52 Penting ke Alexa?

Salam semua.hehe.Penting ke Alexa ni? Dapat duit erk kalau rank alexa korang turun cam air hujan?hehe.Balik2 kalau nak poyo je,tanye pasal alexa,tanya pasal Page Rank.Adoyai,camne la nak maju kalau nk bandingkan dengan main bende alah ni wei.hehe.Aku mengaku,dalam perjalanan dunia berblog ni,langsung xpernah hirau pasal page rank ke,alexa,trafik ke,janji aku berblog dengan betul.Betul ke aku berblog? kalau salah,tulun la ajar kan yea.hehe.Nak jadikan cerita,tadi...(Lama gak la,berbulan-bulan),ade la somewan blogger kite ni,tanya pada aku,bunyik nye cam ni lebih kurang.''Aper cer Alexa ko bro zaer,da bleh nk lawan aku ke??'' Haik,pisang tul mamat ni,tetibe lak,datang dari ceruk mana ntah,tetibe lak tanya pasal Alexa,pastu siap nak beat lagi? adess.Punah2! Terima kasih pada yang bertanya.hehe.Teruja sangat dengan soklan saudara.hehe.Len kali,kalau ade soklan cepukmas ni,jangan memalu tanya okie.Ahakss!


Ape sebenarnya Alexa ni? Dulu masa aktif berblog,suka sangat usha Rank blog ORANG LAIN.Nak cek blog sendiri,kompem2 takde dalam data.hehe.Teruja gak la tengok rank orang ni,trafik orang tu.Tahu2 aku nye blog masih gak takde dalam data.hehe.Setakat Alexa tu ade ler,tapi masa tu malu nk di publish dalam blog.Buat pe nk publish kalau Alexa tinggi cam unta,baik simpan je la!! 2 kata orang dulu2,tapi sekarang da lain.Sebelum aku bertuka ke domain baru,Rank aku kat alexa memang meletup-letup,boommm bang,bomm bang! Tapi lepas je aku beralih ada domain baru,semua jadik cam tanah liat.Cair tetibe,bile cek rank,takde dalam data,tapi pandai lak mamat tu kan? tanya Alexa n pagerank aku,masa aku beralih pada domain baru.Haik! pandai ko labi.hehe.Semua yang dulu hanya tinggal sejarah,lepas aku gatal miang nk bertukar pada domain baru.huhu.Tapi sekarang,Alexa tak alexa,page rank tak page rank,semua aku sakau balik.

Ternyata statistik alexa dan Pagerank aku yang dulu,telah di transfer kan dalam Domain baru aku.Yeah! Korang paham tak maksud aku ni? Macam ni,dulu masa guna URL lama,rank kat alexa masa tu boleh tahan la,tapi lepas je tukar pada domain baru,semua larik,kosong plus zero (Telur ayam),tapi lepas da bape bulan aku guna domain baru ni,Rank aku yang masa dolo2 dah di transfer dalam URL domain baru aku ni hah! hehehe.So,skng ni,aku nk carik balik mamat yang nk beat pasal Alexa aku ni.haha.Kalau aku jumpe,masak la mamat tu.hahaha.Bagi korang yang nak tahu pasal Alexa ni,godek2 la sendiri yea.Tapi kalau nak di ikutkan  kamus dewan pale hotak aku,Alexa ni merupakan satu site yang memberi perkhidmatan untuk check statistik URL/Website/Blog korang mengikut rank dalam laman sesawang sedunia ni.Ada paham? Kalau tak paham,paham2 kan la diri anda.hehe.;p.Terima Kasih kerana membaca.zas~

Psst~ Alexa korang macam mana?? Ok??

52 comments:

Gayahspears said...

ni pon jd isu ka abg woi???
ntah la sayang pon x phm!!! hamek ko!!!
da kena sedas~wakakakantoi suda

Zaer!! said...

@Gayahspearsisu hangat tahik ayam yumk!! hahahaha..bia la.nk bagi die terasa sikit ler!

Gayahspears said...

ades... macam2 ko nih!!!
wey aku balik dulu taw..
mlm kang kita sambung romen2.. eyh silap.. komen2..huhu

Pendekar Berkuda said...

hahahaha...nak tergelak aku baca komen gayahspear ni...wakakaka...

ni aku baru check rank alexa ko...418524 tu..huhu...mantap2... aku jauh lagi ni... ekeke...

Lagenda said...

Pank rage mak pun mcm siput sedut..tmbh2 lg lately nih slow leaner je berblog! hihihi

NuSaNa NoSa 91 said...

penting ke mende alah ni?? tamau amik tau, aci x?? hik3~ ^_^

Wanzi said...

salam... nanti ambil hadiah diblog saya.. tq

Zaer!! said...

@Pendekar BerkudaHahaha.biase pendekar,gayah main geli2 lak ngn aku.hehehehe..;p!

Zaer!! said...

@LagendaYeah mak! sabar yea.hehe.;p.kite sesama naikkan rank masing2,hehehe.mak pon leh tahan jugak ni.hehe..;p

Zaer!! said...

@NuSaNa NoSa 91Heheh.zaer pon kalau leh malas nk amek tahu,tapi dah terhamek tahu ni keen.hehehe..;p

Zaer!! said...

@WanziYeah! tenkiu wanzi.hehehe..;p!zaer da leh baca da ni.ape yang adiah wanzi nk bagi.hehe..yeah!

sYaza said...

hehehe..nampak part unta je..tringat idung kembang kempis...mengong syaza ni..hik hik hik..

Zaer!! said...

@sYazaHahaha..nape ni syaza?adesss..teringat la tu!haha

kyle said...

rank alexa kene besar ke kecik lebih elok?? first time dengar Alexa, lol...noob btol, haha

sYaza said...

ha ah la..tringt unta~!!guling2..hehehe...nak komen pasal alexa ni x paham..so komen pasal unte..huk huk huk

M a W a D D a H said...

penting ke alexa zaer...ekekeke...

malas nak pk...dusshhh..

p/s: bile nak date? haha

Zaer!! said...

@M a W a D D a HHahaha..kuang2..tanya soklan lain tu adah!! adesss.;p

M a W a D D a H said...

hahahaha...tau cuak...agagagaga

Izan Ishak said...

alexa...nak kecikkan lagi dan lagi dan lagi.
tp belog cikai cam k.izan ni boleh ke? huhu...

echah mashuri said...

@M a W a D D a H

ye xye..penting ke x eh sis
?nk tau gak

DaHLia said...

mamat mana tu zaerR? meh akak tolong cantas gak..hehe

Fie Lautner said...

zaer, aku flash belum katam lagi. flash lagi senang, tapi sampai sekarang aku belum ada lagi adobe flash! LMAO!

woi, shoutbox pun full ke!

krole said...

hehehe sekali pnoh da shoutmix bro zaer yg fofular ni ngeee~

belalang hijau said...

aritu belalang ade capture alexa blog zaer ngan blogger2...cadangnya nak buat 1 entry psl alexa...

tp last2 smpi skrg x buat2...

hampeh

huhuhu

ASSOYFINGER67 said...

salam zaer SB penuh..huhu

Cik Jari said...

hehehe,tak check alexa ranking pon.yang pasti PR belog cik jari kembali bernilai zero....

psstt(nada bisik2):terasa macam nak bertukar kpd cikjari[dot]com...hensem tak?

sarah-najwan said...

akak xtau pasal alexa nih..traffics pom ciput je..

me suya said...

suya xpernah pikir pun semua ni zaerr..
suya blogging pasal suya nk perjalanan hidup suya lengkap je.. mana tahu ade pape hilang dari memori. boleh rujuk sini.. insyaALLAh, satu masa nanti, suya nk bukak satu blog akademik plak.. i mean blog yg suya nk share pasal research n study **kalau suya da decide nk smbg stdy la kan.. hehehehe

padin said...

alexa aku sikit lagi je nak potong google, miaahahah aci tak jawab gitu zaerr?

BENA said...

memei dop tau sgt pasa alexa ni . hehehhehe. =)

Ellen said...

Aleza...wohoo..akak jarang giler cek2 benda ni dik...jap2 nak tgk bpa lah agaknya ranak akak ni...hehe...wakakakakakak....giler, betoi ka..apa ni..?tak faham wa!!!

Ellen said...

opsss...mesti kes ngantok ni..type pon dah sott!!!hhahaahaahaha

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

ada kenduri ke ni~~~

hakhakhak

yahaya said...

alexa ni ikut trafik yg dtg ke blog kita.kalau kurang turun sikit.kalau dari visitor ip yg sama juga..liat nak berubah.saya guna firefox ada letak web rank check addon..sekadar apa yg saya lalui..saya tak pandai..

ASSOYFINGER67 said...

a...untuk assoyfingerpun boleh huhu

gigi rongak said...

brapa rank alexa ko wei..wakaka.. aku punya jauh lagik nih.. haha.menyesal bila tuka blog dulu.. haha

apik pehe said...

hahaha..akunyer x reti guna alexa..adehhh..

Amyna said...

aduii la.. langsung x peduli nih pasal alexa. Amyna tahu la. hahahaha!!

Khairunnisa' said...

I registered Alexa just to know the rank of my blog, tapi tak lah sefanatik other bloggers tu, hehe :P

Nisa

biskut said...

aku cuma seronok2 ade alexa nih..buat aku semangat cket.tapi taknak lar beat2.

tiefazatie said...

zaer...huhu..kena lagi..waaa..awk nie fames sgt la..tgk smix xsuke ifa..huhu..fulll...waaa

tiefazatie said...

nyte darl!hihi.mls tgl jejak.nk out nie.hihi.papai.

pN.rOs said...

oohoooo saya BBB ni memg tak tau hal2 pagerank ni tp tumpang sebuk jer ni...
sesapa kat sini jangan komen2 ,,, komen i ni ya hehe

Mia Liana said...

ehhh penting... supaya kita tahu kedudukan blog kita di ranking yang ke berapa...

mia selalu check juga, nak tengok prestasi blog... :)

bluedianthus said...

Tak kisah la zaer pasal alexa ni kalau blog peribadi...lain la klu nak buat blog yang betul2 hanya untuk nak jana income...Nti kirim salam kat mamat tu ye zaer...haha..

Cikbelog said...

haha zaer jangan lupa gtau kat dak yang tanya ko tu..bagi dia tekejut berok..ekekekeke

Aretikz said...

Ahakz.. alexa or pagerank aku jak aku amek kisah.. orang lain.. xkisah langsung.. haha..

mario said...

hebat ko skrg zaer...tahniah..

Affan Ruslan said...

mintak tunjuk ajar pasal alexa. aku pun takpastu faktor die turun naik. ekeke

CekLa said...

aku dah install alexa tool bar tp aku tak paham sepenuhnya benda alah ni. skadar nak tgk kepowerrangesan aku. ahahaha!

Anonymous said...

I agree with most of your points, but some need to be discussed further, I will hold a small conversation with my buddies and perhaps I will look for you some opinion soon.

- Henry

Miss Yaty said...

hadoihlah! malu nak cek alexa..ki2..

 
zaerr.com