37 'WHITE NOISE'? Ubat tidur ?


Salam semua.Wa!! Ngantuknyer................Nape la sejak akhir-akhir ni payah sangat nk lelapkan mate?.Hari-hari da macam 'Pak Guard' kat umah ni.Fuh!.Sepatutnye bile dah jamah menu sahur tadi,boleh la nk beradu dengan katil kesanyangan,tup-tup...still jugak tak boleh nak tidur*ngada-ngada ekau ni zaer*..Arghhh!..Korang tahu nape aku jadi macam ni?.Sebenarnye,aku pon tak tahu..hehe..


Dalam syok aku dok selongkar laci Encik google,terjumpe lak satu artikel ni..korang nk tahu ape yang aku jumpe?.ok2.Ni tajuk artikel tu,''Susah Tidur?? Pakai Aplikasi ni''..Wahh!,macam tahu-tahu je encik google ni kan..hehe..So,tercetus la idea aku untuk membuat entry pasal artikel ni..hehe..Korang pernah dengar pasal applikasi 'WHITE NOISE' ni?.Sebelum ni pernah la dengar jugak,tapi buat tak tahu je..hehe..Bagi korang yang tak pernah dengar,meh aku nak story sikit pasal aplikasi ubat tidur ni..zas~

Klik untuk image jelas 

Hehehe..macam mane??..Sebenarnye banyak lagi tips untuk masalah tidur ni,salah satunye berwudhuk dan berzikir..So,xsalah kalau aku nk gunekan aplikasi ni sebagai tips tambahan untuk mengatasi masalh tidur aku..hehe..So,bagi sape2 yang susah nk tidur malam,try la gune aplikasi ni..memang menjadi beb!!..mule-mule aku dengar alunan musik tu,memang takde kesan,tapi lame kelamaan tetibe lak terasa ngantuk..Mungkin kesan dari alunan suara-suara tu telah melemahkan saraf aku yang tengah tegang..hehe..


Psst~ Aku nak tidur!!..kumpul tenaga untuk bw petang karang pulak..hehe..salam.

37 comments:

Nur Hayaty said...

Selamat tidur ye zaer,petang nant dating lagi..haha =P

Zaer!! said...

Yaty : Hahaha..ok2..sat agi nk pi masok tidoq..hehe..nk layan alunan ni dulu..;-)

SweetSyaza said...

huhu..kesian,pergi tido elok2 keyh...
jgn sampai jatuh katil pulak.. ;p

Dc said...

chian nyer..dulu Dc pernah ambil ubat tidur gara2 penyakit ne..tup2 kantoi la plak mkn pil tdur..huhu..naik bengit telinga ne dgr leteran sumone..^_^//last2 kne la blaja tdo wlpn payah sgat:(

Zaer!! said...

Sweet syaza : Hahahaha..baru nk tidoq untuk hari ni syaza..;-)..Thnaks..

Zaer!! said...

DC : Wah!! dc lagi teruk lagi zaer..siap makan pil tido lagi..adehh!!..kalau boleh jangan k dc..try aplikasi ni k..zaer tahu,dc same je ngn zaer.;-)

Dc said...

pernah..tp x baik tuk kesihatan..huhu...skrg dah ok sikit wlpn payah gak nak tdo..huhu~~ dah insaf..x der ambik pil 2 lagi..^_^

Cik Bucken said...

pakai stokin mase tido...serious senang tdo,,cik bucken sllu buat,,tp kalau2 cuaca pns berdenting tu x perlu la kot,,bepeloh2 plak kaki :D

Zaer!! said...

DC : Hahahah..2 la dc..xbagus 2 amek pil tido..aduh!!..xpe2,baikan jadi pengajaran k..da insaf tol ke ni??da tido??hahaha

Dc said...

iyer ker? nnti Dc cube:) klu berkesan tenkayu yer cik bucken:)

Zaer!! said...

Cik Bucken : Thanks cik bucken,tips jugak 2..hehe..nnt zaer nk try..tenkiu kongsi pendapat n pandangan k.;-)

Dc said...

huh..seyes..x der ambik pil tu lg..kang marah plak sumone tu^_^...hehehe

Zaer!! said...

DC : Hahahah..sape erk someone 2???nk tahu jugak ni..adehh!!..sibok la ekau ni zaer..;-)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

xleh tdo mlm sbb dak kicik ni da terlebih tdo siang derrr

Zaer!! said...

Miss : Aihhh derrr!! mane ade la..zaer qadar tido yang semalam punye la miss..;-)

Dc said...

hahaha..sumone lerr..secret maaa..:p

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

uishh. leh cuba la lepas nie~ hehehehe,

Zaer!! said...

Halisa : Hehehehehe..try jangan xtry k..;-)

M a W a D D a H said...

zaer dah bangun tdo lum?? lamenye tido...hehehe..seronok sgt la tu dengar alunan muzik...

emieysandra said...

cube dgr zikir, elOk gak di bulan pose ni..tunggu mse nk lelapkn mata tu, ikut same berzikir..

~_^

Zaer!! said...

Mawadah : Hehehehe..lom tido lagi ada la mawaddah..hehehe..ade tips tido x??kalau ada kongsi k..hehehe

Zaer!! said...

Emie : Thanks emie..ade tips baru ni..;-)nk try la nnt..hehe..

M a W a D D a H said...

tips tido yelah: kalu rasa mengantuk terus tdo..kalu xngantuk, jangan tido..blogwalking lagi baik..hahaha

echah mashuri said...

kira biri2 baru leh tdo...xpun mnum susu...heee

touya said...

WAH BAGUS ! Kebetulan aku memang tengah cari lagu nak pasang kat keta aku , takderlah boring sangat drive nanti .

Tomato Gurl's Life said...

zaer tak leh tidur sebab duk sibuk ingat blogwalking,....hehe

misyamissyou said...

lorhh..de gak masalah ni..tp kdg2je(tp tu namenye gedik xmau tdo bkn insomnia..hehe)

berkesan eh white noise tu..cm misteri jek..huhuu

tp kalau xleh tdo biasenye gi mandi, pakai baju lain pas tu masuk tdo..kalau xleh jugak pejam je mate..zikir dlm hati..jgn bukak mate..gerenti tido..hehe

Huda Engku said...

it's science..

tp ada tak aplikasi utk atasi masalah org yg kuat tdo..??

*just wondering*

Zaer!! said...

Ecah : Hehehe..maksud ecah macam mane??kene minum susu kambing bebiri ke??huhu..;-)

Zaer!! said...

Touya : Wah!! ..boleh je kalau nk try mase balik kg nnt..tapi jangan sampai terlentok pulak yea..;-)

Zaer!! said...

Cik Tom : Hahaha..mane cik tom tahu ni??huhu..Thanks sebab tahu nape zaer xleh nk tido..haha..

Zaer!! said...

Miss : Hehehehe..Thanks miss sebab berkongsi..huhu..zaer saje nktry aplikasi ni...macam best la pulak..tapi bile da try,terus je rase ngntuk..hehe..

tiefazatie said...

zaer full dh shoutmix awk..famesnye..hihi

dak eina (◕‿◕) said...

thnx for sharing..ngah download nie ;)

shark said...

siap kne pakai aplikasi lg nk tido nie..
otak ko pkai o/s apa bro
hehehe
apa2 pn slamat tido.

fzikuz said...

err.. mcm2 apps skang ni ade..
nk bntu tuk tdo pn x trkcuali..
hebat2.. ^^

armouris said...

info tentang kurang tidur di SIHAT SELALU - Kanser Angkara Kurang Tidur

 
zaerr.com