15 Lelaki jepun berkahwin dengan karekter video game ?

Salam semua..haha..macam pelik je artikel aku ni..Ni la akibatnye dunia terlalu moden,ade jugak lelaki yang sanggup mengahwini seorang karekter dalam permainan video tu..pelik kan?? Dari mula aku bace artikel ni macam xpercaya,tapi bile dah explore betul2 mengenai artikel ni,memang real beb!!..hehe..

Lelaki yang bernama 'SAL9000' ( bukan nama sebenar ) menemui karektor 'Nene Anegasaki' ketika bermain permainan simulasi 'Love Plus'..(cinta pandang pertama beliau)..ahaks!..Lelaki jepun ni mula bertekad mengahwini karekter tersebut kerana beliau ni digelar otaku yang bermaksud gelaran untuk golongan muda jepun yang ketagih permainan video, komputer dan alam fantasi..hehe..Dalam budaya otaku ni, ada yang berpendapat memanggil karektor dalam permainan video ni sebagai Myloverwife..haha..pelik2 je ekau ni..hehe..

 
''Memandangkan saya ni memanggilnya Myloverwife,saya berpendapat, lebih baik saja kami berkahwin..''kata SAL9000 ketika diwawancara televisyen Reuters''


Lebih yang xmasuk akal lagi,si SAL900 telah merakamkan video perkahwinan mereke disebuah gereje yang terletak di bandar jepun..kalau korang nk tengok korang klik sini k..hehe..Syabaz aku ucapkan kat si SAL900 sebab menjadi orang pertama yang memperisterikan karekter video game sebagai isteri beliau.Lastly,aku ade video terbaik bagi SAL900 ni..haha..klik sini k..zas~~

Sumber :Boing-boing.net

15 comments:

Afiq said...

haha ape yg de dapat kalau kawin ngn karekter dalam game? hadoila manusia zaman sekarang ni..pelik!!!

xangonila!! said...

Afik : hehe..2 la pasal..berlegar2 la ekau dalam alam fantasi.;-)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

zaer bla lg nk kwin ngn karekter game? hohoho =P

zulkbo said...

Salam bertandang..
semoga sihat selalu
orang di sini..murah rezeki

xangonila!! said...

miss : hahaha..tak hingin eden!!;-)

xangonila!! said...

zulkbo : salam bro,terime kasih kerana singgah..Alhamdulillah sehat..zaer doakan bro pon sehat k..selamat berpuase..;-)

nabilah abd rahman said...

hahahha...boleh pulak laki ni nak hidup dengan karakter game...tak realistik lgsg pemikiran laki ni...

xangonila!! said...

nabilah : hee..alam fantasi menguasi diri la 2..;-)

::sherry:: said...

Ish, pelik betol mamat ney ! haha.
Ada ke kawen ngan karakter game ?
tak logik langsung laa. hadoi.
Encik Zaer jangan jadi macam dia sudah laa.. haha.. ;DD

xangonila!! said...

sherry : Hahaha..en zaer ni nk cari dalam dunia nyata je sherry..;-)

Tomato Gurl's Life said...

gila ker pe??
zaer nak kawin ngan karakter mana??
huhu

xangonila!! said...

cik tom : hehe,nk kawin???aiyoyo..not in my mind lagi la..;-)sape erk??kalau sakura2 ade x??

eqacashperlala said...

hish!

manusia macam ni pun ada kee
pelik pelik

Rina (◕‿◕)✿ said...

hahaha! sgt pelik ok

touya said...

Sesetengah Otaku memang camnie . JAP ! Macam mana diorang nak buat anak ?

 
zaerr.com