55 BE yang Tak ME?

Salam semua.hehe.Thanks pada semua yang sanggup meluangkan masa untuk membaca secubit keratan dalam blog aku ni okie! Aku hargai korang semua termasuk la silent reader yang wujud dalam blog aku ni.hehe.First,aku nak berlembut dulu petang-petang ni,ayat kasi susun cantek2 untuk bagi korang baca,tapi kalau xchantek dan xmenarik,sila full stop sampai sini je k.Aku tak paksa untuk baca entry yang ada kat umah cacai ni,tapi berkongsi tu lebih baik dari tidur.hehe.

Back to da normal zaer......Ouch2! okie2! Hurm,sebenarnya dah lama aku nk cerita pasal BE aku ni,tapi masa tak mengizinkan.Setahu aku,segala bagai BE yang aku dapat,langsung aku tak pernah buat review,just dapat pastu senyum cam apek menang lotteri.Seronok bile tengok ads nuff berlegar-legar dalam blog aku.Wah! sungguh bongkak perasaan aku masa tu.Senyuman ketat aku pada masa tu memang tak pernah jatuh,sampai la BE aku menjadi ME.Jumlah keseluruhan BE yang aku dapat buat masa ni adalah 4 BE je.3 lagi da kiok menjadi (Metered Earnig),so tinggal la 1 BE yang kukuh dalam arena zaerr.com ni.hehe.


Perasaan aku mula tak tentu arah bile tengok BE aku yang tinggal keseorang tanpa 3 kawan yang lain.Sungguh perit bile tengok ads BE tu tak muncul dalam blog aku.Adakah BE tu masih wujud? dan adakah Incik Nuff sudah merajuk dengan aku? Hurmm,persoalan yang tiada titik nokhtahnye.Kalau tak silap aku,BE yang terakhir ni wujud pada awal bulan 9 lagi dan masih segar hingga ke hari ni.Maknanya BE ni da sebulan lebih bermaharajalela dalam blog aku.Tapi yang aku perasan,BE ni tak pernah muncul selepas Incik nuff membuat anouncement pasal klik fraud baru-baru ni.Mungkin BE aku ni cuak kot,tak pon disebabkan penukaran domain name aku baru-baru ni.Hurmm.Ape-ape pon,kita serahkan pada yang pakar untuk selesaikan masalah ni.

Psst~ Berapa sebenarnya tempoh sesuatu BE ni erk? 


55 comments:

suffer8zine said...

BE aku = 0
sedih!

Zaer!! said...

@suffer8zine
Uiksss bro.ang bia tol?? Blog gempak xkan la 0 kot? Huisss!!

cKyN WaN said...

rasanya BE ni bergantung kepada bilangan orang y dtg setiap kali iklan tu muncul kat blog.

so kalo die dtg2 tapi xde org ngah jenguk maka iklan tu dah xaktif la kot

then die akan jadik ME

rasa2nye la hehe

suffer8zine said...

asal ada 9 tgk2 tinggal 0. tak terkata, huhu

MuJE said...

aku tahu sebab ape! haha... kan event nike city ni dah lepas.. 10.10.10 ari tu.. watpe die nak promote lagi...hehe otw jadi ME la tu kot...=)

Zaer!! said...

@cKyN WaNTu la.memang perasan,BE ni dalam 2 minggu je aktif,tapi tak metered lagi sampai sekarang.hurm.
Thanks yea!

Zaer!! said...

@MuJE
Hahaha.jawapan yang tepat kot bro muje.Ntah la,kekadang sakit gak dok tengok,tapi bende tade.huhu.Thanks derr!

Faizal Fredley said...

BE aku pun jadi macan tu gak...dah lama x muncul...sejak kes klik fraud tu kot...tp aku tgk semalm dah kuar dah..heheh ingt merajuk terus tp nasib baik kuar gak..

tiefazatie said...

erm..ifa nye be ada 3 pun dah xkuar2 nie..haha..xtau ble nk me nie..lama dah xkuar2..konpius2..haha..agaknye nk bg be baru but the same adsvertiser kot..haha

mAsHiMaRo said...

erm,
setau mm la.
BE keluar ikut jangka masa yang advertiser tu nak,
paling sekejap 1 minggu,
paling lama maybe dalam 2@3 bulan kot.

yang tak kuar tu maybe sebab die dah capai had limit yang advertiser tu nak kot~~

najihah sahami said...

hoho...BE tu jenis setia kot zaer..tu yg xnk jadik ME lg tu..hahaha..

psst~i rasa nuff xkasi u BE lain cz u xpenah blanje i ngn duit nuff u...hak2~

hamzah ian said...

tempoh?

advertiser biase beli satu be kat nuffnang.. then diaorang dah ttpkan kuota untuk iklan tu keluar kat blog..

contoh diaorang beli 500kali kat blog ko.. then 500 kali je la iklan tu keluar..

hahahaha..

aku tau sebab aku tanye nuffnang terus.. hohoho

Zaer!! said...

@Faizal Fredley
Hahaha.sama ke bro?adess! tapi ko nye da ok da kan?aminn..xpe2,ni mungkin ade salah mana2 ni.relaks.hehe.;-)

Zaer!! said...

@tiefazatie
Haahaha.yeke fa?tapi kamu nye 3 sekali ilang?adess.ntah la,yang zaer dapat tahu,bile ads tu da di koata kan dengan tempoh yang diberi,ads tu akan ME selepas selesai tempoh koata.huhu

Zaer!! said...

@mAsHiMaRo
Yeah mm.da dapat ilmu baru da.hehe.;-)Tapi kan,kalau la da limit.nape xnk ME je terus.xde la musykil sangat.huhu

Zaer!! said...

@najihah sahami
Ahaksss.ade lak kene banje an?adess.nk banje ke mish?datang umah amek cekelat 20 sen k.;-)

Zaer!! said...

@hamzah ian
Oit bro.memang aku tunggu jawapan dari ko la ni.ko kan anak buah nuff.hehe,bagus ko datang bagi penjelasan.owhh!! baru tahu ma.tapi kan,lepas da limit koata yang nuff bagi tu,nape tak terus me kan je?knk tunggu ape lagi erk?

Cik Jari said...

huyooohhhhhh......dapat BE tuh..henat2...tahniah2.....

zaer,nak tips...camne nak dpt amount sampai puluh2??? CJ penah dapat sampai belas2 je,pastu kiok jadi metered..sadis lorh

AJ said...

nice zaer hehe..nih mesti ader scandal ngan BE tuh hikhik

M a W a D D a H said...

lame xdpt be..huhuhu...

Ellen said...

wah..dapat BE tegar ni..akak tak der BE lah dari dulu.sekali dapat tu..wacakkkkk

Black_roses92 said...

kita nye pn jadi cam tu.. mana tak nye, kita nye trafic sminggu naik, kang patu sminggu turun.. haha.. cmtu la. then BE pn dah jadi mE

sakura said...

musykil jugak pasal BE nih.. skg dpt 2 BE.yeay, sila jeles. tapi rasa2nya tak lama kot, nt akan jadi ME..huaaa ='(

Gee said...

duhh...sya pun dah mula ketandusan BE..(whoaa..ketandusan..ayat tuh..haha)..hari tu ada 7..skrg dah tinggal 4..yg 3 lagi dah jdi ME...agaknya pasal sya jarang dpt update or jarang ada ksmpatan buka blog sjak akhir2 ni kan zaer...hmmm

p[A]n[A]d[O]L said...

ko nak jeleskn aku yer bro?
hooh

tempoh dia x ttp..
depends ngan kempen ads tue la..
kalo dia dah jd ME, means da tamat la tempoh dia..hahah

even dia BE, x smestinya dia akn slalu kuar..
don wory.. ^___^
btw, jan lupa update domain tue kat nuffy..
kang dia x cam dah umah ko nie..

bluedianthus said...

Selalunya..buffered earning akan berhenti pada satu-satu masa. Kemudian pada masa yang lain akan dipaparkan semula mengikut kehendak advertiser. Semoga dapat BE yang banyak lagi ye zaer..:)

nur said...

datang baca pasal BE ni..
ALL IN ONE

suzie rahman said...

hihi xpnh der be pon.ngeee

Robot | Sakti said...

bestlah dapat BE.
blog baru mesti susah nak dapat kan?

+___+

ishak said...

bro, biasanya kalau be tu dah stop kuar tapi lum jadi me maksudnya kuota space yg advertiser tu beli dah habis.tapi kalau advertiser tu topup balik kuota dia, maka ads be tu akan kuar balik dalam blog. kalau jadi me, maksudnya dah habis terus dah iklan tu. aku dah penah jadi sblm ni, be aku stop jap dlm 2 minggu tapi pastu sambung balik mcm biasa. harap info ni membantu. kalau nak info lagi jenguklah dtg blog ek

dak eina said...

eina xpndai bab2 nie..huhu...uit zaer...mmg eina sje main ciku cak mcm nie ngan zaer..huhu..zaer ade ym x?? add eina k! eina89_1707

Zaer!! said...

@Cik Jari
Heheh.cj saje je kan.padahal beratu BE die dapat.adess.sori2.anggapan je tu.agaknye,ads ni terlalu lama kot dalam blog zaer.tu yang banyak tu.aminn..rezeki.hehe.;-)

Zaer!! said...

@AJ
Hahah..2 la.baru ni da sign form nk berpoligami dengan incik nuff ni AJ.ehehe..;-)

Zaer!! said...

@M a W a D D a H
Adah mesti da banyak kan?2 pasal puas dapat be ni.hehe..;-)bergurau!

Zaer!! said...

@EllenHeheh.akak ellen kan da melotop skng ni.BE tu,tunggu masa je nk spam kat blog akak..hehe.;-)

Zaer!! said...

@Black_roses92
Hehe.sama la ngn kite.tengok jugak visitor yang datang an.kalau ramai,baru bangun BE tu.adess..salah ke jawapan zaer ni?

Zaer!! said...

@sakura
Amimnn..rezeki sakura tu.nnt kalau dapat lagi,jangan lupe yea..;-)

Zaer!! said...

@Gee
Heheh.ye kot kak gee.zaer pon sebenarnya kurang jelas pasal BE ni.Takpe nnt da update,kita kongsi yea..hehe..;-)

ribena.illina said...

dulu selalu jugak cakap pasai nuff ni. slu nk wat enry pasai nuff. tapi skag . HILANG arah pasal nuff. hohohoho~

Zaer!! said...

@p[A]n[A]d[O]L
Hahah.thanks bro.aku update nuff sama naik dengan tukar domain baru ni.tapi BE tu wujud masa pakai url baru ni/tu yang jem.hehe..;-)

Zaer!! said...

@bluedianthus
Aminn..Thanks yea warnie.bia lah.ape jadik pon,kita berkongsi ilmu kan.nnt kalau ada BE lagi.kan di update masa ke semasa..hehe..;-)

Zaer!! said...

@suzie rahman
Huhuhu.jangan bersedih sayamss!! hehe.Satu hari nnt akan dapat nye.sabar yea.Nuff tak kira jenis ape kite ni,janji rajin blog.hehe.;-)

Zaer!! said...

@Robot | Sakti
Yuhuuu..aku pon baru robot.2 pasal aku tanye pasal BE ni.hehe.;-)ko pon nnt lambat laun dapat BE.hehe.sabar yea..

budak_nakal said...

wei.. nuff majuk dgn aku ke? lama wei aku x dpt be lps blog lama aku tu aku buang dan pvt..hoho..

budak_nakal said...

wei.. nuff majuk dgn aku ke? lama wei aku x dpt be lps blog lama aku tu aku buang dan pvt..hoho..

Zaer!! said...

@ishak
Yeah! Thanks ishak! hehe.bro lambat sikit je bagi jawapan.aah,sama jawapan yang bro bagi dengan nuff.thanks yea.;-)

Zaer!! said...

@dak eina
Heheh.eina memang kan..selalu main nyorok! geram tol la.hehe.;-)nnt zaer add ym eina k..;-)

Tomato Gurl's Life said...

blog ciktom ade 2be yg dah melekat sebln lebih kot..be baru xmuncul2...incik nuff nak be baru!!

SiBulan said...

xreti pe BE n ME nie..wat nuff pn cenggitu je..
terkedip-kedip bace..
haram pn x paham..
=p

ASSOYFINGER67 said...

Zaer kao tulis surat kat Nuffnang...bagitau pandangan dan masalah kao pakai Contact me..colum kat M/S NUff tu..try ler tak rugi :)

sakura said...

hehe jgn lupa apa? blanja? hihi, sy kan x sampai2 lg cek nuff nie, x mcm zaer kot, da byk kali dpt.. =)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

dulu miss penah kne giler lme nk tgu BE jd ME... sabo je la... huhu

caliph shuriken said...

ni msti pnah wt agreement dgn BE ni, hukk...

Cahaya Kehidupan said...

zaerrr ajar yaty baut komen cam ni?leh tak?

diana said...

akak tak dapat be pun hari ni..
duit pun naik singgit je..
sedih betul la..

 
zaerr.com