44 Khairul Fahmi Che Mat kawan aku?


Salam semua.Duduk semeja,karoake bersama,main bola je tak sama.OMF! Mat apek kawan ku menjadi buruan ramai gadis seantero malaysia?? Dari mana beliau ni datang? Tetibe muncul dalam pasukan harimau malaya.Tanpa diduga,mamat yang ku dambarkan sempoi ini telah menjadi suspek utama bagi semua individu yang mengetahui bakatnya sebagai penjaga gol terbaik bagi pasukan bola sepak malaysia..Tanioh ko demo mie.haha.

Cerita bermula begini.Dulu.....Masa ku study di kelantan,terrrr-kenal la dengan sorang perempuan ni.Ku kenal beliau dah lama,tapi jarang ketemu.Masing2 sibuk dengan kerja,sampai la satu hari tu,ku di-invite oleh perempuan ni untuk keluar lepak bersama rakan2 beliau.Ku terima jemputan dengan rasa senang hati sebab masa tu baru je lepas exam..hehe

Terasa malu bile bersua muka dengan kenalan member perempuan ku ni.Bukan hape,ku yang belum fasih berbahasa kelantan agak sukar untuk berbual dengan mereka.Errr..errr...Demo loni ni tok supo mulo....bla~bla~..Ku cube untuk bertutur bahasa kelantan,tapi ape kan daya,lidah still berbelit loghat key-eLL.Agak malu masa tu.huhu.

Lepak punya lepak,semakin hari ku kenal semakin senang dengan mereka.Tiap minggu ade je muka mereka untuk lepak santai.Yang paling syok,mereka ni semua sempoi2.Berkawan tak mengenal usia,mengenal tanpa pikirkan asal usul.Korang nak tahu sape mereka yang ku cerita dalam petikan ni?? Just see da picture 4 a second.


Perasan mamat yang kat hujung sebelah kanan tu?? Beliau la mamat Fahmi a.k.a apek yang ketika tu belum menjadi gondol.hehe.Yang pasti muka ku tak inteprame dalam ini gamba.Maaf mie,kawe takdok gambar lain doh nk buak masok,hop ni pom yaya wi.huhu.Masa tu ku tak tahu mamat ni keje ke ape,terlintas hati ku untuk menemu ramah mr fahmi ni.Dialog berbunyi begini :

Zaerr : Demo buat gapo loni boh,kijo ko ngaji ?  ( ko buat ape sekarang ni bro.keje ke belajar )

Mr Fahmi : Tok ngaji,tapi maing bola.... ( Tak blaja,tapi main bola )

Zaerr : Bola?? Bola kapung ko bola negeri? ( Bola kampung ke bola negeri )

Mr Fahmi : Maing tok pasukan kelate jah ( Main untuk pasukan kelantan je )

Zaerr : Owh...........Senyap seketika.....

Dari situ la ku tahu yang mamat fahmin ni full time dengan pasukan bola sepak negeri kelantan.Asal nk ajak g mana-mana je,mesti alasanya " Esok kawe ado training bola,takleh nk g lepok "...Tu yang ku selalu dengar bile mr fahmie ni makin hari makin sibuk dengan training bola.Nasib menyebelahi beliau selepas membawa skuad the red warior menjulang Piala Liga Malaysia baru-baru ni dan sampai la jgk ke tahap Piala AFF suzuki semalam.Tahniah sekali lagi mie.Teringat semasa berkarok dengan mamat ni.ahaksss.

Terima kasih kerana membaca.zas~

Notakaki : Dengar khabar Abe Fahmi kite ni nak angkat kete BMW tahun ni.Moga2 hasrat demo tercapai wahai sahabat.hehe.

44 comments:

dak eina said...

zaer... lme xjmpe.. kekeke :P

KFCM... eina mnat dia.. tp dia dh de awek la.. huk2 saim zaer ko nie???

Pendekar Berkuda said...

lalala..nama ng masuk entry aku lagi... pi la komen...hahaha...

entry dia "Blog Gf Khairul Fahmi Che Mat Kena Serbu pulak..."

hahahahah...ang interprem lagi no...

kasi trafik...hehe...

najihah sahami said...

ehem...numpang glemer kt blog kawan kfcm sat..hehe...

kang mish jd pemain ragbi zaer jgn lupe satu entry khas tau..hee~

Bulan said...

im nation gimnastic.
next entry was mine.ahakss

Pendekar Berkuda said...

hahaha..bulan nak jadi gimnas??

*start melakukan pembayangan bulan sedang memakai baju gimnas.. hahahaha.. adess...

Bulan said...

uit pendekar.ketok kapla kang? nak?

Pendekar Berkuda said...

uit mulan...tikam ngan sudip kang. nak? hak hak hak...

Bulan said...

ooohh.men kasar ek.nak report kt zaer.ahakss

hanaahmad said...

di mana2 saja blog pasti ade cte psl apek ni. hahaha...ni 1st time baca blogger laki wat entry pasal die..klo x, semua pompuan je. hik3

Woofer Storm said...

heeeehe.apapun layan je la yaa..heheee suka ngan gaya penulisn bro,berstail gitu2.heheee

PiKOk said...

Kejap saye suke dye. kejap rase tak bape suke. tapi cre dye jg gol mmg terbaiklahhh ! ehehehehe

NuSaNa NoSa 91 said...

tumpang llau ye zaer.. ^_^
tatau nk komen pe.. takjub kot~ hik3~ ^_^

Anishaway said...

aloh lah awe, semaknyo dio !

sorang perempuan tu sapo, mace kenal jah..
heheh

shark said...

waaaa
member sendri ko x knal zaer..
trasa member

Kodet said...

laa member ka....
dia pndai main striker x?
asyik keeper je nk tgk lak dia jdi striker...




Tips dan cara Blogwalking pantas

Izamir Ridzwan said...

fuhyo ni kawan KFCM

fathiah said...

oooo... kawan... erm

Chaoi said...

oo betol la die ni member ko..ingat kan melawak jer..anyway lama tak dengar citer ko bro

Faizal Fredley said...

wah x caya aku...pasni aku nak buat entry member aku kawan baik khairul fahmi la pulak..hahaha

eRza farEeha said...

wah..kwn zaer upenye..hehehe..

Lagenda said...

zaer..zaer..nnt klu jumpa, mintak dia sign kat dada yek utk mak!

Ahaks..err..kat dada kao lah!

Melati said...

owhhh abe fahmi =)

echah mashuri said...

fhmi mmg superb ah.huhu

Anishaway said...

http://beautifulnara.com/jangan-kecewa-khairul-fahmi-penjaga-gol-malaysia-sudah-berpunya/

Woofer Storm said...

slmt thn baru..

maaf dah tertag otai2 blogger ni,tapi tak pksa pun..hehee

http://www.wooferstorm.com/2010/12/tag30-minutes-survey.html

tqaAwesome said...

dah lame tak singgah sini. opss.
hehe

ohhh saing mu ye ~ nak num fon dia. haha
kidding >.<

Faizal Fredley said...

ZAERR NAK BAGITAU AKU FOLLOWER KE 100 HANG...HAHAHHA..DENGAN BANGGANYA...

Faizal Fredley said...

ZAERR NAK BAGITAU AKU FOLLOWER KE 1000 HANG...HAHAHHA..DENGAN BANGGANYA...

yad'z said...

wahhh zaerr.... kawan dengan retiss lah... lau die tak femes nak ngaku kawan tak... ngeh3x... jahat je yad'z.... hehehe.... btw,,, heppy new year k...^^

zirconia said...

glamer gila mamat nie sekarang. sana sini gambar ngan cerita dia. kwn zaer rupanya :D

Alya_Amor said...

huhuhu.. tak sangka...

saddam said...

wah, unSANGKArable... huhuhuh nanty bole ajak die gy lepok..hihihii

Insan Biasa said...

wslm pokcik.. lame tak nampak.. mane tercampak??? hahhaha

Abang Suara said...

kemah

Izan Ishak said...

selamat tahun baru zaer...zaer dah buang sb ye. takpelah, k.izan tinggal jejak kat sini boleh kan!

**moga zaer terus sukses utk thn 2011 ni~~

Dhiaqiud said...

wow...saing KFCM upenyer encik zaerr kite ni..t kem salam kat beliau n gurl beliau yg tetibe fames tu ye..

Hepi Nu Yer zaerr..

cik miera said...

zaer..!! knp miera cam xkenal die ea?dier ada twitter je ea?

Ellen said...

wah...Fahmi tu kawan adik ya...bagus2...hehe..salam Tahun Baru 1111 ya..tahniah kerana haru ni dah dapat 1001 follower...hehe

ammboi.blogspot said...

wa..sain demo deh...

RedBoys said...

wassalam zaer. selamat tahun baru juga buat zaer. semuanya lama2 ye. sorrylah. agak busy sikit. rb tak kemana. ada saja. jarang2 komen je.

Syat0za said...

wohoo! haha

fariza zulaika said...

best jd kwn org femes?
mmg meletop gak x?
hehe..

Anonymous said...

aik? 2 pic abg aku 2, pic apik, matle n chong @ apek!

Anonymous said...

add la aku lam fb, Hatake Jimmy, korang tgk la pic apek puas2 lam album aku, he2

 
zaerr.com