49 BE ke-11. Dia datang dan kembali.

Salam semua.Dia pergi dan kembali.Wah! Tak pernah lagi aku cerita pasal touching2 ni.Harap bagi yang membaca,teruskan membaca,sebabnye ade bende yang aku nak sampaikan dalam entry ni.Tapi secara berkias dan berhalus.Sekadar berkongsi dan review.Pesanan awal ~ Entry ni terlalu panjang.Bagi sesiapa yang mempunyai masalah membaca,sila jangan teruskan.hehe.

Kisah bermula begini.Minggu lepas,aku kerap dapat ads dari pihak advertiser yang tak putus-putus mempromotekan produk mereke dalam blog ni.Minggu lepas saje,aku da pegang 5 6 BE dari pihak nuffnang,dan pagi ni jugak aku dapat 1 lagi BE yang telah di dropkan dalam acc nuff aku.Masok ni,dah 11 BE aku dapat,dan tak lekang untuk aku buat review pasal BE yang aku dapat tu.*mungkin satu sebab aku dapat BE* Amin,Alhamdulillah,rejeki masih mencurah-curah walaupon hari ni 2nd day kite berada di bulan disember.

Boleh katakan seminggu tu penuh dengan ads nuffnang yang masok dalam blog aku.Memang tak dinafikan,pihak nuffnang akan memberi BE kepada blogger yang mempunyai trafik yang cukup mantap,5 6 entry sehari dan kerap meng'update' survey pada acc nuff,dan aku tak nafikan semua perkara tu memberi kesan yang sangat tinggi dalam pembentukan BE yang banyak.huhu.Tapi ade beberapa perkara lagi yang boleh membantu korang dalam mencari tips untuk peroleh BE.huhu.Nak tahu ape? Jom share dengan aku dan bagi korang yang dah tahu bende ni,sila zipkan mulut korang k.huhu.

1.Trafik
Bende ni sangat mempengeruhi.Kalau boleh kekalkan prestasi trafik korang at least 200-300 sehari.Mudah kan? Just blogwalk korang da mampu dapat 300 UV sehari.Tapi kene ingat,maintain kan trafik korang k.

2.Jenis Ads dalam Blog
Kalau boleh,biarlah ads nuffnang je yang ada dalam blog korang tu.Tak perlu nak tambah ads dari mana-mana syarikat pengiklanan lain.Dulu,pernah terjadi satu kes yang mana status dorang bertukar menjadi non-exclusive disebabkan mende alah ni.Korang paham? meh sini nak detailkan.Kalau korang alert,korang akan perasan status nuffnang dalam acc tu,antara glitterati or non-exclusive? Bagi yang berstatus glitterati,syabas aku ucapkan,dan bagi yang berstatus non exclisive tu,sila removekan ads korang selain ads nuffnang.huhu.Aku tak paksa,just nak berkongsi je.hehe.Tak baik memduakan nuff taw! ngee.

3.Update survey
Mende ni sangat membantu.Korang tahu sebab ape tips ni menjadi buah mulut orang dalam memperolehi BE? Senang cerita,bile korang submit survey pada pihak nuff,ianya seolah2 seperti korang mengupdatekan blog korang dengan pihak nuff.Tujuannye,bia pihak nuffnang alert dengan perkembangan blog korang dan dari situ pihak nuffnang dapat tahu prestasi tahap blog korang.Nuffnang bukannye robot nak update dengan blog korang semua ni,kene2 plak makin hari makin bertambah blogger baru yang bersedudukan dengan nuffnang.huhu.Dapat? So,ringan2 kan la tangan korang update survey tu yea,at least 2 kali seminggu pon da ok da.huhu.

4.Review BE yang korang dapat
Hahaha.belum pape lagi aku dah gelak.Kalau korang alert,minggu ni saje penuh entry aku pasal  review BE.Bukan nak poyo ke hapa,tapi cube korang pikirkan,patut ke korang berdiam diri bile diberi penghargaan? Maksud yang lebih dekat lagi,BE? patut ke? Jawapannye aku still tak patut,sebab BE ni merupakan penghargaan yang tertinggi dalam blog.So,bile dah dapat BE tu jangan la sombong nk buat review k.hehe.Remehkan bende2 ni semua? tapi kene ingat,remeh2 ni la yang korang alert selalu.huhu

5.Cantikkan Blog
Tips yang jarang orang tahu.Sebabnye yang berblog ni tak semua yang pandai mencantikkan blog kan? Main pakai bedal je.hehe.Pandangan aku,korang usaha la cantikkan blog korang ok.Tapi ape kene mengene dengan BE plak? Macam ni,ads BE yang korang dapat tu bergantung pada pihak advertiser yang mahukan blog mana yang terpilih untuk mereka promotkan produk mereka atas persetujuan pihak nuffnang.Mungkin dengan blog korang yang cantik tu akan dapat membantu menarik minat pihak advertiser untuk promot iklan dorang dalam blog korang.Kalau da macam tonkang pecah sape nk singgah.hehe.Jangan marah,just luahan isi hati.hehe.Lepas ni jangan la plak terus tuka template baru,just kemaskan dari segi penggunaan widget dan gadget.Blog aku pon tak betul jugak! haha.

6.Kedudukan Ads Nuffnang
Malas nak cerita panjang2,bende ni dah banyak kali korang jumpe kan? Asal nak tips BE je,bubuh semua ads nuff pada bahagian atas blog.Tujuannye mudah bagi orang lain nampak dengan iklan yang korang tayangkan tu.huhu.Biase la,blogger kite ni bukannye nak godek blog kite sampai ke tahap footer,asal jumpe SB pastu caw.hehe.So,lepas ni susun la ads nuff tu pada kedudukan yang sesuai bagi memudahkan orang lain nampak okie!

Fuhh,letih tulis entry ni.Cam harem! hehe.Tapi disebabkan aku nak berkongsi,aku sanggup taip kan tips ni untuk korang.hehe.Ops! Satu lagi,oioi! Aku dapat BE baru derr.haha.Pagi tadi baru terima dan jadikan kesemua 11 BE yang aku dah dapat,6 tengah running,1 dah jadi metered earnings.hehe.2 sebab la tajuk entry aku kali ni '' Die pergi dan kembali '' maksudnye,1 BE dah metered dan satu BE baru plak datang.Thanks to Nuffnang !!!! Kasi review satu kali.hehe.zas~


Ikea XMAS

Notakaki ~ Aku selalu praktikan tips yang ke-lima tu.huhu.Korang?

49 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

wah3~ tahniah zaer~~ ^_^

najihah sahami said...

waa..pak cik kayo..rezeki mencurah-curah ke ladang gandum..kang boleh la mintak belanja seribu dua.. haha

Lagenda said...

lebat masyuk nih!!

Mak ni, menjak sibuk semedang, BE tah kemana, BW tah kemana..hisy! x leh jadik ni!! Jeles tgk zaer dpt BE memanjang

yahaya said...

murah rezeki zaer..

suffer8zine said...

tahniah bro, leh la lanje den nnt

Terkini : Kucing Gemuk Popular

DeCrewz said...

Nice info zaer.. Aku baru dpt 2...
http://decrewz.blogspot.com/2010/12/buffered-earning-yang-ke-2.html

CiK QiQi said...

mak..sme le kite...de BE mai..qiqi lak sibukk..sonok tgk zaer dpt BE xpts2

RastaMat said...

oioi..
payung sebat dua..

Zaer!! said...

@NuSaNa NoSa 91Thanks keen.hehe..keen pon sama kan dapat?

Zaer!! said...

@najihah sahamiHahahah..setakat seribu dua pe masalah derr..hahaha

Zaer!! said...

@Lagendahuhu..Mak bz sebab ade keje kan.bukan xnak BW.kalau mak free kompem BW memanjang.heheh.Thanks mak.;p

Zaer!! said...

@yahayaAminn..rezeki bro yahaya..;p

Zaer!! said...

@suffer8zineHahahah.tadak hal la..cakap je bile.hehehe..

Zaer!! said...

@DeCrewzHuhuhu.thanks jugak sharing yea..;p.Sikit2 lama2 jadik bukit tu..;p

Zaer!! said...

@CiK QiQiHahaha.mak ngn qiqi sama?aloh..due2 otai blog.takot zaer taw! ahaksss..;p

Zaer!! said...

@RastaMatHabau nye bro! nnt aku post satu lori dunhilll! hahaha

Mimie said...

Rasanyer traffic tak memainkan peranan kot zaer,sebabnya mimie dapat gak BE walaupun Traffic mimi just 50 kebawah jek.kesian kan?haha

tim said...

yg no.5 tu betul sangat2..
semalam lepas edit template
ade je iklan gelek dekat blog

tapi..BE tak dapat lagi coz traffic rendah sgt kot..

Zaer!! said...

@tim
Hehe..insyaallah kalau ade rezeki ade untuk tim sekali.huhu.Teruskan usaha yea tim.zaer pon dulu camni gak.slow2 je.;p

░♥si lampu neon♥░ said...

AKU CAM TAK BERAPA NAK PAHAM DA..AKU PUNYE VISITOR MENTEN LEBIH DARI 300 SEHARI. SUME BENDE KAT ATAS TU AKU BUAT..CAM TAKDE PERUBAHAN PUN..NUFF MERAJUK AKT AKU KE HAHA

OLick SyaSya said...

wah..bhgia nyeee..best nyee..ske taw

Pendekar Berkuda said...

hadoi....ang nyer sb ni dah mengong je selalu...wkwkwkw...aku dapat 3 je...haha...semua kat LB... hadoii la...

sop said...

wah.. semakin menjadi2 BE bro.. jeles jugak nih :)

suffer8zine said...

wahh bro, kau mmg tunggu no lawa eh, tahniah bro, aku dah tempek link kau kat FB aku, yeahhh

(shoutmix limit bro)

Yui_Wani said...

Whoaaa.....tahniah2... ^0^ Yui punye blog bile? Ahahaaa...jangan sebut. =p

blog-tips-kurus said...

mmmm.. SB dah over limit tu bosss:)
tak sempat abis tutorial lagi ni.

mia said...

huwaa..hebat gile laa..ehehhe...sy xpenah lagi dpt BE ni...gile kentang punye loser..akehekehkhe..thanks utk tips ni ek

alienelliz said...

pehh!!!! sikit2..hehe zaer, ko mintak kan la dekat pak cik nuff suro dia bg aku 1..haha

fArAh!! said...

wah jelez2..
nak jugak la..
btw tahniah ok

Gayahspears said...

masyukkkkkkkkkkk
boleh banje ni..hahah
tahniah2...

Bulan said...

perghh~~
jeles2!

yang said...

dah link...thanks

echah mashuri said...

congrats ya..;)

puteri cahaya. said...

tq for the info!.. minta izin pu3 ade wat link ke entri baru utk tips nie.. jemput singgah..

http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/buffered-earnings-menyinari-blog-saya.html

Hezesuze said...

teringin gak nk buat no 5 tu uols tapi takot sumenye ilang ekekeke

lgpun bab2 tuko template ni mmg xreti sgt2 huhu

diana said...

bila la akak nak datang semangat berblog macam zaer ni??
makin hari makin semput dah ni..
Be ke..
me ke...
semua entah ke mana..

ayie said...

wah...banyaknya be.. jeles btol..

Daniela said...

wah...murah rezeki =)

Azmi said...

weh yg kelima tu kau tak pe la terror...aku ni ape la yg aku reti???

Faizal Fredley said...

wah zaerr hang pakai ilmu ape ni weh...

yulianti said...

salam jumpa..mantap banget artikelnya..siiiph..saya tunggu kunjungan baliknya

Dayat said...

caya la zaer...BE

Matashichi Baisotei said...

huhu... masyuk... tq singgah blog shaye...^^

Miza Yusof said...

tips yang menarik dan berguna.
harus dipraktikkan :)
thanks zaer sebab berkongsi :)

caliph shuriken said...

congratz ^^

Ain Zulaikha said...

untungla.. saya tak tahu bentuk BE tu macam mana sebenarnya.. lepas tu selalu update srvey.. pun tak dapat gak.. huhu.. skrg ni tgh cuba nak maintainkan traffik 300UV.. thanks zaer tips..

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. woooo wang besar-wang besar.... aku kaya-aku kaya..... best sesangat lahhh

dak eina said...

kaya betul ngan BE!!!!! jeles~~~~

SyahadaSubri said...

tips yang sangat berguna!!! akan diguna pakai sebaik nya!!! ngeeee~~

http://syahadasubri.blogspot.com
http://maimomento.blogspot.com

:)

 
zaerr.com