30 Cari Tutorial Blog?

Salam semua.Nak belajar main coding blog? Nak pandai ubah sesuatu coding html ? Jawapannye ade pada korang sendiri,sebab tu kehendak diri masing2.Bende ni tak datang secara tibe2 melainkan korang sendiri yang usaha.huhu.Harini,entry takde la gempak sangat,just nak share ngn korang link/site mana yang aku selalu terjah untuk dapatkan sesuatu tutorial yang berkualiti dan mudah nak fahami.*request dari seorang yang bertanya*.

Sebenarnya,aku tak pandai nak main coding2 ni,tapi disebabkan minat,semua aku sapu.Ingat senang ke nak berblog kalau tak tahu coding? Nak tulis text pon da kene pakai coding,malah masokkan gambar pon kene pakai coding,tapi tu secara manual la,kalau automatik,adek aku pon leh buat.huhu

Dulu masa berblog,sepatah harem tak paham ape tu coding html.Berblog just suka2,mesra2,post entry dan paling bebal,blog aku ntah ape rupe pon tak tahu.2x5 sama je dengan jamban tersumbat.huhu.Tapi tu dulu,zaman budak2 baru nak bertatih belajar tentang blog.haha.Cam hampeh!

Dah2!! Takmo cakap pepanjang,kang meluat lak korang nak baca.Bagi korang yang terkapai-kapai dalam mencari tutorial yang berkesan,meh follow aku usha link kat sini.Kalau nak di google segala bagai tutorial yang ada lama laman sesawang dunia ni,memang tak terkira,tapi tak semua yang mengikut kehendak penggunaan kan? Jom terjah!

Blogbulk.com (Blog tutorial yang berkualiti)
Abu Farhan.com (Tutorial page navigation yang terbaik)
Maribinablog (Blog yang paling banyak tutorial)
Neodmarco.com (Geng2 Maribinablog)
Belog cap ayam (Antara Blog yang pernah masok carta Blog paling cantik)
Teknik buat blog (Sifu blog aku)
Blog budak nakal (Blog tutorial yang tercalon untuk B.P.M baru2 ni)

Ok? Puas hati? Setakat ni,7 site ni je yang aku selalu terjah.Semua tutorial mengikut kehendak penggunaan sesuatu coding.Tapi yang paling aku suka,blogbulk.com,tutorial semuanya gempak2.Kalau korang ade site yang agak menarik tutorialnye,kongsi2 k.hehe.Terima kasih kerana membaca.Aku sekadar berkongsi.zas~

Notakaki ~ Ade nait jugak nak buat blog tutorial ni,tapi malas nak print screen gamba tutorial.hehe


30 comments:

nazirulhazwan~ said...

sifu aku ko jer bro.haha
ape2 refer kat ko je la ea.hehe

Zaer!! said...

@nazirulhazwan~Hahaha.teniu bro.kang kalau ade template lebih aku bagi ko.;p

Eman said...

bolehh laa nk mekap mekap lg blog aku pasni. sebelum dok tgk blog omputeh jek nk mekap mekap. thnx bro!!

Zaer!! said...

@EmanHahaha..di persilakan bro.mekap cantek2,baru ada umppp.haha

diana said...

akak tengah cari sifu..
sifu yng boleh dok sebelah akak bila
akak tak pasal blog2 ni..
hahhah...

Zaer!! said...

@dianaHahaha.sis cari sifu camne tu?sifu rumah ke sifu blog?haaaaa..hehehe

pN.rOs said...

sumer tu penah terjah kecuali blogbulk huhu.....
tp rasanya sifu paling best incik zaerr kot...
mekasih sifuku. jasamu dikenang selagi i berbelog nih

najihah sahami said...

yeahh..template mish pun blogbulk punye. ahahaha. blogbulk mmg best lorhh~

fathiah said...

wah... mekasih2... nak terjah blog diorg jap.. weee :)

krole said...

wuahhh smua blog tutorial tu mmg best ngeee~

Hanis Azla said...

thanks yer berjongsi blog tutorial yg best2.. termaruklah blog ni.. byk betul tutorial yg berguna..

Gayahspears said...

baik bos~huhuhuh

Pendekar Berkuda said...

aku nak tembak hang ni...apasal link ke blog aku takda pun dari sini ! ! haha....

aku tengah pening nak pecahkan coding template...haish...

Bulan said...

byk lg nk tye nie..
penim2!
ehee

Siti said...

yes, blog2 tu semua adalah sifuku dalam diam..huhu, memang terbaik dari ladang lah! haha

RastaMat said...

power ar lu..

atie aizam said...

wah.. kak atie selalu gi blog koz jer... tak tau blog lain yang best.. thanks zaer coz sharing.. :)

Yui_Wani said...

whoaaaaaaaaaa..so li hai woo~ xD

gigi rongak said...

aku tetap jeles dgn ko.haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

i can get more tutorial from u after this cuz everyone says u r a "sifu"!!:D

echah mashuri said...

kalau i nak u jadi sifu i,brapa gaji u bln2 u nak?i sedia bg..;pp.uhuhuh

aLya said...

waa..seronok..cuti2 nie leh la blaja n edit belog bagi lagi meriah..hehe
thanx 4 sharing :-)

NuSaNa NoSa 91 said...

ala.. jgn la mls zaer.. nk tengok gk cara zaer wat tutorial.. chaiyook2~ ^_^


p/s: sesi tunaikan jnji kt post keen yg ni.. .: terlampau menarik perhatian ke kalau.. :.

░♥si lampu neon♥░ said...

JOM BUAT TUTORIAL =)

Anonymous said...

Спасибо понравилось ! Thanks !

Nazim Nasri said...

THX ZAER.. BLOG AZIM PUN NK JADI HEBAD MCM BLOG NI. HEE~~

Anonymous said...

Пасибо за материалы! :)
Respect www.zaerr.com

RedBoys said...

wah2. dulu rb pon suka gak blogbulk. semua tutor dia best2. eh. blog rb x tersenarai. keh2. lawak je. x layak pon nak masuk list.

CN said...

mcm tau2 jeh tgh cri tutorial blog..thx tuan punyer blog

secantikmanis said...

moh le kite beramai2 mengucapkan terimakasih kepada insan yang amat berhati mulia ini

ahakkssss

 
zaerr.com