38 Persaingan Yang sehat

Salam semua.Masa yang ada ni baik dihabiskan dengan berblog.Bia la ape orang nak cakap ape,janji aku puas bile berblog.Masa semakin cepat meninggalkan kite,dan masih belom terlambat untuk aku bersaing dalam dunia blog ni.Bersaing dari segi ape? ke arah yang kebaikkan or keburukan? Semua tu bergantung pada kehendak dan matlamat korang sendiri.hehe

Ape bende yang aku nak bersaing dalam dunia blog ni? Kalau dilihat dengan jelas,pasti korang jeles dengan trafik segelintir blogger yang mencanak tinggi.Walhal beliau xde nak terkejar-kejar dengan blogwalking,malah dengan entry saje beliau da dapat pulun trafik yang mendadak.Jelas? Meh sini nak detailkan lagi.huhu

Pengakuan,aku ni jenis insan yang pantang dicabar dan pantang untuk mengalah,aku try untuk definisikan maksud ni okie.Bile aku masok blog yang agak kuat pencapaiannye,perasan aku mula tak tentu hala,pikirkan ape yang membuatkan blog ni dapat visitor yang agak ramai.Aku try kaji ape yang tersirat.Banyak pandangan dan pendapat aku mengenai sesuatu blog yang gempak.Rasenye tak payah la kot aku link kan blog-blog gempak tu,kompem korang sendiri pon dah kenal.hehe.

Kebanyakan pandangan aku semuanya kearah kebaikkan,contoh la.Blog ni kuat disebabkan beliau da lama berblog,entry yang berkesan,kuat berblogwalking dan salah satu faktor blog tu mesra seo.Ape yang dicari? Opkos la trafik.Korang taknak trafik 1000++ sehari ? Ade tu sampai tak tido malam semata-mata untuk raih trafik yang agak kencang.huhu.

Jangan ada perasaan dengki bile tengok blog yang agak kuat dipersada blogspot,malah jadikan ianya satu persaingan yang sehat dalam korang  mencapai matlamat dalam dunia blogspot ni.Aku sendiri ade blogger idola dan aku jadikan blogger ni sebagai pesaing aku dalam dunia blog.Ape yang aku buat,aku cube ikut skill dorang berblog.Tak salah kot kalau tiru,janji niat nak bersaing secara sehat.huhu.Mana tahu satu hari nanti korang plak dapat pecah punggung panggung.hehe.So berblog la secara berhemah dan ikut kronologi yang betul.*da macam proffesor plak*hehe.

Incik Krole,sokong dengan pendapat zaer? hehe.Terima kasih atas kesudian korang membaca.zas~

Psst ~ Korang dah ade blogger idola sendiri? Sape erk?hehe.



38 comments:

Gayahspears said...

pakcik zaer la idola cucu gayah!!! hak3...

Zaer!! said...

@Gayahspearswulawehhh!! idola ke gayah!! haiyak! ade jugak nk jadikan wa idola.haha..tenkiu yam!

suffer8zine said...

u r in my heart bro!wakakap, setuju la

Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

Zaer!! said...

@suffer8zinehahaha..haremm!!!

Bulan said...

idola saya..ade la ~ hahaha

Zaer!! said...

@Bulansape bulan???bek gitau??pat!

Cik Jari said...

idola saya ialah..ialah...ialah....sape ntah..lupe lak..weee haaaaa...

Zaer!! said...

@Cik Jarihahaha..cj memain!!

Zaer!! said...

@Cik Jarihahaha..cj memain!!

puteri cahaya. said...

chayok2!!!.. pu3 pun nak up traffic.

M a W a D D a H said...

idola adah?? jap nak pk....

jap erk...


eh..nati la citer...hahaha

Lagenda said...

hihihi..blog mana yg heibat2 sangat tu zaer...meh kita wat ujikaji mcmana dia leh jadik heibat!!

Zaer!! said...

@M a W a D D a Hhahahaha..nnt citer k adah..;p

Zaer!! said...

@puteri cahaya.sesama kite naik kan trafik..;p

Zaer!! said...

@Lagendahahaha..mak la blognye tu..hahaha..xde la..gurau je mak..mak idola zaer tuuu!!

Miss Yaty said...

hihi....wah zaer idola ramai rupanya..hihi..dah byk terlepas lam blog nih..kena godek2 yg lama lah cm ni.hiii~

Ellen said...

Idola akak ialah zaer la...hehhe...

Zaer!! said...

@Miss Yatyhuhu..haik.zaer ramai idola???????adess..xde la yaty.mana ade..;p..malu la camni..;p

Zaer!! said...

@Ellendan sis ellen pon my fvrt blog..;p

Afiq Bukhari said...

nice entry nih~! :D

dak eina said...

nak tahu x sape blogger idola eina??????

hahahaha memandangkan zahid xde blog...eina plih zaer je la...muahahahaha

ciss lubang hidung dh kembang dh tuuu..:P

Zaer!! said...

@Afiq BukhariHuhu..tenkiu.

Zaer!! said...

@dak einahahaha..memandang kan zahid yang eina sebut dulu! xjadik amek eina buat idola..haha

My MiRa said...

selamat petang tuan belog........assalamualaikum! hehehe singgah sini kejap ya...time kasih.......:P

My MiRa said...

selamat petang tuan belog........assalamualaikum! hehehe singgah sini kejap ya...time kasih.......:P

Zaer!! said...

@My MiRawaalaikumussalam mira.sila2.huhu

Pendekar Berkuda said...

pendekar?? my idola?? hahaha... ingat nak celen ariffshah... boleh ke?? sabar jela dulu ek..nak celen hang pun tak dapat lagi...

Zaer!! said...

@Pendekar Berkudahahaha..tu idola aku gak doh! hahaha..;p

Faisal said...

Mantap betul blog ini.=)

my idol adalah hongkiat.com =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

idola LM adalah Si tut tut....ramai yg dah tau kot?

me suya said...

betul tu zaer..setuju sgt suya ng pendapat zaer..
hehehe suya pun ade blog pink pujaan hati.hehehe zaerr pun tahu kan.. admire the way she has been

omurice said...

suka masuk blog hebat2 ni...banyak cerita...idola banyak...sampai xtersenarai...

yahaya said...

idola saya ialah cik tong sampah...

nursarah puteri biru said...

idola aku..

blogger zackzukhairi. tak update berbulan2 visitors tetap kencang!!!

░♥si lampu neon♥░ said...

HIHI, DONT TO OVER KEJAR TRAFIC..NNT LALAI DALAM HIDUP LAK..SEMOGA BERJAYA ;)

touya said...

Memang best kalau ada pesaingan , aku suka pesaingan macam nie . Jom kita bersaing

Ain Zulaikha said...

waaa... hidup zaer!! semoga berjaya ya.. =)

sYaza said...

hehhee...bernas~!!!kui3..jeng jeng jeng..

 
zaerr.com