27 Tuka colour pada setiap Post

Salam semua.hehe.Macam mana nak tuka kaler post dengan kaler yang lain? Soalan yang cukup baik bagi korang yang nak kan keceriaan dalam blog.Selalunye,penggunaan kaler pada setiap post telah ditetapkan dalam satu penggunaan.Tapi korang boleh tukar dengan kaler yang korang mahukan.Detail? cube Tengok Contoh gambar dibawah.

Sebelum

Selepas

Caranya,korang copy cede dibawah ni :


Pada code kaler #FFE1FF,korang boleh ganti dengan code kaler yang korang nak.Klik sini untuk pilih kaler.

Dan pastekan code ni pada permulaan ayat korang dalam edit html pada bahagian post.Contohnya:



Dan lastly,korang pastekan code ni,




Di akhir code html yang ada pada ruangan edit html di bahagian post.Klik preview dan publish post.Ulangi langkah tadi pada post yang lain.
Huhu.Macam mana? paham? Sebenarnya,aku bukan nye pandai sangat nk bertutorial ni,tapi nk sampaikan hajat dari seorang blogger yang tanyakan pada aku.hehe.Kalau salah jangan marah,tapi tak mungkin salah kot,sebab tutorial ni sangat senang dan mudah nak digunakan.Just copy,edit colour dan paste.settle! hehe.Terima kasih kerana berkongsi.hehe.zas~

27 comments:

Ikram said...

wah , best tips ni .. dah lama ikram cari ..

Zaer!! said...

Ikram : Thanks bro ikram.hehe.;-)

yahaya said...

bagus entri ni.kongsi kongsi mana yg patut.jangan buat entri tentang cik...nanti lari peminat yang ada.hehe

Zaer!! said...

Yahaya : Hahaha.entry cik?hahaha..bro yahaya banyak tutorial.pinjam2.hehe.;)

pch said...

wah..tip yg bagus ni...


KOLEKSI KORD GITAR LAGU MELAYU


TEKNIK UP TRAFIK MELALUI KOMEN

Ellen said...

Pch : Thanks bro!

dak eina said...

bagus nie zaer..thnx 4 sharing ye ;)

♥-- emieysandra --♥ said...

bgus tutorial nie..nk bookmark la entri ni, kot2 len kali bOleh gune,ehehe
~_^

♥-- emieysandra --♥ said...

bgus tutorial nie..nk bookmark la entri ni, kot2 len kali bOleh gune,ehehe
~_^

zirconia said...

jelesnya orang rajin make-up blog. sy tak pandailah. huhu

Dikjaa said...

len kali leh buat byk3 tutorial lagi k. sgt membantu taw.

Cik. Bena said...

ehem2. bab nak guno coding2 ni la hok kawe slow skali. hehehehe~ =)

fuiyo2!!! header kaler biru senget plop doh. heeee~

misyamissyou said...

uh..macam best je ni..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

zaer smakin mantap...

x lme lg jd man top =))

tiefazatie said...

ok zaer kusyg...haha..nyte2..slm..=)..enjoy ur meal..hihi

*aiyak!kena lagi....smix full...waaaa...zaer...huhu

tiefazatie said...

haha..zaer!!!tgk la tue..ggt kang!haha..g la mkn awk eh..hihi..ye2..salam..=)

*xclear lg ke..haha..adeh..smix xske ifa..hihi

Zaer!! said...

@dak einaThanks Eina.hehe.Berkongsi lebaih baik dari tidur.ehehe

Zaer!! said...

@♥-- emieysandra --♥Wah! Thanks emie.siap nak bookmark lagi.yeah!

Zaer!! said...

@zirconiaHahaha..rajin makeup?mana ade la.saje nk berkongsi.hehe.Thanks!

Zaer!! said...

@DikjaaYeah! Esok nak update yang lain lak.hehe.Thanks!

Zaer!! said...

@Cik. BenaAlololo cik bena.Buleh tu kalau nak belajar.hehehe;-)

Zaer!! said...

@misyamissyouHehehe.Thanks misya.Best ke?nnt buleh try dess.hehe

Zaer!! said...

@MissXYZ a.k.a AbaikanMantop! hehehe.Thanks Misss..;-)

Hezesuze said...

info yang bagus tpi kalo ada org tolong buatkan lagi besh kan hahaha

Fantastic Ajane said...

sama x carany kalu kita nk tukar background bahangain comment post zaerr?

Anonymous said...

Сильно хорошая статья!! Админ делайте статьи в таком же стиле.

Fiqas said...

wow, menarik nih...mesti cuba...

 
zaerr.com