27 Selamat Menimba Ilmu 'Brader'


Salam semua.Entry ni khas untuk 'brader' ku yang jauh diperantauan.Harini,berpusu-pusu orang pergi menunaikan tanggungjawab sebagai pelajar Universiti,kolej mahupon sekolah bagi melangsaikan hutang pendaftaran mereka.Terutama bebudak UiTM,UPM,UKM dan semua U yang ada dalam malaysia.Ku tak tahu sangat macam mana prosedur pendaftaran bagi Universiti ni,sebab ku tak pernah lagi sampai ke tahap tu.Hanya mampu menimba ilmu di kolej bawahan sahaja.huhu.

Harap dengan kemasukan beliau ditempat orang ni,memberi semangat yang tinggi untuk belajar bersungguh-sungguh.Bia berjaya di negeri orang,jangan jatuh dek negeri sendiri.*Pepatah terabor*.Tak lama dah pon,cuma 2 tahun setengah je.Kali ni,kasik 'sapu habis',jangan stop-stop macam trafiic jem tu k.Ku dan family sentiasa doakan agar beliau dapat ape yang beliau capaikan.Aminn..

Pasal umah sewa,jangan panik dan gelabah,maybe esok lusa settle la tu k.Banyakkan bersabar dan berdoa agar dipermudahkan segala apa yang dilakukan.Ingat,Allah sentiasa menemani hambaNya dalam ape jua keadaan sekali pon.Aminnn.Terima kasih kerana membaca.zas

Doa Sebelum Belajar :
رَبِّ زِدْنِي عِلْمًا
ROBBII ZIDNII 'ILMAA
Ya Allah Tambahkanlah aku ilmu
وَارْزُقْنِيْ فَهْمًا
WARZUQNII FAHMAA

Dan berilah aku karunia untuk dapat memahaminya
وَاجْعَلْنِيْ مِنَ الصَّالِحِيْنَ
WAJ'ALNII MINASH-SHOOLI_HIIN

Dan jadikanlah aku termasuk golongannya orang-orang yang soleh
 
Notakaki ~ Pada korang yang senasib dengan brader ku ni,gud luck on your studies okie!.Comfirm pasni,blog jadi numbor due.hehe.

27 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam zaerr..sis harap zaer ok2 je.jg diri ye.buat brader tu..mmg takpe blog nmbr 2..pelajaran lbh penting.hehe.

YuSeNzE - KniGhT said...

Mana kotak jeritan?? hahha..

selamat maju jaya la untuk afiq..
bak kata pepatah, "menimba ilmu biar sampai negara afrika" hahha..

untuk yg bekerjaya, semoga maju jaya jugak dengan karier masing2.. amin..

deCrewz said...

Zaman skolah dah lama ku tinggalkan, hanya kenangan manis bawa kemana2 sahaja..Ape ku merepek ni,cam zaer da..ha3. Zaer, cemana study?

najihah sahami said...

heee...gdlak jugak buat brader lu yea zaerrr..

ada masalah umah sewa ea..ala ulang alik je dari rumah. macam la jauh sangat. hehehhee.

kaizen shinobi said...

ngeh3... nice2....

selamat belajar... hohoho

Lagenda said...

Haaa..afiq dah register arini yek??

Maka, anisla yg akan menjadi mangsa di umah untuk mnjd org suruhan!

Miahaha..gud luck both of you bebeh!

dak eina said...

ehem2.. korang adik beradik eh zaer??

Anishaway said...

makkk puji ke perli anish tu ???
huaaa. tape timetime ni la nak cari pahala..
ehehehehe ;))

FaKArePa!n said...

apsal brader tu ade inverted coma zaerr??..hehe

Pendekar Berkuda said...

la...ang ngan afik dah sambung study ke?? adeshh... okay2... gudluck untuk ang ngan abang ang tu..lalala~~

sop said...

selamat belajar kepada semua student..
ingat harapan dan tujuan belajar.. :)

Izan Ishak said...

gud luck untuk zaer n afiq jugak... belajar mesti no 1. tak lama pun... 2thn setengah aje tu.

*harap2 settlelah cepat umah sewa tu ye~

Aretikz said...

Selamat belajar kepada yang belajar.. ahakz..

Kalo cikgu yang mengajar.. aku kirim salam.. haha..

Anak Ulu Cheka said...

selamat belajar kpd yg bergelar pelajar...jgn lupa selawat banyak2...

cik tom said...

good luck pada afiq n zaer ye..study molek deh...huhuhu

mia said...

huwa..nice sharing zaer..ehhee..dato naz kate zaer ni sbnarnye KFCM, btol ke??grrr

zaer, mntak tlg vote 4 me, bole??

VOTE FFTF 035 KAT SINI

thanks ya

say to easy=) said...

selamat mengadap buku

cik miera said...

dier adik beradik zaer ke?hihi...

cik miera said...

miera sihat?zaer lak?hihi..kt mana ni?

ultraman_88 said...

mana shtmix ang ni bang zaer

Ibu Mifzal Arsyad said...

tq sharing doa seblm belajar..sy pun nak kena amalkan jgk ni...gabra nak masuk kelas semula ni..

Cikmin said...

gud luck tuk keduanya ye..semoga berjaya.. :)

Ellen said...

Selamat belajar ya dik Zaer dan dik Cufiq...semoga semuanya akan berjalan dengan jayanya..amin...

Gayahspears said...

Ye... termasuk aku jugak... aku nk ckp... Gayah blajar leklok ya, jgn hampakan pakcik Zaer~keh3..sekian..wslm

░♥si lampu neon♥░ said...

AKU DA LEPAS DAAA HEHEHE =)

CHECK ENTRI MANTAP
# QQ RINGS DONUT !#
# JAYA JUSCO BARU, MAHKOTA CHERAS#
# FAILED PARKING KERETA#
# NUFFNANG BUAT BLOG LEMBAP#
#AWEK KHAIRUL FAHMI KENA SERANG#

Melati said...

Good Luck Zaer =))

take care

Miss Yaty said...

zaer dah buang shoutmix ker?hihi...

wah terbaik lah abg brader ni...hihi..eh zaer abg ke adik ek?hihi..

berguna jugak doa ni untuk yaty..thanks :)

 
zaerr.com