27 Anda Peramah?

Salam semua.Anda peramah? Penting untuk kita jadi peramah? Peramahlah anda.hehe.Semua artikel dalam blog pician ni mesti ade kene mengene dengan blog.Tak lari pada survey kat acc nuff,salah satu sebab aku berblog adalah untuk berkongsi segala tips mengenai BLOG.Jadi,ape2 pon tajuk entry yang aku pamerkan ni,semuanye berkaitan dengan blog.Harap korang paham.hehe.

Tapi ape kaitan peramah dengan blog? Ok,aku try untuk detailkan ape yang aku nampak melalui hotak aku berfikir.Bukak minda,perlu ke kite menjadi peramah dalam sesi berblog? Patut ke kalau ade orang bertanya khabar pada kite,kite langsung tak ambil peduli? Langsung tak amek tahu? Takkan nak kene hempuk dengan kayu balak dulu baru nak jawab pertanyaan tu.huhu.Sungguh agresif contoh aku ni.Sabar2,jangan marah kat aku.Sabar SUBUR,tak sabar MASOK KUBUR.hehe.Aku just berkongsi.Teruskan membaca.huhu

Perlu ke kite bersikap peramah dengan orang lain? Jawapan aku,still perlu walaupon kite berblog.Sebabnya,manusia ni pandai memilih dan minilik setiap ape yang kita lakukan.Tak kisah la dari segi kite menulis entry,berblogwalking atau sebagainya.Peramah bukan untuk mencari populariti,tapi kene ingat,manusia ni akan memilih semua bende yang elok-elok,cantik dan bersih.Tak salah kalau kite nak bersikap peramah hanya sekadar untuk berkenelan dengan tetamu atau kenalan blogger kite.kan?kan?hehe.Ni salah satu petikan yang aku jumpe semasa melawat blogger2 lama.kredit to faizalfredley.com

''Soalan : Macam mana nak jadi blogger populer?

Jawapan: Bergaul lah dengan tuan empunya blog dan eratkan lah persahabatan,berkenalan dan kunjung mengunjung''

So dari situ kite dah nampak,perlu la seorang blogger tu mempunyai sikap yang peramah bile masa berblog.Pikir positif,jangan terus judge bile ade some blogger ni tak pernah langsung nak bertanya khabar pasal kite.Mungkin blogger tu pemalu,kekangan aktiviti,kesuntukan masa,susah nak bergaul dengan orang walhal berbual dalam ruangan chat.Manusia bukannye sama dan banyak ragam.huhu.Jadi pikirkan yang terbaik.Semua keputusan terletak pada korang sendiri.Tapi kebanyakkan yang aku tengok,blogger kite ni ramai yang peramah,cun-cun,sopan santun,ensem-ensem,market-market,tapi ape yang tak kene lagi? huhu.Ni just perkongsian je k.Jangan terlalu pikirkan sangat.Sesetengah blogger kite je ni.hehe.Terima kasih kerana membaca.

Psst ~ Ape plak pendapat korang?

27 comments:

M a W a D D a H said...

i pemarah zaer, bukan peramah....hahaahaha...

zaer yang peramah...haip...hihihi

Zaer!! said...

@M a W a D D a HHahaha,jangan marah sangat adah.nnt kene jual kang.;p

Gayahspears said...

terase dgn n3 ni..mentang2 aku x pandai nak beramas mesra..xde sape da nak terjah aku..sob2..hahaha (adik Gayah yg tlg taip)

najihah sahami said...

yeahhh..betul tu sang peramah..hak2..setuju jugak tu...ramah2 sampai tak terramah..adess..

Zaer!! said...

@Gayahspearscet! ita ke yang taip ni! harem! tengok! sampai aku pon da terkasar ngn ko.hehe.;p

Zaer!! said...

@najihah sahamiCet! ish! sang tetikus ni ramah upenye.hehehe.;p!

Ellen said...

ya ker..rasanya akak ni peramah ker...ober ni soklan..hehe

Zaer!! said...

@Ellenhaha.suke suki chat ngn sis ellen.sangat peramassss sama itu nemo.haha

diana said...

zaer..
ada gak blogger yang ramah
tapi dengan blogger2 terpilih je..
blogger2 cikai macam akak ni
diaorang taknak la beramas-ramas..
eh!!beramah mesra....
sepuluh kali kita tegur pun buat 'dekkk'
je..

Zaer!! said...

@dianahuhu..sape itu olang sis??tell me.jom pi terjah.haha..ramas mesra erk?hehe

Bulan said...

saya peramah.ahakss
perghhhh~

Zaer!! said...

@Bulanhaha.leh caye ke ni?

M a W a D D a H said...

xder la zaer..gurau2 jer pun...

zaer memang peramah pun...ngee

Gayahspears said...

bravo!!!
aku ita!!!
alah baru nk nyamar jd Gay td :(
ahakzzzz... Design blog ita pulak bley?
aku malas suruh Gay...dia tu busy jep!!!

Mujahadah said...

peramas...? ehh... peramah?? mJ mmg rmah dari luar alam sehingga di dalam alam maya... :P

dak eina said...

huhu eina nie peramah tahu......tp peramah dlm alam maya je la...kt realiti? ya amponnnn!! rasa nk tutup ngan baldi je.. malu sgt! hahahahahaha

eRza farEeha said...

erza peramah x??hehehe

Afiq Bukhari said...

haha sangat bernas~!! sokong 100% :D

Cikbelog said...

lately tak leh nak peramah sangat sebab asyik berebut lappy ngan adek..waa~~so,tak leh nak blogwalk sangat..mueheehee

aLya said...

sabar SUBUR, tak sabar MASUK KUBUR.. i loiikkeee!! hahaha

Faizal Fredley said...

patutlah mcm kenal jer....hahha

apik pehe said...

hahaha..aper yg penting?KERJASAMA!! eh eh..kiter kena la sentiasa berpikiran positif..aku tau semua blogger kt malaysia ni baik2 belaka..hehe

Siti Mashitah Saidin said...

saya peramah yg pemarah~ ahahaha~

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

Ramah ni di ikut mood gak~~klu mood masa tu unhappy

~~mmg ssh nak jadi ramah sgt..

hakhakhak

Firdani said...

sy cukup peramah x zaerr? haha

Siti said...

kadang2 kita takleh nak puaskan hati semua orang jugak kan? kita over peramah pun salah, tak peramah pun salah,huhu,nice entry.suka sangat baca.hehe :)

miss nina said...

senyum dan peramah pada tempatnya-bukanlah susah :)

 
zaerr.com