33 Banjir Di Kelantan Dan Terengganu Semakin Terjejas


Salam semua.Banjir teruk melanda negeri ku selepas berminggu-minggu di timbuni curahan hujan.Tak dijangka,peningkatan drastik ramalan hujan di negeri pantai timur (Khususnya kelantan) baru-baru ni,memberi kesan yang teruk kepada pembukaan sesi persekolah.Rantau panjang - kira-kira 9 buah sekolah terpaksa ditutup kerana takongan air hujan yang melimpahi sekolah tersebut dikhuatiri akan melarat sampai ke kolej ku.Kolej ku yang berdekatan dengan tempat kejadian banjir tersebut sememangnya dekat dan tunggu masa sahaja untuk dibomkan dengan kehadiran banjir.

Berita selanjutnya : mstarOnline

Harap-harap,kemelesetan kes banjir yang terjadi di rantau panjang dapat diselesaikan dengan kadar segera,dan berdoa agar kolej ku tidak diserang dengan kehadiran banjir yang melanda di daerah selatan negeri kelantan (Rantau Panjang).Aminn.Terima kasih kerana membaca.

Notakaki ~ Tak tahu nak update ape dah ni.Banjir pon banjir la...hehe

33 comments:

dak eina said...

uitt zaer!! kamu kt kelantan ke?? xgitau pon!! haishh jom jumpa... kekekeke :p

rantau panjang ngan kb jauh... hahaha

Bulan said...

umah i xpenah tenggelam.
tapi kg i mesti banjir.best!

She's retarded said...

nasib baik duduk kajang

Izan Ishak said...

zaer, doa2 lah kolej zaer tu tak banjir. nnti masuk tv plak~

zaer sihat hari ni?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

zaer..nak tgk gmbr banjir...zaer jg diri tau.

diana said...

kesian adik2 yang dah bersemangat nak start sekolah tu..
mesti hampa je rasa tak dapat
pakai kasut sekolah baru..

Chaoi said...

aik?umah ko kena banjir gak ke bro?

Cik Itam said...

naseb lah umah tas bukit..

najihah sahami said...

erkk..camane zaer boleh xtenggelam dalambanjir ni?ish..musykil2..

LehaMY said...

kesian... :) apa2pun, moga banjir cepat surut ! Amin.

!!!_Mr Nakal_!!! said...

jenuh main ayaq noooo~~~

Alya_Amor said...

Kat kwsn umah aku skrg ni musim ujan.. minta2 la tak banjir..amin...

ieda said...

jangan main air banjir...bahaya...

Lagenda said...

Tu laaaaaaaaa..sape soh smbg study kat sana???

deCrewz said...

Tadi aku tengok berita sok skolah dah bukak.. Zaer, ko elok2 dok sana, jgn jadi budak2 kje nak terjun sungai je time2 banjir ni.. Kalu nak terjun ajak aku skali..ha3

meaw said...

alaaaaaaaaaaaaa.....zaer....try la komen..boleh menang tak?mcm selekeh je meaw,cne nk menang...huhu

Woofer Storm said...

nak buat macm mna gak bro?sbr je la,ada hikmah ti,mgkn tnpa kta sedari..so bhti2 ,blik gombak..roger2 laa.heehee

Pendekar Berkuda said...

sorry lambat derr... aku bz skodeng orang tadi...hehehe~~...

Izamir Ridzwan said...

zaer.. perubahan angin tuh..

platipus said...

jgn main air bnjir..bahayaa

me suya said...

oitt kamu balik kelantan??
Suya pun balik.. hari ni baru balik penang.. Tapi kawasan suya takde banjir pun :)

eRza farEeha said...

banjir??ap lg men la air..adess..haha
xdela

nazirulhazwan~ said...

wes bro, haha aku makin busy dow, baru transfer tempat baru, keje agak pack, takbley berblog susuka hati. haha
skandal?? ngn diana amir plak bro, aku tau, bekas ang kan??haha

alexa yussida said...

tibe2 rasa nak nyanyi lagu banjir..dlu kecik2 suka ajak uncle jalan2 tgk air yg melimpah..:D

Woofer Storm said...

dah banjir kat sni ni bro,hehee blh nak update entry,,tak sbr nak baca ni..blog wjib kunjung stiap dnihari^^

Amirrah Zawani said...

semoga banjir kat sana cepat2 surut..
jgn main banjir.. bahaya :)

krole said...

selamat kembali ye zaer..ble nak batkn tutorial tol krole...teruja sgt nak blaja~

░♥si lampu neon♥░ said...

SEMOGA CEPAT SURUT BANJIR KAT SANE...

CHECK ENTRI MANTAP
# QQ RINGS DONUT !#
# JAYA JUSCO BARU, MAHKOTA CHERAS#
# FAILED PARKING KERETA#
# NUFFNANG BUAT BLOG LEMBAP#
#AWEK KHAIRUL FAHMI KENA SERANG#

Miss Yaty said...

kesian kt mangsa banjir..harap2 keluarga mangsa banjir berwaspada dengan tingkah laku anak mereka..takut lemas main air...

zuera said...

zaer..huhuhuh...

░♥si lampu neon♥░ said...

hihi ADA JE ENTRY TU..TAK TDO LAGI KE ZAER? =)

CHECK ENTRI MANTAP
# CARA BUAT AUTO HIDE MENU#
# QQ RINGS DONUT !#
# JAYA JUSCO BARU, MAHKOTA CHERAS#
# FAILED PARKING KERETA#

Yanie J said...

mnx2 skola uncle xbnjir la ye,xpasai2 kna cuti kn..kekeke..

seronoknya bnjir :P
men air...best.

alienelliz said...

haha banjir pn banjirlah..hehe smetimes org tak tau..ok la kan..sharing..hehe

 
zaerr.com