16 Kekeringan idea Punca lambat Update.


Salam semua.Weiii semua,aku skng ni dah tak reti nk taip entry.Waaaaaa.Masok ni,da 100 kali aku taip mende same,tapi still jugak tak publish.Mana pegi ayat2 manis aku dulu dan mane hilang idea2 yang dulunya selalu bermain dalam pale hotak aku.....Asal nak taip,mula la sel2 otak aku kuncup tanda boikot untuk kluarkan ayat2 manis dalam penulisan.Ade sape2 bukak kelas on9 belajar menaip entry + tips dapatkan idea dalam penulisan x???? Aku nak joint!! Webcam pon aku bedal..huhu

Memang btol orang cakap,salah satu punca blogger lambat update ialah kekeringan idea dalam penulisan.Setuju? lagi satu mood korang dalam menaip entry.Kalau mood tu da mcam kambing or singa sedang mengawan,kompem ayat cam budak darjah 1.kan?kan? Nak taknak,kene amek mood baekkk sebelum menaip entry.Betol ke?? *kalau nak tunggu mood baik,time tido la....*

Tapi mcam mana nak dapatkan idea yang ekstrem untuk dijadikan bahan entry?? Memang tak dinafikan,sesetengah blogger kite ni memperoleh idea daripada tunas2 sel otak beliau.Ape yang difikirkan,itu lah yang menjadi bahan entry.Dan ade jugak idea yang terhasil datangnya dari sudut pandang seseorang blogger.Contohnya,den skng ni tengah usha awek kat kedai cik bedah *contoh*....Kemungkinan besar,awek yang haku usha tu boleh dijadikan bahan cerita dalam sesebuah entry.Tu satu contoh yang boleh aku definisikan.Tapi jangan la sampai awek tu tak pakai baju pon korang nak taip gak weiiii.haha

Setakat tu je kot update aku kali ni,bukan main lama den peram entry ni jadik draft.Bile nak update,ade je malaun ajak g lepak ar,g troubleshot ar,main kayu tiga la.Fuhh! Mujur malam ni sempat gak haku update.haha.Pada mish,bulan,zaer 2,pendekar,sis tips-kurus,secantikmanis dan sape yang pernah sound haku untuk update entry,harap-harap jangan hentak n marah aku k.Den bukan tak de idea derrr,tapi masa tadak...kalau deme sudi,tolong ar teman tulis entry..hahaha..zasss~ Jumpe lagi di entry baru pada 2 3 minggu hadapan.huhu.

16 comments:

Cik Ungu Kamila said...

yup, macam saya la tu ! hahaha. tapi bila idea datang mencurah-curah, time tu la pulak banyak assignment. heh :)

eRza farEeha said...

adess.. ke2..huhu..zaer 2??hak2..bkn nme i tuuu..
akhirnye update gk en..haha

Afiq Bukhari said...

zaerr2? suka sgtla si erza nih hahaha

LehaMY said...

ahah! betul3. bila ada idea , mood nak menulis takda . bila nak menulis , takde idea . hehehe . :D

Bulan said...

zaer 2???xtido mlm la erza.ahakss

cOnfuSeME said...

haha...slah tu bkn zaer 2..tp mrs zaer...haha..

krole said...

hehehe..kalo krole bro xdak idea...baca komik n tngok movie..kmfrm idea mai...ngeee

fiezah91 said...

zaer 2? wakakaka.. mula aku ingat ko dah berubah jd ppuan dlu weh tgk blog erza tu..ekekeke :P

CIK TOM said...

heheh...ramai tue duk tanya bila zaer nak update...study molek :)

najihah sahami said...

haha..waa..zaer ngah usha awek??wow!nak kenal....hahhaa..

wah..lama kot dua tiga minggu tu mek..adehh

suffer8zine said...

biasa la bro kalau x de idea mmg mcm tu :P

Terkini : Ikan Berkepala Buaya

Pendekar Berkuda said...

hahaha... idup pun blog ang.... adesh~!ada hp baru tu... kasi2 la share sikit apa yang specialnya... main sorok2 lak...

blog-tips-kurus said...

Alhamdulillah.. akhirnya kau bangkit nak. musim salji dah berlalu yek? musim bunga-bungi kot sekarang.

*kalau banyak sangat idea pon susah! penuh draft box..

Cik Jari said...

oooowwwwhhh..papepon,enjoy blogging eyh...

i am S!L4H.. said...

lme btol uncle zaer ni ilang....ish3
ni nk ilang lg?*ngis laju2....bole?*
haha

Gayahspears said...

hahaha.. aku pon lame tak update blog... ko sehat tak beb???

 
zaerr.com