39 Artis kita minum arak!

Salam semua.hehe.Artis kita minum arak? Memang trend artis kita ke ni? Aku tak tipu! Aku tak buat cerita! dan aku bukan sengaja nak jatuh maruah artis-artis malaysia! Tapi kejadian ni berlaku depan mata aku sendiri.Tergamak artis ni minum arak depan khalayak ramai.Mana letak iman didada,sedangkan umur dah senja untuk menanti kubur.Mana pegangan akidah? Malu la pada agama bangsa sendiri! Jangan disebabkan gelaran artis kamu boleh buat sesukan hati! Pandang kiri,pandang kanan,jangan pakai bedal je.*sangat memilukan*

**********************************************************************************************
~Once upon time.....

Cerita bermula begini......Tepat pukul 8.30 malam(semalam)...Terdetik hati aku untuk lepak disebuah cafe yang mana tempat tu memang menjadi kunjungan artis pada setiap masa.kalau korang pernah dengar Hard ____ Cafe,ternyata cafe tu menjadi tempat lepak santai bersama artis-artis lain.Bukan sekadar artis,mat salleh,ahli perniagaan dan orang yang berkemampuan besar je lepak santai disitu.Memang meriah! Tambahan pulak ade artis kite buat show pada malam tu.Tapi aku sekadar order air sejuk je.hehe.

Tengah syok berbual sambil layan lagu show tu,ada la dua orang mat salleh ni port kat sebelah aku.Sibuk berbincang tentang hal bisness,dan aku pon sambung untuk berbual dengan geng aku.Dalam masa yang sama jugak,aku perhati je mat salleh tu,order arak berbotol-botol,sampai cakap pon da terhuyung hayang.Mabok terlebih dossse!!Haha.

Tepat 9.45 malam.....Dua orang mat salleh ni sakan lagi berbincang bab bisness.Pemerhatian aku tetap pada dua orang mat salleh ni.Niat hati nk ke tandas untuk berhadas kecil,tapi stay-up lagi untuk berbual sakan dengan geng aku.Masa berjalan dengan pantas,tetiba ternampak dua orang masok ke cafe tu.Aku port betul-betul kat sebelah pintu masok utama,bila ada orang masok,aku la orang pertama akan usha.hehe.

Pandangan aku pada masa tu,ternyata pada dua orang yang baru masok dalam cafe tersebut,korang nak tahu siapa yang aku usha? beliau ni merupakan salah seoarang artis/pelakon malaysia.Boleh dikatakan Artis veteran pada masa ni.Nama artis tu aku terpaksa bar sebabnya nk jaga nama baik die.Rupe-rupenye artis ni ade share dengan mat salleh yang port sebelah aku ni,mana taknya,masok-masok je,artis tu terus port kat sebelah mat salleh tu.~NIce to meet u~blaa..blaa.bla...

Perbualan mereke memang rancak,pandangan aku still tak teralih walau sedetik pon.Setiap gerak-geri artis tu,aku usha.Sampai la satu tahap,artis ni sanggup cheers!! arak sekali dengan dua orang mat salleh tu.Mana aku tahu yang die minum tu arak? Sebenarnya gelas arak yang di cheers oleh artis ni,telah di serve oleh dua orang mat salleh tersebut.Ternyata arak! Dengan selambe artis ni togak arak yang di serve oleh dua mat salleh tu.Kononnya nak jaga hati,tup-tup terlayan sekali dengan pujuk rayu mat salleh tu.Dengan perasan yang memilukan aku tinggal cafe tersebut sambil menepuk dahi''Apa la nak jadi dengan artis kita''...

-THE END-

**********************************************************************************************
Entry kali ni betul-betul membuatkan aku geleng kepala sambil terfikir,benarkah artis kita ni tak ada pegangan akidah? Maksud aku bukan pada semua artis,tapi ade dikalangan mereka ni membuat sesuatu tanpa memikirkan halal haram dalam setiap perbuatan.Sedih yang amat sangat bile terfikir kejadian malam tadi.Aku sedar,manusia memang tak terlepas melakukan dosa,tapi agak-agak la nak minum arak depan orang ramai.Ingatlah! Setiap apa yang berlaku,akan dihitung pada alam Mahsyar nanti.Renung-renungkan lah.Terima kasih keran membaca.hehe.zas~

Psst~ Aku tak sempat nak snap gambar kejadian tu.Maaf atas kelalaian aku.hehe.

39 comments:

nosembilanbelas said...

sapa artis tue... dah nak masuk senja ye... teringat sepupu, dulu dia teramat gilakan penyanyi negeri sembilan.. tapi bila dia tengok sendiri, penyanyi fav dia minum jugak..terus dia cancel penyanyi tersebut... hemmm, teruk rasanya. ehhh sapa ek?

najihah sahami said...

waa..nauzubillah...

zaer!!kamu jangan ikut okey??(ala2 garang gitu)..

psst~
smoga artis tu smpat bertaubat...aminn~

Zaer!! said...

Nosembilanbelas : Yeke?ternyata la artis kite ni ade sesetengah yang minum arak??naizubillah!!

Zaer!! said...

Mish : Hahaha..xmo-xmo..buat ape layan arak! baik layan shisha dari arak ni..kepala sama-sama tintong!!haha.

Semoga Allah menyedarkan mereka!

Khumaera Ismail said...

hurm..memg ta senonoh..huhu~

Zaer!! said...

Khumaera : Memang xsenonoh giler!! geram bila tengok dok die cheers!

Lagenda said...

seb ko x snap pic hartis tu zaer..kang x pasai kena " I SEE YOU IN COURT!"..Miahahaaa

Zaer!! said...

Mak : Hahahaha..Betul 2 mak! kalau x zaer da post dalam entry ni..kalau omak tengok pon da boleh cam! tak padan ngn tue da!!!

Izan Ishak said...

mmg dia tak sedar diri dah veteran, patutnya makin banyak buat amal buat bekal akhirat...ini pi layan arak...konon hebatlah tuuu~~

**zaer mmg baik..kan..kan..

Zaer!! said...

Kak izan : 2 la pasal,geram je nk sound tadi kak! naseb baik tempat 2 cam proffesional site sikit..kalau kat kedai mamak da lama kena hempuk..hehe.

Zaer baik??aik!! ade ape2 yang zaer boleh tahu maksudnyer??haha

Hezesuze said...

namapun artis kan...nak ikut stadard artis barat ler tu...huhu

ermm takat nie xde lak dgr berita or nampak artis2 yg selalu pergi masjid kan kan...hahaha

Zaer!! said...

Kak heze : 2 la pasal kak! dorang ni xde pendirian ke kak?kempen sana-sini same je..tup2 die yang buat!

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

ade gak artis yg slalu g masjid..artis nasyeed ler..hehehe...artis yg lain, mintak maaf la,i cannot handle..tp kan 2 org bekas juara AF mcm bersih dr kancah arak ni je... :)

Cik Jari said...

weee....abg CJ pon penah gtaw sal artis minum arak((dia nmpak secara live))....artis tuh minum2 kat area The Curve...artis tuh laki..kepala botak..duda...huahahahha...((nih pon rahsia gak nih...takpe zaer,kite tutup aib diorang,mudah2an Allah tutup aib kita nnti))...

papepon,cite zaer nih boleh dijadikan iktibar buat kita semua...supaya tidak leka- tidak lupa hukum hakam agama...

Nobita Sensei said...

artis kite memang macam tu. tapi yang peliknye bile tau diorg tu tak berakhlak masih juga orang kite ni tergedik2 puja diorg nih.

AiDa AzRyN said...

Sape artis tu?? eee.. kan banyak minuman yang lain ade..; air stroberi.. air milo.. ni minum air arak yg ditegah dalam islam.. aduhai~

anisizatyA.J said...

actually dah common gila this type of thing...haih dont understand btol, diorang igt dorang cool ke? nanti liver disease apa semua *emo emo*

wannurfazrini said...

laaa siapa artisnya ? bgtahu leeeee

Kay Huliana said...

sape kah gerangan artis tu? mesti dia ni sllau bwk watak ahli korporat kalo berlakon kan? mybe dpt agak la sape artis ni.. hurmm biase arr, da x knal halal haram mcm ni la...

echah mashuri said...

mnum gak air haram tuh!adoiii...bapak segala kmungkaran la kalo mnum air tuh...

apik pehe said...

astaga..kerana susu sebelanga..rosak nila setitik..
isk3..
macam mane la industri nk maju nih?
duk tiru gaya omputih jer..

p/s: jangan tiru gaya..kena tiru idea..

suzie rahman said...

wah saper tu..arak tu haram..xtaw ker

touya said...

sebab tu bila diorang minta aku jadi artis berlakon dalam resident evil sebagai zombie aku tak nak .

EH ! Ada kaitan ke ?

Nur Hayaty said...

isk memang tak patut..bgslah zaer tak sebut nama artis tu..tak perlu buka aib dia..kita doakan semoga dia bertaubat dengan apa yang dia buat..amin....

Azmi said...

ish3..
abg zaer hensem nape tak ambik gmbr??
kui3
nti kau boleh jadi paparazi
kah3

hamzah ian said...

har har.. bior la dia munim.. dosa dia..

kalau ustaz2 minum arak ke gua nak tau jugak..

kalau artis takpe la.. har har har

OrenLimau said...

hahha.mari terjah siapa dia!

erm~kalau dah namanya artis.susah nak ckp life dorang.sendiri tengok,sendiri faham jekla kot gayanya.hehe

yahaya said...

saya ada terbaca dalam forumada org nampak beberapa artis lain minum arak...dah jadi mcm budaya kot.ntah la..

Anishaway said...

nauzubillah min zalik

Zaer!! said...

Yahaya : Hehe..biase la tu bro.ntah la!

perondajaketbiru74 said...

bro...artis ngn arak ni isu dari duliu lagi....baik laki atau pompuan sama jer tapi bukan semua ler but ramai jgk yang minum ni.....drg mmg terpengaruh ngn lifestle barat...

RAFHAN ~peace~ said...

dah xde ape yg boleh dibanggakan dgn artis kita...

diana said...

sebab tu ramai nyokong artis tak patut dijadikan
idola..

tiefazatie said...

full sdh nie zaer oi...lalala

Encik MT said...

ishhh,ishhhh....ntah paper ntah perangai...mngkin dia tak bawak duit nak beli minuman kot,pastuh mat salleh tuh dah pelawa,dia minum jew la..hahaha!

FareedSairi said...

betul2 arak ke botol mcm arak???

armouris said...

info tentang arak di SIHAT SELALU - Ketagihan Arak

PutraRocker said...

perghhh...astgha

Anonymous said...

Thank you, I have recently been searching for information about this topic for ages and yours is the best I have discovered so far.

 
zaerr.com