26 Baru ku tahu Broadband ku.......


Salam semua.Nak update ke xnk??? nak ke xnak?? Bedal je ar.huhu.Harini,hari last aku berhujung minggu,sebab esok da start kelas.Takleh ar nk berpesta blog sampai ke pagi bute*tak pernah pon sampai ke pagi* Skng ni bukan main susah den nak berblog,time ade masa camni,baru la terkebil-kebil gi on turbo BB ku yang sedang tenat.huhu

Pada mula tu,den usha je lampu yang nyala kat BB den ni......Sekejap merah,sekejap kuning n kejap2 hijau *da macam traffic light den tengok*,tapi start pada malam tadi,BB den ni bertambah kuasa plak bile setiap masa den on BB,mesti lampu yang nyala tu jadi hijau (Power rangers punye coverage)...Ni tak lain mesti keje line coverage kat umah den ni tlah di upgrade kan...*senyum seketika*

Suka suki je den on9.....Bukak blog ni,blog tu,blog orang tuu n blog korang sume ar senang citer.Tapi ade satu pantang larang biler den beron9 melebihi batasan.Limit usage untuk Broadband den..........Tak sampai sebulan,limit usage untuk BB den ni dah rapat sampai 2GB..Ayoyoyooooo,setahu den,den on BB ni hanya untuk berblog je pon,bukan nak pi gatal2 download citer,lagu or game java tu....Tahu2 limit usage rapat sampai lubang hidung.Patut la ekau(Broadband) nyala lampu hijau je keje,rupenye ekau dah overlimit.haha.Sian kat ekau wahai BB terchentaaaaa...

Skang ni baru aku tahu,setiap kali den bukak mana2 blog termasuk la blog den sendiri,ianya memakan kb ( saiz sesebuah blog ) yang agak banyak.Contoh,saiz or berat blog den ni ade lebih kurang 200++ kbs,bile den dok reload blog sebanyak 5 kali,ianya boleh cecah sampai 1mb yang bersamaan dengan 1000 kb.Kene 20 blog sehari den bukak,tak luak usage limit den?? Tapi takpe,walaupon overlimit,den tetap terus on9....haha ( Terok kot mano pong )* bahase kelantinousss*

On9 tuuu,on9 jugak..Tapi speed takde la sekuat raja unifi or permaisuri streamyx,hanya sekadar bukak blog n kalau mampu pon,den try untuk balas jejak korang semua.Paling koman pon den akan masok blog kome semua,tapi keterbatasan untuk membalas jejak tu memang nampak ketara.Mungkin disebabkan BB den ni trauma dengan shoutbox kot,asal nak balas jejak,mesti takleh.hurm.*sabar dan terus sabar*

Harap pasni,den leh update blog hari2........Bleh cari duit nuff sikit.hehe.Mekasih kerana membaca.zas~

Notakaki ~ Motor bro pendekar hilang petang tadi,doakan beliau agar dapat balik motor beliau.Den turut simpati dengan situasi beliau...Harap si penyamun *kuda* pendekar tu,kene balasan yang setimpal dengan perbuatannya.....

26 comments:

eRza farEeha said...

ehem3..waa..update tuu....slmt ke sekolah sok!!

aishh..pndekar lk kne curi moto nye..adesh

OrenLimau said...

ohhhh...memang geram kalau bb da overlimit.lembap semacam jek wpon signalnye ok..haish.

Bulan said...

selamat ber'on9' der..

Cik Jari said...

kesian pendekar...harap2 jumpe balik la kude besi beliau



owh,patutla jarang amat nampak,busy keje eyh....all the best zaer

: JannahSuhaimi : said...

hehe..selamat on9..

dak eina said...

huhu akhirnya update jugak >.<

Shiela Latif said...

samalah ngan sis dik...redho jerlah..huhu

fiezah91 said...

hahaha.. kesian ko weh.. apa pun sila update entri lagi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam zaer...alang2dia hijau..jln2 blog sis deh.pencuri motor pendekar tu mmg kutang akar bin kurang asam.sian pendekar.

najihah sahami said...

alohaaa..siannya bb da limit. meh nak blututh usage free kat zaer. hahahaha

Syat0za said...

xpernah gune BB :(

sape yg curik ni,, aiyoooo~

shark said...

selamat kembali ke alam sekolah bro..
hehe..
aku ler plak ganti ko pasni rajin update:p

blog-tips-kurus said...

zaer buatlah broadband baru yg lagi power rangers. bole compete semua bb yg ade di muke bumi ni..
lalala:-)

Gayahspears said...

aku baca yg bawah sekali ja..hahah
betoi ka motor dia kena curik??? cam tak caya ja..haha..

Izan Ishak said...

k.izan dah imun pun dgn penangan bband ni zaer. kalau dah limit tu...dok dendiam jelah jawabnya~

padin said...

zaeerr haha upgrade la jadik 5gb, baru puas ati sikit hehee

░♥si lampu neon♥░ said...

rindu pulak aku kat ko weh !! huaaaa come come bebeh

krole said...

hehehe..wuahh!!krole baru tau r...tq2 bro...ape!!!moto pndekar kene curi...adus...mmg siol r sapa yg curi tu~

me suya said...

semoga jumpa balik motor tu..
zaer, lama nyer tak jenguk blog ni.. ade sebulan ape.. hehehe Suya triple busy sbb nk siapkan final project.. wish me luck

Aretikz said...

weehuu ~ selalu kalau hijau suruh jalan jak.. memang xeran lah zaer pun jalan jak di blog org biarpun limit.. haha..

decrewz said...

Uish.. Dah kuar bahasa ganu + klate nih..hu3

NuR 'aQiLaH said...

selalu jugak kena.
tp dah try tutorial ni
http://budakbotak11.blogspot.com/2010/11/cara-nk-lajukan-broadband-bg-yg-dh-abis.html

berjaya!!! :D

nora said...

tetiba aku rasa cam nak putus cinta ngan bb pastu ngorat raja unifi (berangat sat~bestnyeee)

ENTRY HOT : Senyum ^_^

Lagenda said...

Ooooooo..patut la sekarang ni jarang2 nmpk btg idung zaer!

Mak windu zaer tau..

Firdaus Kasim said...

cakap pasal broadband nie, aq dah taw cara nk tambah speed dia.. hehe

This is my latest entry :
Blogger Popular Sombong?

Rahmad said...

broadband den dh tenat jg.

limit sampai 1gb jer..
maklumlah bayaran bulanan pakaj paling murah..

apa2 pun cari duit dlu dgn nuffnang..
klu dh ok nnt try upgrade jadi permaisuri streamx ker..hehe

nice entri bro..

 
zaerr.com