23 Mercun pop jam 8.00 pagi !!

Salam Semua..Arrgghh!! Tensionnye....Pagi,petang siang malam ade je bunyik mercun..Korang pernah dengar bunyi mercun time2 orang nk pegi keje? Fuhh!! sabar je la zaer..hehe..Tadi,arround 7.30 a.m,tengah syok layan blog,ade pulak bunyi yang panaskan telinge aku pagi-pagi ni..PING-PING-PING!!..

Bunyik ape pulak ni?..Fuh! betol jugak cakap orang,zaman sekarang ni mane ade bunyi mercun PIUT-PIUT-PIUT!! da kan?..hehe..semua da 'advance' beb!!..Then,aku nk siasat la sape yang buat onar mercun pagi2 ni..jeng-jeng-jeng!! Rupe-rupenya anak jiran sebelah umah aku da..hehe..Seronok aku tengok die hentak mercun pop ni..Nasib baik la budak lagi,maybe die xtahu nk bezakan malam dengan siang..( ekau tunggu erk anish,sat lagi abis la pipi tembam ekau 2 )..hehe..Tapi,pemikiran aku still lagi tak tentu hala,kenapa kuat bunyi mercun pop ni?..hurmm..


Kalau nk diukur dari segi saiz,duit syiling seposen pon lagi besar pada mercun pop ni..tapi kenape kuat sangat bunyi erk??~maksud aku xdela sekuat bunyi mercun bola tu..Dari luar rumah sampai la ke dapur aku bergerak,still jugak bunyi PING-PING-PING!!..adeh!..So,kat sini ade peringatan yang aku nk bagitahu,kalau bunyi mercun tu da kuat,apatah lagi kalau terkene tempias mercun 2,tak ke kuat korang kene??..hehe..zas~


 

23 comments:

Afiq said...

anis jr. ke yg main? haduiii si cute tu haha

xangonila!! said...

Afik : aah,semangat die hentak tadi..cik man buat xtahu;-)hahaha..

miss nina said...

semangatnya budak2 main mercun ye
kat kawasan saya belum kecoh lagi

~blogwalking

xangonila!! said...

miss nina : hehe..nnt2 ade la 2 nina..nantikan kemunculannye k..;-)

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

heheh~ lama dha tak main pop2 nie~ huhuhuhu.

tim said...

benda alah ni tak bahaya ke..??ahakz

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

ape lg ramapas je mercunnye miahahaha

RedBoy said...

haha.. tp mercun pop better more than mercun bola.. aku memang geram kalau aku tgh solat tetiba je mercun bunyi.. rasa nak tembak je dgn senapang gajah.. huhu..

Rainbow said...

akak bengang bilaa org sedap tido pg2 hari..tb2 bunyi boom gegar mcm kena serang je...
bimbag gak takot terorist kan.. xmature tol budak2 u kejot org mcm tu..keje boys blok sebalah ah..

dak eina (◕‿◕) said...

huhu best men mercun nie...eina pon men jugak kalo anak sedara eina nie men...

najihah sahami said...

alar zaer..macam la mase kecik xpenah main mercun...ntah2 lagi power..meriam besi..kan2??hahaha...

meh cnie nombor dak 2, nk suh die baling mrcun bola ke, roket ke..bru power zaer wat entri t..hehe

Hezesuze said...

wah anak weols suka ngan mercu nie..tapi kekadang tension gak..bersepah dibuatnye....huhu

xangonila!! said...

Halisa : huhu,klau nk main beli je jat pasar malam,tapi kalau da abis stok,pasar ikan pon ade jual taw.;-)

xangonila!! said...

tim : Huuurrm,ntah la tim.tapi kalau da kene 2 maybe xboleh jalan kot..;-)


miss : haha,xboleh rampas miss,kang zaer lak yang main..ha?camne??hehee..

xangonila!! said...

Redboy : Hahahaa..same la ngn zaer,cukup menyampah time kite terawih ade je bunyik ketupat inti belerang ni..adehh!!sabe je la redboy..;-)

xangonila!! said...

Miss rainbow : Ahaks!! betol 2 kak,tapi kalau terorist xdenye pakai senapang PING-PING-PING!! ni dah...hehe..;-)

Dik eina : Hehehe,bukan eina sorang je joint,ni,zaer pon nk masok jugak..hahaha..;-)

xangonila!! said...

najihah : wah!! meriam besi,i like!!!! hehehe..adus!,kalau da pagi2 budak 2 main mercun bola ke,mercun roket ke,memang advance budak ni,silap2 umah najhah pon die boleh attack.;-)

xangonila!! said...

Hezesuze : La yeke kak??ok2..kalau..xleh salahkan anak jugak kan kak,salahkan pade pembeli mercun 2..hehehehe.;-)

aQmaR 0n The Blog said...

mercun bawang namenyehh nie...

Tomato Gurl's Life said...

alah setakat mercun ni xkuat sgt la zaer...adik2 selalu main...best jgk jion sekaki..hehe

xangonila!! said...

Aqmar : maikaih!! ade ke aqmar..xtahu pulak..mercun halia ade x?hehe..;-)

xangonila!! said...

Cik tom : hehe..xkuat ke cik tom??meh zaer nk bagi mercun bola pulak..tengok macam mane??heheh

Tomato Gurl's Life said...

mercun bola pun best..tapi skt telinga...hehe..zaer..kena beli shoutmix lain la...jem xleh nak drop msg..

 
zaerr.com