8 Cara-Cara korang nk cover 'Malu' !!

Hye u all !! lagi2 cerita menarik aku nk kongsikan dengan korang semua.Kali ni aku nk cerita sikit berkaitan dengan 'Malu'..hehehe..mesti dikalangan korang semua pernah rase situasi malu ni kan??? hahahahaha!! kadang-kadang 2 sampai tebal muke aku dibuatnyer..hehehe..xpe2,bukan 2 aku nk ceritakan ngn korang semua,tapi korang kene ingat setiap ape yang kiter lakukan mesti ada jalan untuk memperbetulkannya..so,kalau korang nk tahu,aku ade care bile nk 'Cover' malu korang...hehehe.--ceng ki daut!! ops!! check.it.out..huhu..

1. Kalau korang tersepak batu: Jangan terus bangun, ondaspot korang baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takder orang nampak..

2. Kalau korang terjatuh basikal: cepat-cepat naik basikal korang semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat korang saje-saje buat lawak...

3. Kalau korang terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah korang dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalau korang terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalau korang jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang korang....

6. Kalau korang terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu korang..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalau korang jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah korang sorang je yang dapat malu...ye tak?....

Hehehehe,so lepas ni korang xkan malu lagi biler jadi situasi malu kat korang.amal-amalkan dan selamat beramal!! hehehe..

8 comments:

misyamissyou said...

1,3 dan 4 sumpah lawak!! :D

xangonila!! said...

hehehehehe..2 la care kaver malu yang betol2 taw!!.

pawaka19 said...

hhehe xsanggup di kelaskan lawak bodo nanti ;p

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Sanggup Berkampung Demi Selebriti Twilight Saga Eclipse"

xangonila!! said...

hehe..post 2 saya da comment..

GombakMali said...

no 2 paling sengal.. hahaha

xangonila!! said...

hahaha!! semua tips 2 sengal!! hehehe

Yusof Firdaus said...

hahaa... sengal ar entri nih... ape2 pon, mmg best and layan beb.... nice entri :)

yahaya said...

kucing tu sakit gigi..dengan lawak zaer

 
zaerr.com