51 SB pon nak banned jugak ke derr!

Untuk Insan yang bernama................

Wei insan keparat,SB(ShoutBox) wa pon lu nak banned ke derr? Mana jantan/betina lu,kalau bodoh tahap gaban sekali pon,jangan la main trik kotor camni.Ingat wa tak tahu ape yang lu nak buat? Pikir sikit,dunia berblogging ni tak boleh pegi jauh,kalau lu asyik dok main triks kotor ni.Dah-dah la,buangla hati busuk lu tu jauh-jauh.Tak de sape nak terima lu walau sekali lu buat salah.Hari ni lu buat kat wa,esok lusa lu nak barai kat siapa plak? Hingat sikit,platform blogspot ni untuk semua dan bukan untuk lu sorang.Bukan main pakai bedal je,lu suka,lu buat.Orang berblogging cari kawan,lu blogging cari musuh.Lu,kalau wa sebut nama lu,habis sekampung tak singgah umah(blog) keparat lu.Macam bebudak lak main banned-banned SB ni,lu takde SB ke bro? Meh wa tulun register untuk lu,pastu lu banned ip adress lu sendiri.Baru betul nak main banned-banned ni.Apa masalah lu? lu nak pulun blog trafik satu dunia ni ke? Silakan,tu hal peribadi lu,yang penting wa takde nak usha apa kain lu pakai.Pandai buat,pandai tanggung.

Lu takde akal ke? Malu la dengan blogger lain,wa baru nk tanam benih dalam blog ni,lu da masok campur.Apa kes? Nak bergaduh dalam blog ni,bagi wa macam budak-budak.Sebab,lu berani main dengan IT,kalau lu berani,lu hadap wa,tapi kalau lu betul-betul anak jantan,mengaku dalam comment entry ni.Wa tak de nak tuduh sapa-sapa dalam kes ni.Mungkin salah orang atau salah setting pada SB.Wa tak anggap ni salah setting pada SB,tapi wa salahkan pada orang yang buat triks bodoh macam ni.Harap-harap lu bertaubat la,jangan susahkan orang lain sebelum lu jadik lebih susah.Salah wa kalau tertuduh siapa-siapa,tapi kalau lu yang terasa,lu tarik balik ape yang lu buat kat wa.Ingat bro,bukan wa sorang je yang perasan dengan kes wa ni,ramai lagi yang da perasan,tapi wa senyap-senyap..Sebabnya,wa nak jaga ati lu dan taknak aib kan lu.Mule tu wa malu nak post entry ni,tapi sebelum rakan-rakan blog wa kene dengan hasil triks kotor lu ni,baik wa post.Sebabnya wa nak kasi lu sedar,yang dunia blogging ni bukan main pakai hentam je.

Harap maklum : Maaf kalau aku tak sempat nk terjah blog korang k.;-) Tapi kalau blog tu ada Cbox,maybe aku akan balas.hehe.Peace NoWar!zas~

51 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

sibuk sangat zaer sekarang nie...huhu

Zaer!! said...

dak eina : Hahah.bukan sibuk,ade orang dengki zaer berbw kot.tu sampai banned tu.biase la,manusia ni selagi xdapat ape yang die nk.selagi tu la die buat.xpaham!haha

Zaer!! said...

dak eina : Hahah.bukan sibuk,ade orang dengki zaer berbw kot.tu sampai banned tu.biase la,manusia ni selagi xdapat ape yang die nk.selagi tu la die buat.xpaham!haha

Gee said...

duhhh..napa ni zaer...sabaaaarrr yerr..

echah mashuri said...

zaer...biase la tu manusia...utk kpntingan diri sndiri snggup buat segala bagai..

Zaer!! said...

Kak gee : Uiks! hehe.zaer xleh nk terjah mana SB lain la blog tu ada cbox.hehe.sebab,SB da kene banned.adess! harap maklum.;-)

Zaer!! said...

Echah : Hehehehe.biase la echah! buat baik,dapat buruk.manusia2..hurmm

Yann Mazian said...

sabar2.. biar je org wat gitu. org tu dengki kot. hoho

Zaer!! said...

Yan : Hahaha.tengah sabar ni,kalau tak,zaer ambush je semua nama yang zaer attack.abes cerita.haha..;-)

misyamissyou said...

uiks..macam tak paham sangat sbb wa lu wa lu..haha..pe2 pun sabar la..adeii..knpe la ban bun ban ni..jeles la tu..

Zaer!! said...

Miss : Hahaha..entry ni buat orang y terasa je miss.kalau miss xpaham,bukan miss la tu..hehe..zaer sentiase tunggu..hehehe..;-)

Tomato Gurl's Life said...

zaer..kenapa dan mengapa??apa yang dah berlaku??patut la senyap je dari semalam...rupanye kena banned..

misyamissyou said...

hahaa! yang, terang2 kat entry tu yang letak "anak jantan" sbb tu tak terase pommm..hehhee

Zaer!! said...

Cik tom : Hahah..ntah la cik tom.zaer pelik jap,bile guna url afik leh je nk balas jejak.tapi biler guna url zaer,langsung kene banned!xpe2..relaks..huhu

yahaya said...

saya tak guna shoutmix ni sebab tu lah sebelum ni pun ada org kena.cbox tak jumpa lagi org kena banned

Yanie J said...

cbox kan ade...nt ley wt tusan gerak2 ekeke...sonok!!

Zaer!! said...

Yahaya : Haha..2 la pasal.orang dengki nk buat camne.die je y berkuase dalam blog ni.hahahahahaha..kalau zaer pakai cbox sama je kot,sebabnye..90% blog semua pakai SB.da tentu zaer xleh balas.hehe.;-)

Zaer!! said...

Yanie j ; Hahaha..mana leh buat yanie.tengok skng,ramai blogger pakai SB dari cbox.so kalau zaer tuko cbox pon sama je.Janji ade SB zaer memang xleh balas..ehehe..;-)

Zaer!! said...

Yanie j ; Hahaha..mana leh buat yanie.tengok skng,ramai blogger pakai SB dari cbox.so kalau zaer tuko cbox pon sama je.Janji ade SB zaer memang xleh balas..ehehe..;-)

Ellen said...

wah..yer ka dik..akak pun begitu ler...kalo mask SB tak leh kalo masuk CB boleh plak...adoii..sapa punya keja ni..wa lanyak lu sampai lebam,..masuk jambang!!

Zaer!! said...

Kak Ellen : Hahaha.ntah la kak.! jambang nk xreti nak mampos kot..haha..;-)sabar je la..;-)

Zaer!! said...

Kak Ellen : Hahaha.ntah la kak.! jambang nk xreti nak mampos kot..haha..;-)sabar je la..;-)

RastaMat said...

SB = Squad Battle

BS = Back Stabbed

KS = Kill Stealler

semua ni dalam;
SA = Sudden Attack

wakakakaka...

ko maen game lagi bagos daripada melayan lahabau tu..
kalau ko hack, tak kantoi ngan GM, boley la maen puas2..
kalau kantoi, mmg kene banned teros ID ko..

ko jangan cakap komen aku mengarot plak sebab keywords ade kene mengena sket ngan entri ko ni..

hahahahaha...

Zaer!! said...

Rastamat : hahaha..betul jugak mat..baru terpikir kan.jom la layan game dari layan lahabau ni.hehehe

Jap! keyword? banyak kot bro keyword dalam commen ni mat.haha..;-)Tpi keyword games je la.haha..;-)Tenkiu mat!

Zaer!! said...

Rastamat : hahaha..betul jugak mat..baru terpikir kan.jom la layan game dari layan lahabau ni.hehehe

Jap! keyword? banyak kot bro keyword dalam commen ni mat.haha..;-)Tpi keyword games je la.haha..;-)Tenkiu mat!

Afiq said...

orang bangang je yang buat kerja camni..bangang kepala otak..bila xpuas hati, banned orang.. haha banned la weh.. nampak sangat orang yang bangang tu xpndai nak berkomunikasi.orang tegur sikit, mula gelabah nak dengki ngn dendam.. manusia ape la yang banned2 orang ni..sedangkan Islam sendiri x banned musuh2 dia..lagi mengajak ke arah kebaikan ade la..pada ty terasa, sila muhasabah diri. kalau takut kena tegur,pergi korek tanah dan buat rumah dalam tu..

eRza farEeha said...

zaerr..sbr ye..erza da add da ym...t bw kt sne..hehe...sbr ea...:)

Melati Qistyna's Mummy said...

erk, cemana dia blok tuk zaer :P

Cik Jari said...

erkk...bukan saya.titik.

najihah sahami said...

waa..zaerr..err..mish takut lak nk drop komen...u bekeng lorh....alahai..jangan bekeng2 k!!ngat..de pape..kol 999..hak2..

smoga masalah ni AWAY dengan cepat...seram baca entry ni....hahaha

NuSaNa NoSa 91 said...

en3 ini mengandungi unsur2 18 tahun ke atas.. budak2 xbleh bc sal ganas sgt.. ha3~~ ^_^
btw, sabar ye.. dunia ini sfera.. skjp kita kt atas, skjp kita kt bwh.. nnti org tu akan kena blek cam dia wat kt zaer ni..
relax, ok..?? relax~~ ^_^

Aidi Si Junker said...

aiyo bro..ade gk org xpuas ati nk ban SB ni...ko emel kt ak bdk mane ban ko nyer sb ni..biar ak try blog die lak....hehe

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

zaer sbr je la... =)

blog-tips-kurus said...

sabarlah nak..yang penting kaoo masih selamat, sihat, segar bugar.. hikmahnye=nak test your it skills & knowledge! :)

Azmi said...

ish..ada jugak ke??
aku tak brape reti banned2 ni..
yang aku reti koment je kt SB tu...
ish tu la susah kalau dah terlebih bijak...

ozzy said...

kenapa sampai mcm ni?..nak hidup senang atas kesusahan org lain..mls kerja lebih sikit..nak kaya cepat beli je nombor ekor.. x pun gi jumpa bomoh tarik duit tu..apalah manusia ni!!!.

chentamiera said...

banned tu camne??xpaham..huhu, sowi, xpenah alami, tu yg xpaham

diana said...

boleh ban2 sb orang ye?
buat mcam mana tu??

suzie rahman said...

wah der..lu plak jngkit marah dgn gua erk..sob3..sabar der.lu bgtaw gua spe buat lu.wa belasah dier der..

ber lak ckp cm gni,hahah.--adnan sempot lak aku ni

DaRa MaNiskU said...

sabar zaer..dara dulu pun pnh kena jugak..tiba2 kena ban..sdgkan mana pnh masuk blog tu... lps tu xnak lg masuk blog yg ban dara...

tiefazatie said...

adeh..ptt la nmpk zaer nie..sbr je la..ada gak manusia cmnie huhu..smp zaer jd rock nie..gua lu lagi bh bercakap nie..

Lagenda said...

akhirnya...mak dtg mengkomplaint! Eh..mengomen...syilap tersyasyul la nak.
Ni mmg keja org yg x de keja la mak rasa.
Kesian ko nak!
Berganda2 mak kesiankan ko..
Eeeeiiiii...arap2 cpt2 la selesai semua masalah mcm ni!
Mecik toll!

krole said...

wuahhhh cian kat zaer patot r snyap jew...siapa yang buat perkara terkutuk ni~cepat mengaku~!!!...berani dia kenakan sahabat baik krole ni~wuahhhh krole da panas ni bro,kalau dapat tau sapa yang buat gtau krole yer~

p/s : harap zaer bnyak bersabar yer~mungkn ada nikmat disebalik musibah ni~

zalin said...

zaer...
ade gak yang banned IP aku bro..isk2..masuk blog aku,tinggal jejak..pastu bila aku nak terjah balik blog dia xleh sebab dia banned ip aku..

malas je nak cakap sape blogger tu bro..

Dmushmush said...

Hahaa. Boleh plak dia buat mcm tuh ya. Mcmmcm manusia sekarang ni ya =.='

yuyu said...

saya yang banned anda...percaya x sayams...

no tensi2 yep...:)

Gayahspears said...

ala der..hal2 camni besa dlm blog.. ko jgn emo sgt.. takot aku taw :( xpenah rase takot camni..huhuhu.. rupenyer baru aku tau ko nih garang orangnye..hihihi

atie said...

sb tak ok lagi ekk zaer... betui kata kawan2 lain.. jgn tensi2 k..

Indahnya Kebersamaan said...

Santai saja kawan, jangan terbawa emosi

Zaer!! said...

Indah : Tengah santai ni bro..huhu

Maey said...

OWW..WAT??!! baru jer landing ni dah terbaca dgn sengaja n3 ni...hohoho...kenapa mengapa?

 
zaerr.com