31 Maksud disebalik Yahoo logo ?

Salam semua.hehe.Maksud disebalik Yahoo Logo? Icon yang sekecil duit seposen tu pon ade maksud tersirat ke? Hurm! Mesti diantara korang semua yang da tahu kisah ni.Tapi bagi aku,perkara remeh macam ni baru bermain dalam minda aku,maklumlah blogger mentah macam aku ni,cetek ilmu IT.Wah! *pengakuan terbuka zaer*.hehe.

Dalam syok aku dok bace forum-forum yang ade kat laman sesawang ni,terjumpe pulak artikel pasal maksud disebalik yahoo logo? Pelik,tapi aku berusehe jugak untuk habiskan membace artikel ni.Rupe-rupenye memang ada maksud tersirat yang terdapat pada logo yahoo tu.Korang nak tahu ape yang aku jumpe? Ok2,kat sini aku akan bagitahu korang macam mana nak dapatkan maksud tersirat yang ade kat yahoo logo tersebut.hehe.zas~

1.Korang Search yahoo..Tick pada yahoo homepage.
2.Bile dah kluar Homepage tu,korang akan nampak 1 logo yahoo kat atas website tu..
3.Pada perkataan Y.A.H.O.O ! terdapat satu tande (!) kat hujung perkataan yahoo.
4.Korang cube klik kat tande (!)......
 
Ha! Ape yang korang dengar? Naik bulu roma aku bile dengar suara tu..hehe..Kebiasaanye suara asing ni sering didengari dalam sesebuah gereja.Tapi entah la,kemungkinan tu salah satu cara kristian untuk sebarkan dakwah mereka.Wallahualam.Aku sekadar berkongsi..hehe.zas~

Psst : Sebenarnya aku jarang bukak yahoo hompage ni,entah la..Naluriku kurang berminat pada yahoo ni..hehe.Korang?

31 comments:

apik pehe said...

aku suke google..xpon bing..hahaha(macam la aku suke bing)

Zaer!! said...

Apik : Hahaha..aku kureng dengan yahoo ni..hehe..

Lagenda said...

mak suka google crome!! X minat yahoo..bila zaer soh dgr suara seram tu, laaaaagi ler mak x hinggin dengor!

Zaer!! said...

Mak : Hahahaha..apo la mak ni,tyr la dongar dulu mak.best je dengar..hehe..2 la,yahoo ni cam seleweng pon ade..adehh!!

YuSeNzE - KniGhT said...

erk!!?? yeke weh?? hahha..

aku ikot mood, yahoo aku redah, bing pon aku sesah.. hahahah..

tapi paling bnyak berjasa pakcik kacamata la.. hahha..

Zaer!! said...

Yusenze : Huhu..betol kot bro..sebab aku da test tadi..cam apeda bunyi tu..haha..Same la,budak kaca mata gak terbaik..haha..;-)

pu3mas89 said...

laa.. yeke?? seram mcm mane ek? mcm xnak dgr je.. takoot... lg pun mas xske yahoo.. google lagi bes n gempak..

M a W a D D a H said...

zaer...da tak boleh komen di shoutbox..da penuh...

alik atah sket...klate mek siti we kembe le ye..hehe..

hati2 di jln raya..slmt hari raya maap zahir batin...daa..

ejum said...

aku dulu2 memang yahoo lar aku pakai..sekarang tidak lagi..xperasan lak ada sound bile tekan kat tanda "!" tu...

fathiah said...

x pasan lak ade. nty nk try la. huhu :)

Azmi said...

biasa guna google je

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

owh ya ker. baru tau. dha lama sngt tinggalkan yahoo nie. hehe~ dha bertahun2 tak guna yahoo. hehe. prefer guna google. hahaha~

adda said...

setuju.. tak suka yahoo. google i suke

Zaer!! said...

Pu3mas : hehehe.la,belom ape2 lagi da takot ke mas..neway,bagi zaer,pakcik kacamata jugak yang best..hehehe.;-)

Zaer!! said...

Adah : Hehehe,Thanks adah..

Zaer!! said...

Ejum : Hehe,sama la ngn aku jum.belum ape2 aku da bukak yahoo..hehe.;-)

Zaer!! said...

Fathiah : Huhuhu..dengar jangan xdengar fathiah..nanti kalau da dengar cerite sikit k..hehe

Zaer!! said...

Azmi : Same la kite azmi..lebih tertarik dengan budak kacamata..hehe..;-)

Zaer!! said...

Leha : Yeke leha,same la ngn zaer kot..mule2 tu pikir google ni biase-biase je..tapi bile da lame,best la pulak..hehe.;-)

Zaer!! said...

Adda : Yuhuuuuu..teruskan men'support' google..hehe..;-)

taqie said...

sllu bkk google je :p

Zaer!! said...

Cik Taqie : Huhhu.same ngn zaer..siap da banned da yahoo.huhu..;-)

DaHLia said...

erkkk baru tahu siap ada bunyi...erkkk gerun jer..
seb bek aku syg google, google sayang aku

Zaer!! said...

DahLia : Hahaha..dalame da kak sebenarnya...tapi buat xtahu je..neway,budak kacamata jugak yang zaer sayang!haha

yebbit + . + said...

yebbit pon kurengg gak ngan yahoo, google sajorkk

Zaer!! said...

Yebbit : Hhehe.sama la dengan zaer..hehe..Thanks!

AJ said...

pak cik google terbaek lah!

najihah sahami said...

alar..mish salu bukak yahoo ni..aduss..

insaf2....

thnx zaer!

Anonymous said...

Saya rasa sangat terkilan kalian menghina orang2 kristian.....
.^_^.
. .....kalu mahu menghina yahoo...janganlah babitkan agama....

Anonymous said...

vaja kontrollida:)

Anonymous said...

korang wat le 'engine' sendiri...klik je dgr bunyi azan terus
takyah guna yahoo o google...korang men libat 'church' pulak...haiz ape ne

 
zaerr.com