10 Apabila lelaki dan perempuan dpt pegang stering kereta ??

Hye u all ;-)..ape lagi la kali ni aku nk kongsi ngn korang kn..lagi2 cerita lawak..hehe..korang pun tahu,kadang2 lawak ni merupakan salah satu care untuk korang nk hilangkan tension.iye ke??..hehe..Dah2!!,bukan 2 aku nk cerita ngn korang.ish!!..Ha,kali ni aku nak cerita sikit pasal 'apabila lelaki dan perempuan dapat pegang stering kereta'.hehe..;-)..bagi korang,sape lagi 'expert' dalam hal ni??..Hurm!! aku sendiri pun xtahu nk cakap camne,banyak dah aku buat research pasal topik ni,tapi ade satu result yang mengatakan 99% betul..hehe..so,kalau korang nk tahu,korang bace result yang aku dapat ni..zas~


Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt
5.Hidupkan enjin dan terus ke destinasi.

Perempuan:

1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATM dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Masukkan jumlah yang agak besar
12. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
13. Masuk ke dalam kereta
14. Periksa makeup di muka sekali lagi
15. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
16. Hidupkan enjin kereta
16. Jalankan kereta.
17. Berhenti tiba-tiba
18. Pergi balik ke mesin ATM
19. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
20. Masuk kembali ke kereta
21. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
22. Buang resit atas jalan
23. Tengok dekat cermin pemandu
24. Periksa makeup sekali lagi
25. Membetul-betulkan rambut
26. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
27. Brake mengejut lagi
28. Memandu lebih kurang 5 km
29. Baru teringat nak lepaskan hand brake dan senyum seorang diri atas kesilapan sendiri...


Hehehe,so,macam mane??korang da tahu kan sape lagi 'expert' dalam hal ni..;-)

p/s~maaf yea bagi semua kaum Hawa..hehe..;-)

10 comments:

Anishaway said...

semua anish buat kecuali nombor 1 !
haha !

xangonila!! said...

yang mane?pergi bank ke??aish!! pompuan!hehe

Cik Bucken said...

hahaha women mmg clumsy kadang2..but cik bucken xde lah cam ni, tiap kali nk tgk mekap..kuar kete tu je..ahahaha

xangonila!! said...

hehehe,yeke??bukan semua kaum hawa cam 2 ke??hehe

Cylia Chel said...

xsemua kaum hawa camtu.. :)

eily farhana said...

hermm.. let see.. saya jenis yang
1) drive ke bank, parking,
2) menuju ke ATM, keluarkan ATM kad
3) masukkan no pin, amik duit, card, n resit
4) menuju ke kerete, drive blah dr bank

xangonila!! said...

so eily farhana ni lelaki la???OMG!!

hehehehe..sowi!!

~*PiNx.BomBYx.MOri*~ said...

x setuju. xsetuju.

* Letak kad atas dahsboard.
* Pandu ke Bank.
* Turun kereta.
* Cucuk dwet, amek kad, resit, dwet.
* Simpan sume² dlm poket.
* Naek kete, start enjin.
* Blah.

mwee~

pu3mas89 said...

ish semua ini penipuan... saya membangkang dengan sekeras2 nya ok !!! =P

TIDAK SETUJU !!

eily farhana said...

@xangonila!!

oh my gusi gigi.. saya lelaki kah? oh 2 alam.. haha =p

 
zaerr.com