32 Soalan yang sakit hati bile nk jawab !!

Fuh!! macam best je entry ni..hehe..Ha!! arini aku nk cerita sikit pasal ape aku post entry ni..hehe..kekadang kan,aku xsuka juga bile ade manusia ni tanya ape yang aku buat,padahal die ni dah tahu ape yang aku buat..Hurm!!.sakit hati je bile nk jawap soalan yang diorang tanye..korang pon mesti pernah kene situasi camni kan??.hehe..aku xtahu la kenape ade manusia yang macam ni..mungkin diorang ni saje nk sakitkan hati aku kot!! xpe2,sekarang ni aku da ade jawapan yang baik bile nk jawap pertanyaan diorang ni..hehe.;-).zas~

Situasi : Anda berada di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya:
Soalan yang sering ditanya : "Tunggu bas ke?"
Korang harus menjawab: "Taklah aku tengah tunggu
helikopter, lambat plak ari nie ye"

Situasi : Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya:
Soalan yang sering ditanye : "Ko nak mandi ke?"
Korang harus jawap : "Taklah aku nak pi main lelayang
kejap, ko nak join?"

Situasi : Anda sedang menulis surat dan rakan anda menegur:
Soalan yang sering ditanye : "Ai? tulis surat nampak?"
Korang harus jawap : "Oh ye ke? aku tak perasan la...tangan
aku bergerak sendiri"

Situasi : Anda sedang makan nasik dan orang tegur:
Soalan yang sering ditanye : "Makan nasik?"
Korang harus jawap : " Mata ko buta ke per? Kan aku
tengah minum teh ais nie?"

Situasi : Anda baru pulang dari kerja dan jiran anda bertanyer:
Soalan yang sering ditanye : "Baru balik dari keje?"
Korang harus jawap : "Taklah, saya dari rumah, nak pegi
keje lah nie...opis saya dah pindah kat
rumah..dan rumah saya dah pindah kat opis"

Situasi : Anda sedang menonton tv ceriter melayu, rakan anda datang lalu bertanyer:
Soalan yang sering ditanye : "Eh citer melayu ke?"
Korang harus jawap : "Bukanlah, nie kan citer Otromen Taro
menentang Raksase dari Planet X...ko
tunggu jap nanti otromen kuar".


Hahahahaha..macam mane???ok x jawapan aku ni,dari korang sakit hati baik korang jawap yang mengarut,at least nanti diorang pulak yang sakit hati..hehehehe..

32 comments:

Afiq said...

haha sempoi giler~!

eqacashperlala said...

hahahaha!

lawak lahhh

fzikuz said...

aahhahaah..
mcm blas dendam jerk.. XD
tp it's fun! ^_^

RedBoy said...

haha..klako gila.. hehe

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Haha.. eh, ni blogspot ke? hahaha. :D

dLa said...

hahaha.
mmg ase nk sepak je org yg tnye tu kan

misyamissyou said...

haha..biase kalau org tanye bnde yg dah teran2 cm ni,xjawab ape pn..senyum je..jimat tenaga..hehehe

xangonila!! said...

thanks korang semua sebab comment entry ni..;-)

jack said...

biase la org kite...

jack said...

biase la org kite...

jack said...

biase la org kite...

Anishaway said...

huahaha ! klakau nak mampuih !

;))

mahira oya said...

hahaha..itu lawyer buroks..

ecah said...

mmg sempoi..
Sambungan..

Keadaan 1 : Si A tgh masak lalu si B bertanya..
Si B :Hai, tgh masak ke??
Si A : Eh, masak pebenda plak aih..Ko x nmpak ke aku tgh main dam ni..Jom la challange aku!!

Keadaa 2 : Si A berada di pasar

Si B : Beli ikan ke kak??
Si A : Mane ade ikan kat pasar ni..Aku tgh beli keta MYVI ni..


Cantik Menarik Tertarik Kau Memang Pelik

xangonila!! said...

hahaha,sambungan ecah 2 memang sempoi..hehehe..thanks!!

♥ shoeshe si budak comot ♥ said...

hehe

lemontree said...

tu bebahasa le huhuhu

mAsHiMaRo said...

wah!!!!i like much2!!!

padin said...

hak hak hak, ecah siap sambong lagi.. aku pon nak gak la miahaha

soalan : eh, ni blog ko ke? hehe

just jokes.. err jgn la sakit ati sangat.. mungkin itu salah satu cara untuk mulakan perbualan, salah satu cara untuk merapatkan hubungan..

kalau pun, soalan agak kureng, tapi jawablah sekurang2nya "ya" tanda kita menghargai penanya soalan..

hehe marah ke? larrikkkk

xangonila!! said...

haha,xterjawap la soalan padin..hehehe..sori n larikk!!

Cik Shiqa said...

hahaha suka situasi yg last tuh..

RaMa2UnGU said...

hahahahaha..tak bleh blah punyaa jawapan kan..
tapi ye la..kekadang org tu bertanya skdr nk beramah mesra..tapi slh soalan plak..hahahahaha

xangonila!! said...

hehehe,2 la..xpasal2 yang tanye 2 sakit ati bile dengar jawapan cam2..haha

tintabiru said...

hehe..klako jugak tu..tapi..bak kate orang laa kan..orang melayu memang suke berbahasa basi camtu..konon2 pembuka kata pemula bicara..macam karangan ada pendahuluan..mana tau dari situ perbualan buleh dipanjang pendekkan..eheh..

kalau saya..takde la sakit hati..sebab rase klaka bile ditanya macam tu..

erk..kadang2 cara saya jawab ada ciri2 di atas juge..

chill

padin said...

woit, ko nak larikk kemane plak tu? miahahaha..

xangonila!! said...

hehehe,ade je kat sini..camne nk chat shoumix kat blog ko erk??

padin said...

hahaha ko bace la entri part 3 tuh, ade, tapi tersorok sikit heheh..

ko tgk kat sidebar, cari "pot pet di sini" pastu klik, ekeke

selamat mencuba..

Cylia Chel said...

ala xpe lah tu...diorang sbnr nya dh xtau nak tanya ape lagi dh..

fizacaldina said...

biase le manusia..klu x nk jwb..senyum je..dpt gak pahala..dr dpt dosa jwb..soaln2 camtu kn..

xangonila!! said...

hehe,care tebaik utk lepas soalan,korang senyum je la..hehe

pu3mas89 said...

pergghh siap bagi cadangan jawapan lagi kan.. bgs2.. nanti kite gune jawapan awak ye.. sebab kite pun selalu kene soklan ngok ngek mcm nie!! OMG mmg xsuka..

Fina said...

lawaklah. bhahahaahhaha. nak tanye, apa jawapan kalo 'BILA NAK KAWEN?"

 
zaerr.com