22 Kes Pembuangan bayi lagi ??

Salam semua..hehe..Buang bayi?..Tak abis-abis lagi ke dengan isu hangat ni?..Sampai sekarang aku terpikir,macam mane la kes buang bayi ni boleh berleluasa dalam masyarakat dunia?..Even ade hukuman GANTUNG pon still tak takot..Fuh!.Korang tahu macam mane kes buang bayi ni perlakukan?,kalau nk dicerita satu-persatu memang tak dapat nak dibayangkan,sungguh kejam bayi ini diperlakukan..Ade tu,sampai dicampak dalam sungai,ditinggalkan dalam Tong sampah dan paling kejam lagi,bayi tu ditanam hidup-hidup..Nauzubillah!..

So,bagi korang yang nak tahu lebih detail mengenai bagaimana kes pembuangan bayi ni diperlakukan,jom ikut aku..Aku sendiri ade jawapannye.Kali ni aku akan dedahkan maksud yang paling tepat dalam kes pembuangan bayi ni..hehe..zas~~

ARE U READY!! AND 3,
|
|
|
|
2
|
|
|
|
1,AND ACTION!!


''Waaaa!!!Mummy nak bawak saya pergi mana,saya tak nak kene buang!!Waa!! ''


''Please Help me!!..sebab saya hodoh,saya kene buang dalam Tong sampah ni!!''


''Tergempar!!,seorang bayi lelaki dijumpai dalam kotak pembungkus makanan!''


''Yuhuuu,kalau iye pon,buang la dalam Lamborghini ke,porshe ke?ni tak,Buang dalam Ferrari je..tak class la''


''Bayi ni dijumpai dalam microwave..sungguh kejam!!''


''Kes pembuangan bayi paling kejam,dijumpai semasa nak masak BBQ''


''Sungguh Menyanyat hati,Dijumpai ketika membeli belas disebuah pasar raya''

Hehehe..Amacam??detail tak aku share dengan korang?..Terpulangla kalau korang nk percaye ke tidak..hehe..Gambar sekadar hiasan je ni..hehe..


22 comments:

Lagenda said...

wuaaaa...sadisnya tgk baby2 tu semua kena cenggitu!! paling sadis, baby atas pemanggang..

Zaer!! said...

Hahaha..sadis sungghu mak..memang xtahu la ape nk jadi sekarang ni..hahahaha;-)

Dc said...

waaa..chian nyerr baby tu..klu bg kat DC kan best:D..
yg baby dlm microwave n tmpt panggang tu nak hilang kan bukti ker ape? haha..x pon buat daging panggang..sedap sehingga x der org nak sentuh..haha

Nur Hayaty said...

biar betul?leh caya ke ni zaer?haha..kat sini lagi kejam,baru2 lahir da lempar merata2..huhu

Zaer!! said...

DC : Wah!! 2 la pasal..bek bagi zaer gak kan..senang nk jage bebudak ni kalu dok umah xbuat pape..hehe..yang bby dalam microwave 2 memang nk kene panggang 2..tunggu time je 2 dc..hahaha

Zaer!! said...

Yaty : Hehehehe..zaer nk hubungkaitkan je ngn gambar2 kat atas ni..hehehe..tapi yang pasti,malaysia lagi teruk kan..hehe..

Dc said...

Dc suke gilerr dgn budak2 cmtu..cute..klu jumpe kat mane kan..rs nak cubit2 jer..bila lg la dpt anak nee..huhu~~

IkaAR said...

aku dah takde idea mcm mana nak maki hamun dah org2 yg buat keje giler ni

FloEllen said...

adui..gila ker pa org2 ni...ntahlah...!!!!!

tp kat msia lum ada kes mcm ni kan..paling2 kena buang kat parit, kena kubur hidup2..ni mksdnya tenologi mrk sgt maju sama maju ngan kes2 cam ni...alahai..apalah nak jd ngan dunia masa kini..?opss...

Zaer!! said...

DC : Wah!! im like babydoll..cam2 ke dc??hehehehe..same la..geram mase baby je..kalau da besar,xdak nk geram da..hehe..Aik!,awal lagi pikir pasal anak ni..ha!!!

DaRa MaNiskU said...

huhu..mcm2 jer..lg standard carted dr tmpt kte..hehe

Zaer!! said...

ikrar : Hehehehe..ikrar,part ni ko xyah susah nk maki hamu k..ko cume gelak je..hahahaha

Zaer!! said...

Kak ellen..yeah kak!! betul 2..sepatutnya pemikiran dorang ni makin matang..tapi.makin xbertamadun ade la..hurm..ntah la..doa-doakan je la semua yang terbaik k kak..hehe

Dc said...

hahaa..klu anak org blh lah wat cmtu..klu anak sendiri sampai mati ler syg kat dia:) huhu~~ pandangan jauh kehadapan kata kan:)

Hezesuze said...

hahaha sengal ler uols nie...picta pertama tu yg xbleh blah...tahan ke beg plastik tu nk tahan baby gebus cmgitu?? hakhakhak

tapi mmg lately ramai lak yg buang bayi kan almost every day...yg lagi sedih kebanyakkan nye bangsa melayu...aduaaiii pe nk jadi dunia skrg nie....

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

ish3 dasatnya~ huhuh. betul skrg nie dha jadik mcm 'trend'. tapi trend yang negatif.

moga hidayah diberikan kepada mereka2. huhu. Sian baby2 tu~

echah mashuri said...

alasan dia takuttt kat mak bapak..malu gn orang2 luar..
tp time buat 2 xtkut n xmalu plak kan??adoiii

misyamissyou said...

dasat..kejam gile "dispose of your ugly children here"

budak yg duduk dlm troli tu boleh kan macam tu..terlipat..ishh..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

teroknye zaer mane hang dpt pic tu derr buang ank dlm plastik...

p/s: wah entri kebapaan sudah ho3

Tomato Gurl's Life said...

kejamnyer....

dak eina (◕‿◕) said...

huhu baby kena buang sbb hodoh..sgt xptut~~ ;p

Whateverstory said...

Ya Allah...manusia skrg mmg xbhati perut kan...

 
zaerr.com