74 Xara 3D Design Nice!


Salam semua.Ape tu Xara 3D design? Ia merupakan salah satu software yang menghasilkan segala bagai text element dalam bentuk unik 3D yang menarik.Mungkin pada korang yang addict menggunakan adobe photoshop untuk part editing,pasti menggunakan pelbagai tools untuk hasilkan text berbentuk 3D bukan? Lebih2 lagi pada bahagian text.Tapi dengan menggunakan software ni,pasti lebih mudah dan senang untuk hasilkan text 3d.Tak percaya? Jom tengok hasil editing yang menggunakan Xara 3d design ni.Nice beb!








Kredit : Google image

Macam mana? Cantik ? Tertarik ? Ko memang dabomm? hehe.Actually,Xara 3d ni more kepada design background mahupon header sesuatu website.Contoh,header blog ku sendiri.Ianya khas ku create menerusi xara 3d tu sendiri walaupon tak sehebat design yang ku tunjukkan tu.Dengan bantuan tutorial yang ada dalam laman sesawang youtube,ku mampu hasilkannya.So,ape tunggu lagi,explore la...hehe.Terima kasih kerana membaca.zas~

Nak lagi gempak? Jom usha sini : tutcandy.com

Notakaki ~ Maaf,ku bukan pakar dalam bidang editing ni,tapi just berkongsi apa yang ku rasakan menarik untuk dikongsikan.Setakat ni,2 3 blog je yang ku jumpe headernya menggunakan xara 3d.Kalau ade sesiapa yang pernah gunakannya,silalah berkongsi yea.hehe

74 comments:

cik miera said...

owh pakai ni upanye...mmg smat la kan..tu yang zaer guna jugak ke?

Zaer!! said...

@cik mieraSalam cik miera.haik.tak tido lagi?hehe.Aaah.Tak tahu nk update ape dah ni.hehe.

masmurni said...

klu la akak leh buat text 3D cmni mesti best nih...hahaha...

Pendekar Berkuda said...

hehehe~~ apekehalnya tak tido lagi ni?? kul 4 baru update entry?? ang buat ape deerr?? haha~~

Pendekar Berkuda said...

wess... ape kehal lama beno tu bulan 6?? hahaha~~...
aku boleh je tolong... tadak hal punya..

Ellen said...

akak nak buat header guna 3d ler..hehe...hai dik..pa kbr?

Izan Ishak said...

salam zaer,
wahhh...hapdet 4 pagi. masa tu pun k.izan tak tido sbb jaga anak2 twin demam skrg ni.

mmg super cool n cantik guna text 3d nih~

najihah sahami said...

waa..zaer..memang cantik la design tu..ehee....nak kena godek2 ni. kasi hancuss...thanx for sharing....

:P

Afiq Bukhari said...

memang cun xara 3d ni :D

blog-tips-kurus said...

o Xara namenye. patutla jelita. ceh!

* sayelah orang yang tak PERNAH guna cik xara ni tapi saye makan tempe:)

adwafarahin said...

cun ah!

Lagenda said...

cantik ye text kalo guna 3d nih?? Tp mak tak reti!!! Huaaa

OnlyZul said...

wah..best2..kena cari software die lepas nie...

cOnfuSeME said...

ye2 je ngek ko bkn pakar...dr aku ni habuk pon xtau nak buat..haha

*letak la sb..xbest dowh satu ari xpngl ko ngek...hahaha

cik zaza said...

mmg cun laa...huhu

me suya said...

Ape lagi zaer..
haruslah buatkan untuk suya pula.. hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cun lah zaer..wahh.bila nak tukar header lak ni..hehe.

eRza farEeha said...

wahh..semart la zaer..t nk usha la..haha

Yanie J said...

smart juga text gemok2 cmni ek...ekekeke :P

maCy said...

naise ;D

masmurni said...

salam...xde shout box ye zaerr hehe

Zaer!! said...

@masmurniHehehe.tu la sis.kalau dapat buat dengan idea sendiri mesti seronok.hehe

Zaer!! said...

@Pendekar BerkudaHahaha.aku baru bangun paghi tadi wesss.ko tu wat pe lak??

Zaer!! said...

@EllenSalam sis ellen.hyep...heheh..buat jangan tak buat sis..tengtu gempak kan??

Zaer!! said...

@Izan IshakWasalam sis izan.maaf yea lambat balas.hehehe.Ic,twin demam ke??siannye.hehe.kim salam sayang kat die k sis.hehe

Very da suprb!

Zaer!! said...

@najihah sahamiSalam mishh!! mekasih datang comment.argghHHHHH!! nnt i buatkan tok u! haha.nak x?

Zaer!! said...

@Afiq BukhariYeah! ternyata cun.;p

Zaer!! said...

@blog-tips-kuruscet!!! ingatkan pernah guna! isk! hehe.tapi takpe sis,slow kayoh.mesti best kalau dapat pakai software ni kan??

Zaer!! said...

@adwafarahinCun ar adwa.hehe.sehat ke?

Zaer!! said...

@LagendaHhehehe.cantik jugak mak.sebab nampak real.hurmmm..yeke ke nk tak reti ni???

Bukan mak pakar edting ke???

Zaer!! said...

@OnlyZulWaa..cari jangan tak cari.hehe.try explore k.sebab zaer pon tak abis lagi belajar.;p

Zaer!! said...

@cOnfuSeMEHahahaha.ko kan ade robot ngek..tahu la jgak sikit2 kan?kan?hehehe.

SB? Nanti aku letak balik yea derr..hehe..bukan hape,takot xsempat nk balas.haha

Zaer!! said...

@cik zazaYeah cik zaza.memang cun.hehe.try la buat erk.;p

Zaer!! said...

@me suyaAhaksss..salam suya! mekasih datang blog yea.hehe.nnt ade masa zaer try explore lagi k.hehe

Zaer!! said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)Hehhe..mekasih sis..tu la..bila la nk tuka header ni.hehe.

Zaer!! said...

@eRza farEehaWahhh!! yum! lawa ke???yeah!!hehe

Zaer!! said...

@Yanie JGemok,muncit,montel semestinya smart.hahaha

Zaer!! said...

@maCyThanks macy.;p

Zaer!! said...

@masmurniSalam sis mas.Nnati zaer letak yea.hehe.sebab skng takot tak sempat nk balas jejak je ni.;p

ozzy said...

Memang nampak menarik..

misyamissyou said...

aww! cantek2!! kalu reti buat ni..dh lame tepek kat blog..hehee

nazirulhazwan~ said...

ala, sat g kompem header ko jadik cmtu.haha

cOnfuSeME said...

sape robot aku weii..?haha..ko buka kedai wt benda nih nt aku ley dpt diskaun..free trus ag bgus...;P

*letak je weii..xmntak balas2 pon..huhu

YanaMIB said...

semat glerr ^_^

iza said...

Salam....
aku berminat la tgk.mmg cantik..

fathiah said...

CANTEK GILEEERRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dak eina said...

cantikkkkkk... tolong buatkan tuk eina boleh?????? :P

Pendekar Berkuda said...

betapa tak glamernya aku di situ~~~ nyiahahahaha~~...

me suya said...

ini adalah blog wajib sggh.
tak yah taip pape dah.. buka je google chrome.. tertempek sudah kat sinun.. hehehe first time kah zaer komen my blog? teruja^^

saddam said...

fuh.. alangkah bagusnya jika headerku bole ditambah design sebegitu rupa..

Gayahspears said...

aku nk try buat lah header camni~lalalalalla

Bulan said...

cun ah!ehee

secantikmanis said...

BRO SIAPA SUH KAU SAMBUNG STUDY JAUH BEBENOR KE KELANTAN...SO AKU G PENANG XDE LA NAK AJAK KO... XPE XPE..AKU NAK KE LANGKAWI PULAK..JOM

Woofer Storm said...

cun bro,teringin nak try..tapi tak reti la,hehee

Mat mlm bro^^

Miss Yaty said...

wah! smartlah...dah lama tercari2 gambar ni orang edit guna software pe..baru tahu guna xara 3D Design...

Yanie J said...

uncle! hahaaha

deCrewz said...

Owh.. Patutlah header cun melecun dan asyik bertukar2 rupa... Maukucuba jugak nih untuk mengalahkan header bro zaer...wahahaha..

Lupa nak ucap selamat tahun baru bro..he3

ASSOYFINGER67 said...

Salam......mengunjungi teman seawal pagi...agar sentiasa ceria dan bahgia hidupmu...huhu.
Cantik....!

Pendekar Berkuda said...

huwwaaahahahahaha~~ ! bapak keren ang no~ !

58 komen?? best betul la main buang SB ni hahaha~~..... aku nak buat jugalah weh~ !

Amy Syaquena said...

owh pakai ni rupanya...mamang smart la kan

CiK QiQi said...

very2 bknan...comei..cm qiqi..hahaha

Izamir Ridzwan said...

smart kot..

kela0t said...

lawa siot..

M a W a D D a H said...

nak belajar design wat blog gak zaer..hukhukhuk

Gayahspears said...

ko perli ke puji der.huhu
aku nk try gune font len lak... kiekin tu macam tak sesuai ja..huhu..
thnk der, sbb info ko ni...

M a W a D D a H said...

zaer tu yg main nyorok2..huhh..ntah ke mana ntah menghilang..hurmm

efa nur said...

salam..hye zaer..ingt efa lg x??hehe

smart laa..i like..:)

aibaks said...

software ni free ke bro?

Loyar Lawa said...

ooo i cccc.... cntek cntek

shark said...

nk coba..nk coba,,nk coba

ezan said...

zaer nak tanya sikit lah yang zaer wat font kt header tue, guna software yang download ke?

diana said...

tak pandai la nak coba2..
ajar la..
next entry ye..
hahah

NuSaNa NoSa 91 said...

selama ni keen tertanya2 dr mana zaerr wat header tuh.. akhirnya, sudah keen dpt jwpnnya.. thanx ye sbb share! cantikkkkkkkkkkkkkkkkk~~~~~ ^_^

CIK TOM said...

cantiknya header 3d...kreatif!

 
zaerr.com