seperti biase.Lepas ni,aku harap pada blogger yang banned IP dan URL aku tu,jangan masok campur urusan aku lagi.Dan lastly,aku nak mintak maaf kalau aku ade buat silap dengan lu,tak kisah la lu maafkan ke tak,janji mulut wa da bukak perkataan MAAF kat lu.k.

Dah-dah la zaer....hehe....Buang yang keroh,ambil yang jernih.Thats Right derr.Aku tak cakap masalah aku ni da settle,tapi secara kasarnya,SB aku boleh diguna pakai lagi buat masa ni.So,bagi korang nak terjah aku,terjah la sampai lebam.hehe.Thanks pada korang yang banyak bagi support kat aku.Maklum la,dunia blogging ni kecik je,mana satu jalan pon aku tak tahu,tapi yang penting....Blogging For Fun!! hehe..Terima kasih kerana membaca.hehe.zas!

Psst~ Amin....SB aku da boleh pakai huduh-huduh ( Sikit-sikit ).hehe

86 comments:

najihah sahami said...

huwarghhh...cool la zaer..btol tu...lu nak maaf..maaf..yg pnting zaer dah mintak maaf au zaer ada wat salah..kan??sesama blogger ni elok la memaaf dan meminta maaf...

almaklum la..kot2 terbuat dose kering...kan??hahaha..

psstt...pas ni trafik tuan hamba pasti gempak kembali!!

Zaer!! said...

Mish : Hahaha..maaf lebih baik dari berdendamkan.hehe.so,xsalah kot nk maaf ni.yang penting kite da mintak maaf.Tak luak kalau mulut ni nk mintak maaf.hehe.

Tak pasal trafik 2 mungkin salah derr..lu yang banyak dari wa.hahha..;)

najihah sahami said...

btol2...mulut yang berat nak mntak maaf tu lagi busuk dari mulut yang meminta maaf..bole ker??

psstt..mish pon tau la sape blogger low profail tu..kan2..

Cik Jari said...

yeah....zaer kembali pulang....:)

Zaer!! said...

Mish : Hahaha..ape2 jela mish sayangnesss oi..hehe..janji zaer mintak maaf kat mish..leh x??hahaha..;-)

Wah!! sape?kalau kenal tell me derr..aah la..kan semalam da bgtahu.tapi kat mish sowang je la..haha

Zaer!! said...

Cj : Im welcome back cj!! yeahahaha!!

Lagenda said...

Syabas betey!!!
Mcm ni la mak nak...
Alhamdulillah semuanya dah settle

zalin said...

zaer...lu memang cool...

Zaer!! said...

Mak : Yeah mak! bende xsettle pon mak.tapi guna care lain.malas nk pikirkan da.ahaha..janji blog zaer ni boleh pakai!! haha

Zaer!! said...

Zalin : Hahaha..tenkiu.ape yang cool zalin?adess..haah la! zalin coollll..hehe..;-)

NuSaNa NoSa 91 said...

jom wat jamuan kembali pulang kpd SB zaer~~ kih3~~ ^_^

apik pehe said...

aaaaa..sabo je la yer..

aihh..sape blogger low profail tu..nk eknal jugak wei..

Zaer!! said...

Keen : Hahaha..ngarut la keen.zaer ok je ni..SB pon da boleh pakai cam biase.kalau nak buat majlis boleh je..hehe..;-)

Zaer!! said...

Apik : Hahaha..kawe tengoh dalam mood bersabar ni.hehe..;-)

Nak kenal ko pik?adess..nnt malu die pulop.dio oyak xsey nk kecoh2..hehe.;-)

Gee said...

sya tetap bw...hee

apik pehe said...

hahaha..nok knal la..nok tambah ilmu ni..

Gayahspears said...

tgk da cool.. nih mesti sbb gayahkan??? hahahah.pasan gle aku nih!!! wakakakak.. oyaeh geng~ teruskah BW sampai kebas2 jari jemari~huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

hah.... bagus2... buang yg keruh ambil yg jernih... br teguh peribadi [nyanyi tau zaer] :P

diana said...

ok dah ye..
teruskan berblog tanpa sengketa..!!

Zaer!! said...

Kak Gee : Yeahh!! im coming back!! hehe

Zaer!! said...

Apik : Hahaha..nnt ado2 gapo2 demo tanyo kawe..hehehe..;-)dio duk kanada..huhu;-)

Zaer!! said...

Gayah : Hahaha..sebab ko sangat la ni gayah oi!! hahaha.;-)akan ku patahkan jari jemari lu gayah spearss!! haha

Zaer!! said...

Kak Qist : Hehehe.lagu ni zaer cam pernah dengar la..;-)

Zaer!! said...

Diana : Yeahhh!! im coming back! hahah..;-)Tenkiu!

wannurfazrini said...

kesian zaer . biar org yg banned SB zaer kene sumpah jadi taik . hahahah :P

shark said...

bro kne banne ker?
huh...
x boleh dimaafkn..
bukan aku wat taw:)

Zaer!! said...

Wan : Hahaha,taik?maksud wan??cam yang kite g toilet tu ke??adess...busuk meh!! hehe

Afiq said...

haha ambek ko..SB siap bagi name lagi sape yang mengebanned..

Zaer!! said...

Shark : Hahaha..bukan banned da ni! da macam kene jail da aku baru ni..haha..

Aku tahu ni bukan keje ko bro..ahakzz!!hehe..;-)

Zaer!! said...

Afik : Hahaha..tunggu nk post je ni..Agak2 kalau die ni nk mengebanned sangat,meh kite banned blog die lak.haha..;-)

tiefazatie said...

wah..zaer!cool babeh!hihi..gua pun cam lu gak..aiseh..xpandai ifa..haha..zaer nie fames sgt..tue ada org jeles nie.sbr je la..hihi..skrg ok dh kan2..pe lg?huru hara la blog zaer nie lg!hihi

Zaer!! said...

Ifa : Hahahaha!! aminn..da ok da SB zaer..eh2! bukan pemes la ifa.ni semua dengki ni.dengki tengok owang nk berbw.mungkin die xde SB kot..haha

Tomato Gurl's Life said...

good dah setel..buang yg keruh amik yg jernih k zaer.. :)

Zaer!! said...

Cik Tom : Aminnn..da ok wat sementara waktu ni..hehe..;-)Tenkiu k..;-)

FareedSairi said...

eh?bole la plak org ban SB org len???ish. takdo kojo btol la...

qellissa said...

ish xmo lah gado2 ye laling.i x suker lah u marah2 camni..hahaha.camno erk nak ban ban boom ni? sesuka ati je ban2 org kan kan kan..ntah pape je..

kaizen shinobi said...

laaaa.... pelik tol aq... patut pakai url shortener...

hurm... mcm aq kenal je sape kan orang tuh? wahaa! shhhh~

gdoupt_monster71 said...

ok le 2 zaer...heee

zaL_cdpx said...

slagi dnamakn mnusia.., mmg cmnie..
fizikal jer mnusia tp dalaman BINATANG ! bak kata org klantan.., NATE BEROK !! dlm 24taun idop nie., xpnh lg aku jmper mnusia yg betul2 leh dipanggil MANUSIA... TAK ADEEE ~

Shino said...

bgs2...buang y keroh, amik y jernih...happy blogging bro...:)

Wan_hazel said...

eh nape zaer..nasib bek wan tak kene camtu..ade gak yang nak kenekan zaer....nasib bek bleh ato kan..tak pe zaer..biarkan je...and tindakan zaer pun bagus i likeit..hehehe,,,erm..minta maaf..nape zaer lak nk minta maaf???

Nur Hayaty said...

apa hal la ada dengki mendengki ni...sgt tak suka sifat itu..lekaslah bertaubat ..huhu harap zaer sabar k...yaty sentiasa sokong zaer =]

ishak said...

betul tu bro buang yg keruh ambil yg jernih. kalau dia masih nak berdendam buat bodoh je. lepas ni boleh lah aku melepaskan tembakan aku semula kat sb zaer :)

maCy said...

maCy ta kuase na banned2 ni. muet pn baru ban 3. wawawa

belalang hijau said...

sunggoh jahat orang yang banned org lain itu...
dunia tenet nih lu nak baling sembunyi tangan pun x bley bro...

huhuhu

nabil_potter said...

ak xleh piast dekat SB ko..minta maaf..
ini hal rumah tangga ko..malas nak masuk campur..
ada ape2, roger ar..huhu

nabil_potter said...

cmna nak tau org amik SB kita?kena tido awal weh..esok presentation..t sambung lain..add ym ak..
nabil_1017@yahoo.com..

kita bina hubungan lebih erat antara bloggers..

Black_roses92 said...

hurmm..SM tu mmg ada limit ke?? 60 per hour?? sbb kita nk send xley..

Dark Half said...

aku pun penah kene banned ng shoutmix sorg blogger wpun dia x block aku..

mmg ade org x puas hati ngan isu trafik sehala cam blogger blur @ jiwakacau kena bebaru ni..tapi nampaknya org yg hambur blur main serkap jarang je. BW software blur adalah manual dan bukan auto BW

ada pihak yg rasa tak fair ngan program autoBW yg menerjah SB tanpa melawat blog dorg.mungkin kita sama2 leh pikirkan ttg ni sbb it does make sense

papepun zaer, keep on blogging.aku mmg impressed dgn alexa rank kau (:

terlebey sudaa

Zaer!! said...

All : Thanks Coz supprt me okie!

suhaisweet said...

Bro..Aku nyer shoumix pun dah kene ban. Mgkn banyak hantar mesej yg sama walaupun aku tak spam. Help me please....

Cikmin said...

ermmmm...panjang jugak kes ni ye..takpe lah..pengajaran dah tu..janji dah settle.. :)

tiefazatie said...

salam zaer..ifa bru on9 nie..ngah jln2 nie..reply bw..=)..smix full!haha

taqie said...

saba ek zaer :)

Dayat said...

memang terjah sampai lebam pun ni sebab shoutbox overload. biasa la dalam dunia ramai yang mendengki

tiefazatie said...

naa..kan btol lalink..zaer fames!full lg..ahha...ifa ja kena nie..nangis la nie..huhu

Snoop said...

manusia mmg mcm tu zaer.. kita rilek2 sudah... :)

Maey said...

camtue la...tapi aku nk ngadu taw, pe sal biji mata ni mcm nk terjuling kejar tulisan gerak2 dlm entri terkini tue??

yebbit + . + said...

ehh, sape buat zaer ne? nk kna pijakk ne.

suhaisweet said...

Bro kalu ko leh tlg aku settlekan masalah shoutmix yg dah kene banned ini leh email aku di kublai9@gmail.com. dihargai sesangat.

tiefazatie said...

aik?lalink..buang smix dah ke??hihi..wah...dot com la..pastu guna nama zaerr..lala..

tiefazatie said...

hihi..hebat la..teruja tgk..kekeke

Nobita Sensei said...

patut wa cari SB lu tak jumpe.

misyamissyou said...

uit! i missed something aite?

missSenget said...

bro..mane shoutbox? wuwuuw~

N@di@ said...

mana shoutbox nadia sowang ja xnmpak kew owang lain pon huhuhuhuh

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

zaerrr wa da ade dot com gitu... tahniah!!!

p/s: mane shoutbox zaer?

Anonymous said...

singgah malam sini dari Abu Luqman

missSenget said...

zaer~ jiwa raga ku terseksa tnpa sb itu~~

Nama saya Atiqah said...

sabar la yew.. patut la x jumpe shout box.. huhuhu.. salam perkenalan..

kaizen shinobi said...

mne ko punye shout der? hahaha

ultraman_88 said...

weh bang zaer..ltk la shoutbox..
ang jgn wat gini
wahaha

Izan Ishak said...

wahhh...zaer dah berdotcom ye...tahniah!!

**mana sb zaer?...susah nak jerit2...hehehe

najihah sahami said...

w0w..ok..sgt terkezut..da dot com yerp..

n4dh!3r4 said...

fuyoo!! zaerr[dot]com tuh~ syabas2 :D

nabil_potter said...

Sb tak de..so tulis kat sini je la.

gnesop.com said...

ada juga main ban2..iks iks
kenapa la nak baned ni?
ada juga sop masuk shoutbox ip kena banned..nak wat cam ner..biar jer lah.. huhuh

syafiq.net said...

tahniah atas domain :D

Dayat said...

wah nama souutmix dah tambah 1 "r"..domain dah tukar..shoutmix dah xda..blog zaer tengah transform ni..*thumbs up*

cGi0 said...

mana nk tggal jejak ni... huhu

Yuyu said...

ini saja kasi gua panas nih...dah berdot com x kongsi ngn gua pn...

mne sb wehh...jgn kasi jiwa gua memberontak okeh...cpt letak sb cpt klau x ip lu akan gua banned...kehkehkeh...takut x takut x???? wakakakkaa

PutraRocker said...

ape mcm bro?

Mia Liana said...

sabarlah ye... apa-apa pun take care...

apik pehe said...

wahhh..tahiniah sbb da ader dot com..

Gayahspears said...

woi2.. asal wayar ko lak putus nih :( sape yg putuskan??? ko nih same shot cam aku gak eyh :P

Azim Cregleys said...

http://akunaziem.blogspot.com/2010/10/iphone-3g-16gb-percuma-buat-apa-nak.html

zaer, mana SB?

 
zaerr.com