31 Smart ke Blog Aku ??

Salam semua..hehe.korang agak blog korang smart x??..hehe..Da tentu-tentu korang cakap blog korang smart kan?..hehe..Apeda,aku yang tanye,aku pulak yang jawab.Tapi tu la jawapan korang kan?..hehe..Bagi aku blog ni macam 'rumah' jugak la,kalau pandai dihias,lawa la..Bak kate pepatah/slogan 'Rumah ku Syurga ku'..hehe..

Sebenarnye aku xpandai sangat nk menilai sesuatu blog tu smart ke tak,kalau nk dilihat dari penggunaan widget atau gadget yang dorang pakai,mungkin boleh dikatekan blog 2 smart.Yela,salah satu daya penarik blog tu dengan care menggunakan widget dan gadget yang cantik dan menarik.Tapi aku tak kejar semua tu,yang lebih penting kemas dari segi penyampaian,penulisan dan paling utama,blog 2 mestilah ringan..Kalau la berat berkilo-kilo,sape sanggup nk tunggu loading page 2 kan?..hehe..

Dalam diam aku dok 'hias' blog aku ni,ade jugak blogger yang cakap blog aku ni semart..Wah!!.Aku bermimpi ke ni..hehe..blog yang macam jamban tersumbat ni pon boleh digelar blog semart?..hehe..Btw,Thanks pade blogger ni sebab memberi semangat 'secodary' untuk teruskan perjuangan dalam berblog..hehe..Kat sini aku nk 'show' kan kat korang message yang aku terima dari blogger tu..zas~


Hehehe,macam mane? korang kenal blogger ni?..aku pon sebenarnye tak kenal sangat dengan saudari Tips-kurus ni..hehe..Sampai la satu tahap tu,blogger ni memfollow blog aku..Korang nak tahu sebab ape blogger ni memfollow blog aku?..ok2..korang tengok yang ni pulak..zas~


Hahaha..macam da main cintan-cintun da aku tengok..hehe..Maka tu,temetrai la ikatan kami dalam blogspot ni..hehe..Thanks sekali lagi kat saudari Tips-kurus ni sebab menjadikan blog zaer sebagai 'BF' blog akak..hahaha..[ bergurau je kak ]..hehe..

Psst~ Aku sebenarnya xde tips dalam menghias blog-blog ni..kalau korang nak tahu tanye la pada yang pakar..hehe..zas~..peace no war!!

31 comments:

Lagenda said...

yg penting, kemas, cantik dan kita puasati serta suka dgn blog kita dulu, baru la org plak suka..tol x?

Zaer!! said...

Hehehe..tol 2 mak..kene tengok dari semua aspek..hehe..pandai lak aku berkate-kate2..haha..Thanks mak..;-)

FloEllen said...

smart dik, bergoyang2 gitu...apa pn terpulang pd individu sendiri..nak mcmana blog masg2...mcm akak, akak suka yg cute dan sempoi...heheheh..

Zaer!! said...

Floellen : Huhu..Thanks kak ellen..masing2 mesti ade care tersendiri..ahaks! kalau goyang 2 tambahan je kak...hahaha..;-)

dak eina (◕‿◕) said...

eina suka blog zaer..mmg smart lah. blog eina pulak cumill..hahahaha haktuih :p

Zaer!! said...

Eina : Wah eina!! satu pengakuan tertutup ni..hehe.Thanks!!..2 la,cute lorh blog kamu..kemas je zaer tengok..pandai2..hehe..;-)

dak eina (◕‿◕) said...

puji ikhlas ke zaer?? hahahaha

Zaer!! said...

Eina : Hehe..ish..mestilah!.hehe.zaer suke blog yang kemas n sedap je mate memandang..;-)

zikeryhassan said...

aku suka header kau bro. smart!

Zaer!! said...

Zikery : Haha..Thanks2..;-)nanti nak try buat gempak lagi pade 2..hehe..poyo la pulak..huhu.

yahaya said...

ok memang smart mcm tuan dia juga la..

CgMas said...

URL akak tu beraaattt ya? Pasal pelik n susah nak ingat ejaan ke? Adesh.. nak kena tukar url ke hapa ni?

Zaer!! said...

Yahaya : Wah!! macam tuan die ke??..haha..Thanks k cikgu..;-)

Zaer!! said...

CGmas : Hehehe..xde la berat kat. perkataan 'BLOGSPOT' kat URL akak ade due..;-)2 je..

echah mashuri said...

mmg smrt pom..xkan la comel plak...nnti jd awww...auwww..:P

AiDa AzRyN said...

Blog kamu smart! hehe~ :)

RedBoy said...

memang blog zaer yang paling smart n da bomb laa.. InsyaAllah satu hari nanti zaer akan menjadi blogger yang berjaya.. banyak yang puji blog zaer tu.. hehe.. anyway, header zaer red suka..

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

hehe. paling smart la nie~ huhu. ringkas dan ndak berat [loading] huhuhU~

Anishaway said...

terbaikkk

King Of Single said...

colourfull bro!
hahah lwak lak..ayat "jamban tsumbat" tu..

xpe..blog aku lagi serabai kot..yg penting contentt!

suziesanji said...

for me, it's simple and kemas =)

Zaer!! said...

Echah mashuri : haha..aah kan..mesti la smart.xkan lawa kot..hehe..poyo lak zaer..hehe.Thanks..;-)


Aida : Wahh! Thanks k Aida..xde la lawa sangat...just simple je..;-)

Zaer!! said...

Redboy : Zaer rase blog redboy lagi kemas..semua file redboy letak dalam 1 folder..menarik 2..hehe..Zaer doakan redboy dapat buat yang terbaik dalam template baru ni..;-)
yahoooo!!!


Halisa : Huhuhu..kekadang 2 berat jugak zaer rase..not in perfect la..hehe..just simple je..Thanks k..

Zaer!! said...

Anishaway : Memang terbaik anish buat!!hahaha..idea sape erk??


King : Most welcome king!!..zaer harap kamu pon boleh buat yang terbaik..sesama la kite yer..;-)hehe

Zaer!! said...

suziesanji : Yeahh! thats right suzie..buat untuk kemas n simple je..yang penting entry.hehe..

blog-tips-kurus said...

adek zaer,
hamboi 2x.. makin kembang kembong baby xangonila ni dipuji2..big congrates dek oittttt!!!!! keep it up man!
mudah-mudahan sempena Ramadan yg mulia ini, lekatla tempias your good things tu kat k.ni yg baru b'kecimpung ni..aamiiiinnnn.

Zaer!! said...

Tips kurus : Hamboi2 zaer..hehehe..Alhamdulillah,sampai jugak ke tahap ni.Thanks kak sebab bagi support k..akak pon same la..jangan cepat putus ase..go on,n keep it up k!!..kalau ade ape2,jangan malu nk bertanye.;-)

::sherry:: said...

sangat smart okayy.. suka gila !! memang menawan hati. funky yet kemas. oh, suka gila. macam nak curik je . hahaha.. ;DD.

peace !! =p

qistynacorner said...

haha, smart.. simple yet kemas... :P

Zaer!! said...

Sherry : Wah!! sampai nk curik ni?amek sekali ngn tuan rumah 2 k sherry...;-)

Kak Qist : Thanks kak..zaer da comment entry baru akak..;-)

Affan Ruslan said...

hehe.
watefish, puji blog sndri nmpk bro.
blog ni mmg kemas lah dr dulu, header pun cun dan ringan.

 
zaerr.com