17 UniSEL Tidak Diiktiraf ??

Salam..Hah!! UniSEL tidak diiktiraf??betol ke ni xangonila??hehe..Seronok bile dengar kawan2 kite ni dapat sambung pengajian di Universiti yang terkemuka kat Malaysia ni kan??.jelous seyh!!..tapi xpe,aku ni sekadar lepasan kolej je,xsehebat dorang yang masok Universiti 2..hehehe..Tup2 dapat diploma jugak,diiktiraf kerajaan lagi 2..hehe..Tadi,mase aku tengah syok2 bace newspaper,ade la topik pasal UniSEL ni,terkejut bile dapat tahu Universiti ni tidak diiktiraf !aiseyman,ade jugak pihak yang macam ni??Fuh!!

Mungkin pihak Universiti 2 senang lenang hadapi kes ni,tapi yang sakitnye student2 lepasan Universiti 2..Nak sambung pengajian xboleh,nk apply keje pon kene pertimbagkan..Last2 dibekukan sebab sijil belajar tidak diiktiraf kerajaan.adoi!.Ni bukan omong2 kosong k,sebab aku ade kisah pasal seorang student yang baru tamatkan pengajian di University ni,kalau korang nk tahu kisahnye,korang bace kat sini..zas~

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Hehehehe,letih ke bace??so,macam mane??kesian kan kat student ni..Hurm,sebenarnya aku xde niat ape2 pon pasal Universiti ni,just nk kongsikan ngn korang semua je.So,aku mintak maaf kalau ade yang menyinggung mane2 pihak..;-)

Psst~Bagi student lepasan University,korang semua dah check betol2 ke sijil belajar korang??hehehe..

17 comments:

pu3mas89 said...

pakcik... sori la now dah jarang nak jalan2 ke sini.. now bizi sgt. isnin nie dah stat kerja.. doakan yg terbaek untuk kite k..

xangonila!! said...

orait!! xde hal la makcik.just fokus n disiplin dalam kerja nnt..;-)

pu3mas89 said...

TQ.. pakcik pun sama jugak ye.. jgn nakal2.. wakakaka..

Affan Ruslan said...

uish, tak pernah dgr lak cite cmni pasal unisel.

xangonila!! said...

hahaha,2 la tadi baru masok paper..macam2 la..;-)

Anishaway said...

mcm mane nak explain kat ieqa, ksian dia.. :(

xangonila!! said...

hehe,kisah yang anish bace 2 same course ngn ika...;-)

sop said...

tak iktiraf? kalau utk kerja swasta x der masalah cuma kalau nak masuk kerajaan mesti diiktiraf JPA..

rasanya byk couse yg x diktiraf JPA.. tak semua yg iktiraf.. boleh semak kat interaktif.jpa.gov.my

sop said...

ada kolej dan IPTA yg hanya bebrapa couse yg dpt iktiraf.. ada jg bidang x iktiraf..

padin said...

bagusla ko berkongsi.. niat ko tu bagus, huhu sian student r kalau kes mcm ni,

xangonila!! said...

Sop : tq bro! banyak course yang saya tengok xdiiktiraf JPA..kenape erk??tapi kesian la kat student2 yang lepas 2,sia2 blajar samapi 3 tahun..Hurm!;-)

xangonila!! said...

Padin : hehe,just sharing2 je padin..miahahahaha;-)

si[jari] telunjuk said...

rumate den ex-unisel...dpt masuk USM..

xangonila!! said...

maybee course roomate cik jari 2 umum kowt..;-)

budakmengong said...

law cmtuh msowk URTV jelah.agy sng.heheh

xangonila!! said...

ahaha..dalam utusan pown da masok..kalau URTV,kamu ade sponsor??;-)

Huda Engku said...

fisioterapi eh..course baru gak tu..

sy dak unisel :)
sebenarnya it depends on the course, before mendaftar kat mana2 ipts pun memang kena check the course at that ipts dah approved ke blom oleh MQA, blh check online if i'm not mistaken. i'm taking b.ed.TESL (hons.) @unisel. Alhamdulillah ok je. senior2 n kwn2 sy senang je dapat keje government & smbung masters kat IPTA. course sy plak kami kena praktikal di sekolah2 kerajaan so kalau tak diluluskan, sudah tentu kami tak dapat buat praktikal kat sekolah kan?

 
zaerr.com