24 Thanks Cik Tom!

''Lama aku menanti kehadiranmu,
Kini engkau disamping ku,
Tiada peneman selain dIrimu,
Dirimu sentiasa bersama mulutku,
Terima kasih wahai karipap sardin Cik Tom''....lalala~

Salam semua.hehe.Amacam? Ok tak puisi aku ? Cik tom cair ke bace puisi ni? Agak-agak kalau da cair,simpan balik dalam peti ais tu yea.haha.Persoalannya,siapa Cik Tom? Tipu kalau korang tak kenal,beliau merupakan blogger/usahawan kecil dalam bidang pembuatan kerepek yang berkembang maju dalam industri desa.Kantoi suda! Tapi,betul ke Cik Tom? Aku main bedal je ni,kalau salah tulun bagitahu k.hehe.

Cerita bermula begini....Baru ni,aku dapat tahu yang beliau ni ade buat perusahaan kecil dalam bidang kerepek-mengerepek ni.Mood aku pada masa tu masih dalam mood raya,semua makanan yang bertemakan raya,semua aku bedal.Tak lupe jugak kuih muih dan kerepek raya,tapi kan............semua makanan tu kat kampung.hehe.Tu la perangai aku,mender yang takde itulah yang aku cari.Kali ni aku mengidam kerepek,esok lusa? Hurmmm.Nasib baik ngidam kerepek,kalau aku mengidam kelepet macam mana? Sape nak bagi ?

So,dengan jantung yang tak berapa nk berdentum,aku berani kan diri untuk decide mengenai kerepek tu.Perbincangan aku disambut baik oleh saudari cik tom dan tanpa segan silu aku terus order 2 bungkus kerepek karipap dari Cik Tom.*zaer tak malu*.Tujuannye....untuk pikat adik Cik tom.Auwwwww!!Terlebih sudah.hehe.Sebenarnya aku bukan ade niat ape-ape pon,just nak rasa mender yang aku ngidamkan.Salah ke?hehe.

Pada mula tu,beliau malu nak kenekan bayaran atas kerepek yang aku tempah tu.Tapi lepas diberi ayat manis oleh aku,beliau sedia menerima.Malu konon,tup-tup 2% naikkan harga.*Aku bergurau*.hehe.Tapi memang berbaloi berurus niaga dengan beliau.Sebabnya....2 bungkus yang dimintak,5 bungkus yang sampai.hehe.Thanks Cik Tom.Harap-harap beliau dimurahkan rezeki.Tapi yang penting,rasa kerepek tu memang marvelous beb! Kalau korang tak percaya,cube la order.hehe.Terima kasih kerana membaca.zas~

Psst~ Gambar bungkusan tak sempat di snap.hehe.Maaf Cik Tom!

24 comments:

Tomato Gurl's Life said...

adeh..kan dah cakap tak payah buat entry..sengal..huhu..takde orang tau la cik tom buat biz..ni kecil2an pun biz at umah je..

Zaer!! said...

Cik tom : Mana ada cik tom pesan xyah buat entry! ngee!! Terlepas suda!haha

Melati Qistyna's Mummy said...

uiks, cm besh jer, akk pown nak la :)

Pinky Pixie said...

woah, x taw pom cik tom ade buat bisnes.. perahsia rupenye cik tom ni. hekhek

jayne said...

wahhh... baru tau..kerepek tomato ke cik tom?hehehe.. so pasni cik tom boleh wat n3 utk bisnes cik tom. =P

Nur Hayaty said...

cik tommmmm....nak jugaaaa.....tak pernah pun makan kerepek karipap..napa zaer tak kasi yaty sikit..hoho =P

echah mashuri said...

ni kena mengayat cik tom gak ni..haaaaaa:p

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

opppp zaer sakan nmpk miahahaha

yuyu said...

pheeewwwiiitttt...ehem ehem :P

Izan Ishak said...

zaer...nnti kalau pesan kepek ngan cik tom lagi jgn lupa snap gambar ye~

annazanariah said...

zaer... ehem.. ehem.. ececeeehhh..
cik tom, mau jugak.. boleh la cik tom promote kat blog nnt..

*pandai zaer mengayat cik tom ye* hehe...~~

::ienafazlyna:: said...

kerepek karipap tu rupe die macam mane?karipap yg kecik2 tu ke?konfius jap aku

Gayahspears said...

hahaaha~lawak!!! pecah perut aku baca...

Melati Qistyna's Mummy said...

berahsia..... tp nape si zaer neh tau laks.... hohohoh [fishy2....]

Chaon Cornerz said...

ade nak kerepek untuk test tak..? kene test dulu baru bleh beli banyak2 nie.. hahha..

LadyBird said...

pasti sedap.. mn gmbr nye nk tgk kerepek che tom..

maCy said...

so, bawak2 la anta lagi 3 bungkus kat macy. haha

Kuman Chaos said...

uiihh kerepek... ada sample tak :)
kuman "aku tewas .." Entry

gnesop.com said...

perh bro.. mesti cik tom cair :)

M a W a D D a H said...

sila post kat adah sikit 1 bungkus..tetibe mengidam...zaer...;)

Rainbow said...

sejak akak xder ni, ko ngorat anak dara org yer zaer....

xpe lah, akak redho je lah he...

mn special entry pasal kehilangan rain? :P

btw.... i think ur writing skill improve alots la dear..

salam~~

M a W a D D a H said...

adeehh..shoutbox zaer da penuh..penat taip panjang2...so ape lagi zaer kena banje makan...hehe

Almy said...

Zaer, nk send kat shoutbox td, pastu dya naek ni..hehe

Shoutbox limit of 60 posts per hour reached.

Please try again in the next hour.

This shoutbox version is Basic and can accept up to 60 posts per hour only.

Dayat said...

Gambar tak sempat snap kau dah balun habis la tu

 
zaerr.com