81 Jaga-jaga Pengguna BLOGSPOT?

Salam semua.hehe.Kene jaga-jaga jugak ke bile berblogspot ni? Ape yang tak kene? hehe.Sabar-sabar.kalau korang tahu lebih lanjut,sila baca entry aku ni sampai bahagian psst tu k.hehe.Takde bende pon aku aku nak ceritakan pasal blogspot ni,semuanya ok dan takde yang mendatangkan masalah.Tapi kalau korang alert dengan satu2 yang terjadi dalam dunia blogspot ni,mesti korang  perasan ape sebenarnya trik yang ade dalam penggunaan blogspot.Korang dah tahu?Bagi korang yang dah tahu,sila jangan menyampuk bila aku nk bermadah ni.hehe.

Straight to the point.Sebenarnya,URL korang yang berbin kan blogspot tu,tersingkap 1000 kali makna.Dalam penggunaan URL blogspot ni terdapat 3 perkara penting,1 nama korang,2 blogspot,dan 3 ialah dotcom.Bile kesemua perkara ni ada,automatik google akan cari site page URL korang tu.Tapi kalau korang tersalah ejaan nama pada URL tu,ape jadi? Mesti google akan paparkan, ''YOUR SEARCH DID NOT MATCH ANY DOCUMENT'' kan? 

So kat sini aku nak kongsikan ape sebenarnya triks yang terdapat dalam URL blogspot korang.hehe.zas~

URL Betul : http://namakorang.BLOGSPOT.com

URL Salah : http://namakorang.BLOGPOT.com

Korang nampak tak ape yang berbeza kat URL tu? Aku sengaja besarkan perkataan ''BLOGSPOT'' dan ''BLOGPOT'' untuk nampakkan perbezaan antara kedua URL tu.Memang betul,kalau di lihat sekali imbas,korang mesti tak perasan,tapi tu la sebenarnya trik yang terdapat dalam penggunaan URL yang berbin kan blogspot.Apa maknanya? Kalau korang nak tahu lebih lanjut,sila lakukan sendiri untuk tahu apa disebalik URL yang salah tu.Cuma buangkan ''S''  dalam perkataan BLOGSPOT.Lakukan sekarang! *Kecuali yang dah berdotcom seperti aku*hehe.

Ha! Ape yang dipaparkan? Ia merupakan salah satu page site yang menceritakan tentang kebenaran kitab BIBLE dalam kaum yahudi.Korang scroll sampai bawah dan lihat ape yang korang jumpe? ''ARE U READY TO MEET JESUS?'' Nauzubillah..Sampai ke sini kaum yahudi nak sebarkan ajarannya.Sekecil-kecil URL ni,sedalam-dalam maksud yang ditonjolkan.Nampak tak,dalam kelalaian kite ni,ada jugak pihak yang ambil kesempatan untuk sesatkan orang islam.Fuh! Tapi meriah la trafik site tu kan,yela,kalau tersalah ejaan dalam perkataan BLOGSPOT tu,korang dah sumbang trafik kepada site tu.hehe.Bijak2!

So,ape tindakan korang? Tak kan nak berdiam diri je? hehe.Aku tak salahkan mana-mana pihak dalam hal ni,tapi sebagai umat islam diatas muka bumi ALLAH ni,harus sebarkan hal-hal yang boleh menyesatkan umat islam.Renung-renungkan lah dan Terima kasih kerasa membaca.hehe.zas~

Psst~ Ingat! Kaum yahudi akan sesatkan umat islam sampai ke hari kiamat dan akan berusaha untuk jatuhkan umat islam walau dengan ape care sekali pon..

81 comments:

Izan Ishak said...

zaer...k.izan mmg pernah termasuk web tu gara2 tuan punya belog tertinggal 's' je...mmg seram kan!

**bagus zaer...sharing is caring~~

ribena.illina said...

aduhhh! nok paka dot com jah la nati. tapi dop reti. haahhahaha~

suzie rahman said...

thks zaerr sayam...ceh kuang ajaq btoi noh mereka.

Zaer!! said...

@Izan Ishak

Yuhuu..betol tu kak izan.cerita ni da lama.tapi zaer saje nk kongsi sebab ramai blogger da bercambah skng ni.mana yang silap kita betulkan.hehe.;-)Thanks kak izan

Zaer!! said...

@ribena.illina
Hahah..demo nk pakai domain sendiri pulop ko??mari2! sayo ajar!hahaha.;-)

Zaer!! said...

@suzie rahman
Memang terlebih kuanq ajak pon sue.hehe.Renungkanlah..hehe..;-)

Black_roses92 said...

huhu..ye ke?? baru kita tau. zaer, nak copy paste ley??

Zaer!! said...

@Black_roses92

Hehe..zaer tahu da lama da..saje nk kongsi.xde idea nk buat entry memalam ni.hehe..;-)

najihah sahami said...

aa..mish xpenah try pon...tkut r nak wat..huk2.....

suffer8zine said...

aku perasan bende ni akhir tahun lepas bro, fuhh tekejut aku, ingtkan blog aku kene hack

ASSOYFINGER67 said...

Semua nie dia yang reka ....so jangan lari....tapi jangan leka....

mAsHiMaRo said...

completely setuju ngan zaer.
diorg pandai mengambil peluang ni:)
thanx for sharing zaer:)

Aretikz said...

Betul tu.. bukan stakat tetinggal huruf S jak bro.. tp.. kalo tulis BLOGPSOT pun sama juga bro.. huhu..

swagger said...

wah..nice inf0 zaer

secantikmanis said...

sesungguhnya aku hanya makhluk ALLAH yang sangat kerdil.

NAUZUBILLAH!!

Affan Ruslan said...

Thanks bro.
Walaupun aku dah lama, tahun lepas kot buat entry ni, tapi aku rasa ramai lagi yang taktau.

*Lagi malang aku dgr, ada sorg tu marah mmber die sebab mmber die tersilap bg url blog. die ingatkan mmber die tu nak soh die baca bible agaknya

faRaLouiSe said...

perghhhh good reminder la kamu..
tak taw pon sblm ni..ThanX

Yui_Wani said...

Oooouuuuueee? Oww...okeyhhh. Biase lah tu. Org islam pulak bile nak buat camtu? tettttttt~

Melati Qistyna's Mummy said...

aah, mmg pown zaer, akk dh penah baca dh... walaupon nama depa tu lain, lau salah eja BLOGSPOT tuh, trus je redirect ke blog yg sama tuh... Nauzubillah

krole said...

wuahhh nice info bro...bes2...tq yer~

Hezesuze said...

oooooooo yeke..tapi weols tak pernah salah taip uols...hehehehe

fendi_scropio said...

salam...biar betik

$h@h_Izn@n said...

huhuhu mintak jau la..huhuhu

FiZ said...

menakutkan....huhu...thanx for sharing yer ;)

PuPeL said...

is!! betollah..hampesnyeee

nadzirah aqilah said...

walawey.. bahaya ooo mcm nie.. cuak2..

thanks zaerr for the info!

wannurfazrini said...

YA ALLAH, bijaknya Yahudi ni .

نورالجنة said...

tq zaer..bule kongsi tak kat post saya??

zirconia said...

betul ah zaer. memang website pasal bible. memang yahudi akan sentiasa cuba jatuhkan islam. thanks for sharing :)

Zaer!! said...

To all my pren! Nanti zaer balas commen anda semua.hehe..;-)Thanks sebab tak sempat nk balas..ehehe..;-)

yahaya said...

ada terbaca kat satu blog dia kata blog dia kena hack...tapi rupanya semua yg terlupa taip s tu masuk web yg dimaksudkan.

Gayahspears said...

salam...
baik zaer.. aku aku dgr nasihat ko nih.. so pasni kena berhati2...
thnk..ramai yg x tau hal nih... n3 yg bagus.. aku suke baca... mantap doh~

salam,jg diri,hiasi peribadi~

suffer8zine said...

adesss aku dah ckp la shoutmix tu dengki aku je, asik limit,


bro kalau ade pape info sal esok nnt bagi tau aku ok, heheh :P

OrenLimau said...

wohaa..~pernah terbukak.
sebab ada org dtg BW, maybe dia tersalah letak url dia.pelik kot.
tros x nak pergi belog dia dah.heee :)

psstt: kuang ajaq depa ni!

ribena.illina said...

bakpo demo punyo chatbox. kawe dop leh nok tinggal msg. byok kali doh wak. aiyakkkkkkkkk. heeee~

ayie said...

wah...dasyat...seb bek aku dah berDOTCOM...

www.ayieslife.com

Zaer!! said...

@najihah sahami
hehe.u try la dulu.nnt baru nampak hasilnye.hehe.;-)i tak tipu u mish.hehe..;-)

Zaer!! said...

@suffer8zinehaha.relaks bro.xdak apa pon,aku just nk berkongsi.hehe.;-)

Zaer!! said...

@ASSOYFINGER67
Heheh.betul tu bang assoy.jangan larik,just jangan kita lalai dengan mende camni.

Zaer!! said...

@mAsHiMaRo
Yeah! sokong jugak dengar kamu mm..hehe.jangan la terlalu mudah untuk disesat kan.hehe

Zaer!! said...

@Aretikz
hehe.tu la.dorang da reka jadik catu.so,hati2 la yea.thanks bro.;-)

Zaer!! said...

@swaggerThanks swagger.huhu.sharing is caring.hehe.;-)

Zaer!! said...

@secantikmanis
Setuju dengan ko.hehe.aku pon hanya makhluk yang mampu hidup dengan sderhana dalam dunia ni.hehe

Zaer!! said...

@Affan Ruslanhaha.sampai catu sekali ke bro affan?huhu.padahal memang url tu yang silap.bukannye saje nk suwuh bace bible tu.ngee!

Zaer!! said...

@faRaLouiSeZaer try kongsi pada korang yang ingin tahu.hehe.Thanks yea.;-)

Zaer!! said...

@Yui_Wani
Heheh.ntah la wak.bile la orang islam nak maju dengan care camni kan?hehe.;-)kite tunggu da bersabar.hehe

Zaer!! said...

@Melati Qistyna's Mummy
Ye kak,zaer pon da lama tahu,tapi saje nk kongsi dengan dorang yang tak tahu lagi.just to sharing.hehe.;-)

Zaer!! said...

@kroleThanks krole.hehe.sharing is caring kan?hehe

Zaer!! said...

@Hezesuze
HEhehe..sebab zaer da berdotcom kak,tu uoals xde salah sebab dalam url tu xdak blogspot.hehe.;-)

Zaer!! said...

@fendi_scropioBetik da berbuah da ni bro.hehe..;-)

Zaer!! said...

@$h@h_Izn@nYes..mintak jauh la dengan perkara yang boleh sesatkan umat islam.thanks..hehe..;-)

Zaer!! said...

@PuPeLHehehe,,hampe gess tol la..hehe.;-)

Zaer!! said...

@nadzirah aqilah
Yeah! terlebih bahaya kalau ada orang yang percaya mende camni.boleh sesat dari ajaran islam.huhu

Zaer!! said...

@wannurfazrini
Ye wak,yahudi lebih bijak dalam hapuskan umat islam.tapi kita jangan lalai dalam dunia y semakin moden ni.hehe.Thanks!

Zaer!! said...

@نورالجنةHuhu.xkisah.nk kongsi,kogsi je la.sebar kan hal ni.hehe.Thanks yea.

Zaer!! said...

@zirconia
Yuhuuu.ye zuzu,yahudi ni akan sesat kan umat islam sampai hari kiamat.sampai la turun nabi isa untuk jatuhkan kaum yahudi.

Zaer!! said...

@yahayaHeheh..sampai pikir kene hack ke?huhu.xdela,ni semua atas kelalaian manusia bile dah galak sangat ngn mender camni.hehe

Zaer!! said...

@Gayahspears
Huhu..percaya pada yang boleh sesat kan ajaran islam.hehe.mantop weh komen ko ni gayah.hehe..;)thanks.!

Zaer!! said...

@OrenLimauHehe.sama la ngn zaer.teruja bile nk terjah blog yang da masok blog kite,tapi kekadang je la kene camni.kuang hajaq noh.ehehe..;-)

Zaer!! said...

@ayie
Hehe.ada yang dasyat la dari ni.so,kita jangan lalai dengan ape terjadi.hehe.Thanks bro!

shima said...

saya baru tauuu.harus berjaga jaga.:)

budak_nakal said...

btl tu wei..kesalahan menaip blogspot tu akan terus ke kitab bible tu..dulu pernah gak terkena mcm tu..

shark said...

ingat s ingat shark
singat shark ingat blogspot:)

AiDa AzRyN said...

ala~ aida pun nak jugak blog aida ni tanpa berbinti blogspot.com~ huhu~ ajarkan!pliz3!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tq zaer sharing benda ni.lydia tak tau lak,sebab tak pernah lagi tersilap taip...ermm sekarang br tau.

Poyaty said...

ohhh, kalau x, mmg x tahu. sbb x penah plak salah

nak pakai dot com belum glemer lagi. hehe

sweetsal said...

eee..takut pulak la, mmg tau benda ni, tapi tak pernah lagi tersilap taip..seramm

Dmushmush said...

Siud gilak aihh. Macammacamlah dorang ni. Hahah.

Robot | Sakti said...

oooo..
kalo dot BLOGPSOT pom pergi website tu jugak.
aku pom ada tersilap taip dulu.
aku terkejut gak tetiba keluar bende ni.

+____+

Merapu tapi bukan Mengampu

shameel Iskandar said...

Trima kasih zaer atas perkongsian. Mmg licik dakyah musuh Allah

dak eina said...

sila eja betol2 bila nk msuk blog eina...zaer!! blanje domain tuk eina bole?? :P

echah mashuri said...

rase nk domain je...huhuhu

Cikmin said...

zaer..kalau blogpsot pun akan ke page tu jugak...

sejuk said...

wah zaerrr hbt la research ni =)

gdoupt_monster71 said...

mangkuk punye yahudi....thanks bro...info yg hebat...

amira zakiah said...

owhhh mia baru tau...thanks!

Aidi Si Junker said...

tankiu bro...mase kekecik dulu slalu gk trmasuk site2 mcmni..tp skg br ak taw fakta sbnear blogpot.com tu...

sYaza said...

eii..betul2...syaza pon dah try buat zaer..isk3..mintak jauh...

simply nana said...

ish br tau...thanxsss a lot 4 sharing...nie serang dalam senyap nie..hu3

pN.rOs said...

ya ALLAH baru tahu,......
nauzubillah.. tuan blog nak mintak kongsi ya info ni..... bleh ke hehe? i tunggu keizinan u dulu yeik..

[^^Daus^^] said...

woish! btullah.. cmne ni :(

 
zaerr.com