33 Alamak!! Macam Mane dengan Nuffnang korang ni ??


Salam semua..Hahahaha..Macam mane dengan nuffnang korang ni???adoi!! korang masih ingat lagi x entry aku pasal 'Rahsia Nuffnang' 2??hehe,dalam diam aku dok klik iklan nuffnang kat blog korang, ade sesuatu yang terjadi kat laptop aku ni..;-)..Fuh!!Punye la syok blogwalking sambil dok klik iklan korang,tiba2 laptop aku berat semacam je..kenapa erk??nak kate 'download' movie tak pon.Hurm!! aku pon da macam orang sengal tunggu 'loading page' blog2 yang aku klik.So,aku buat keputusan untuk tengok 'performance' lappy aku,tapi bile aku 'minimize' page aku ni,Tadaaaaaa!!!

|
|
|
|
|
|

Mak aih!!! terkejut aku,bile tengok page iklan yang aku klik ni,sampai nak buka page lain pon 'error' (xde space dah).Fuhh!! Patut ler lembab semacam je lappy aku ni,rupenye berpuluh page tengah on!! aiseyman..hehehe..Sebenarnye entry ni ade kaitan dengan entry 'Rahsia Nuffnang' 2..hehe..yela,target aku nk cari 56 blog n klik iklan sebanyak 3 kali..tapi,ni la hasilnya..;-)..

Psst~ korang mesti pernah kene macam ni kan??hehehehe..zas~

33 comments:

De'din said...

haha..
yup2
tpi x klik serentak..

xangonila!! said...

ehehe..ok la 2,yang saya ni direct klik samapi x hingat dunia..;-)

caliph shuriken said...

perrgg.. sederet mcm pintu kdai bukak wktu pagi ^^

iqbalsyarie said...

tak pernah pulak~hehe...aku bru 2 mggu try benda ni,...mmg kalau tak klik,duit tak masuk kan?Latest post:Inikah pujian?

xangonila!! said...

Bro Caliph : hahaha..betul 2,pening kepale sat bile pikir bende ni terjadi.;-)

xangonila!! said...

Iqbal : Hehehe,xpe2..'practice make perfect'..betul ke ni??hu3..kalau nk ikut system nuffnang,ape2 iklan yang di klik di blog kamu,dapat la pitis(duit)hehe..;-)

KakTun Cuppy said...

sebenarnya, apa yg nak kita buat dgn add nuffnang ni? Akak ada letak kat tpt seniri, sbb tgk tpt org byk letak... how does it work? bole cerita kat Kak yg bru tadika ni?

xangonila!! said...

uish!! boleh2..meh dengar ni..nuffnang ni macam majikan la,n kite ni sebagai pekerja nuffnang..kite tolong promote iklan yang nuffnang bagi n letakkan kat blog akak.nnt kalau ade someone klik iklan akak,dari situ 2 akak boleh dapat duit..yang semestinya,blogger2 lain yang kene klik iklan akak.akak just suruh blogger lain klik je..xsusah kan??2 yang sampai ade shoutmix 2.;-)

Hamzah Ian said...

betol2..
penah kene

xangonila!! said...

hehehe..;-)

lazaac said...

boleh ker buat gitu..?

xangonila!! said...

hehehe,,maksud lazaac 2 macam mane??;-)

shiyda said...

waahh ! amek kaw ! berderet2 !! ahaha
shiyda pnah kna cmni gak . tbe2 berat smacam lak kan . =p

amirasyraf said...

lar ingatkan apa tadi..kejut kita...hahahahha

shasha said...

pergghh...mmg kdg2 i hingat dunia lo da kelik2 nii.. (((:

Kak Tun Cuppy said...

owh.. so pegi tpt org kena klik add tu... then tutup pg tu? tu je ke? Mcmana majikan tu nak bayar pekerja? nnti dia tanya account no ka? soklan ni mungkin lawak u all dengar, hehehe tp mmg akak x tau.. so kena tanya. Ty, tolong bg jelas.

xangonila!! said...

syihda : hamek aku!! kene sendiri.;-)

xangonila!! said...

shasha : hahaha..ade kaitan la sikit2 dengan kelik2 ni..;-)

xangonila!! said...

amir asyraf : ade gimik kan??;-)tq all!!

xangonila!! said...

Kak Tun Cuppy : hehehe..abis detail akak tun ni tanye..saya bagi contoh k,akak pernah tengok iklan DG dari nuffnang kan?ok,pihak DG akan bayar pada pihak nuffnang untuk promote produk DG 2,so nuffnang ni pilih platform blogspot untuk letakkan iklan DG 2..so,kite ni sebagai blogger kene promote iklan 2.paham x kak???

padin said...

hehe..
tu la, bila syok dok klik,
lupa plak yang da berderet menunggu ekekee..

tapi xla banyak smpai camtu sekali hehe, hehe..

Hafziatun said...

ok, ok, tq for d xplanation.

xangonila!! said...

padin : berderet macam orang beli nombor ekor..;-)

xangonila!! said...

Hafziatun : welcome2..nnt ade ape2 tanye k..;-)..malu bertanya sesat jalan..;-)

Mama JnJ said...

yalah pernah terjadi banyak kali macam ni..aiseh..sengal betul...klik blog kenkawan pastu bila close, datang balik banyaaaak sangat..terus tutup suis..sebab tekan lain dah tak boleh..

xangonila!! said...

hehehehe..kamu terus tutp suis ker???adoi..;-)

sop said...

mmg jam la.. sumer bukak serentak..
sop satu persatu.. plg byk 5 jer.. kalau byk, lg slow page nak buka..
cam firefox, mmg software berat terutama buka blog berat..:)

tetapi tahniah.. usahasa yg bagus..
kalau nak buat cam tu lg, sila upgrade RAM yer :)

xangonila!! said...

abg sop : hehehe..2 ler sop,xtahu ape sebenarnye yang berat..tengok2 klik iklan nuffy.;-)..ok2,nnt zaer upgrade ram k sop..;-)

kakrose@kakyon said...

kak ni pun tadika lagi.mcmna nak bg nuffnang letak iklan kt blog kita.kak ingat bila klik iklan blog org lain pun dpt juga..

xangonila!! said...

kakyone : hehehe..akak amek adds lkat nuffnang pas2 pegi kat add gadget-edit html pastuh paste je..;-)

PUPUT said...

hehe..kelakar je tgk berderet cam gerabak ketapi..ekeke...

xangonila!! said...

puput : hehe,iye la 2..cam orang beratur beli tiket bas time raye..;-)

Anonymous said...

Good dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information..

 
zaerr.com